Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sanchez på ingång; DDG erbjuds nytt kontrakt; Giggs får nytt jobb

Embed from Getty Images

Det är måndag, vi har matchdag. Matchdagsbloggen kommer igång lite senare, där kommer vi ta allt som har med kvällens match att göra. Vi inleder dagen med att kolla över vad som händer i världen i och runt Manchester United i övrigt.

Starka rykten kring Sanchez

I slutet av förra veckan kom, som de flesta säkert vet, rykten om att Manchester United på allvar gett sig in i jakten på Alexis Sanchez. Det var på torsdagen det tog fart, något som undertecknad avfärdade som helt felaktigt och att det som pågick var agenter som spred rykten för att City skulle kliva in ordentligt och slutföra dealen.

Men för varje dag som gått sedan dess har mer och mer trovärdiga rapporter kommit om att han faktiskt vill till United istället och att det finns ett genuint intresse från Uniteds sida. Arsène Wenger bekräftade igår att Sanchez är på väg bort och att han förväntar sig att det är klart inom 48 timmar, och som det ser ut just nu får vi se United som favorit på att plocka in honom.

Före matchen mot Stoke lär ingenting hända, utan sker det den här veckan blir det senare. Vi får helt enkelt fortsätta hålla koll.

Mourinho vill förlänga med De Gea

Den andra delen av José Mourinhos presskonferens från i fredags har släppt, och där diskuterar han mycket David de Gea.

Spanjoren skrev 2015 på ett kontrakt som gäller 4 + 1 år. Det första som kommer hända är att United (givetvis) kommer aktivera klausulen som gör att De Gea blir kvar till 2020. Men Mourinho sa också att det är självklart att de kommer försöka förlänga kontraktet ytterligare.

”Det är uppenbart att vi inte kommer låta optionen [på att förlänga kontraktet] försvinna.

”En målvakt som honom, i en klubb som vill bli bättre och bättre och bättre – vi kommer inte låta det valet försvinna. Vi kommer försöka.

Om klubben redan börjat förhandla om en förlängning vet han dock inte.

”Jag vet inte. Jag litar på att styrelsen och jobbet de gör. Jag förhandlar inte med spelare, jag diskuterar inte siffror och kontrakt. Jag säger bara vad som är uppenbart och samma sak som alla ni skulle säga: David är en att behålla.”

Hur sant det är att Mourinho inte är med och diskuterar vet vi inte. Att han har ett ord med i spelet på hur mycket han vill behålla en viss spelare, och därför hur mycket klubben skall erbjuda sagda spelare, det kan vi dock se som givet.

Giggs har fått jobb

Nej, det är inte officiellt kommunicerat än, och för den som vill ha tillbaka walesaren i klubben är det inte heller goda nyheter.

Istället är det som förbundskapten för sitt hemland (alltså Wales för den som missat det) han skall börja jobba. Enligt The Guardian skall han presenteras på en presskonferens idag, då han tydligen imponerat mer än bland annat den hetlevrade Craig Bellamy som också skall ha varit på intervju för jobbet.

Embed from Getty Images

Giggs erfarenhet av tränarjobbet får anses som begränsat. Sedan han hade hand om United i några matcher efter att David Moyes fått sparken har han inte haft något jobb inom en klubb. Han skall ha varit på intervju för Swansea, men då blivit sidosteppad av Bob Bradley. Det är väl därför något av en chansning av Wales att sätta Giggs på förbundskaptensposten. Vi hoppas givetvis att gör ett bra EM-kval och kvalificerar sig för mästerskapet 2020.