Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter United – Stoke 3-0

United tog en kassaskåpssäker hemmaseger i ösregnet mot Stoke. Valencia, Martial och Lukaku stod för målskyttet. Enda frågetecknet är varför inte segern var större?

Embed from Getty Images

Startelvan: De Gea; Valencia, Jones, Smalling, Shaw; Matic, Pogba; Mata, Lingard, Martial; Lukaku.
En synnerligen “likeable”, som britterna skulle säga, samling personer i samma startelva. Sätt in Bailly så har du jackpot.

Tankar inför start

– Mourinho har nämnt att de under dagarna i Dubai har haft tid att arbeta med detaljer och taktik, vilket inte fanns utrymme att göra under hektiska vinterperioden. Spännande att se om det redan i denna match skulle finnas förbättringar jämfört med tidigare.
– Har Pogba spelat till sig en plats längre fram i uppställningen efter insatsen mot Everton?
– Fortsätter Lingards målproduktion?

Embed from Getty Images

Matchen

Antonio Valencia var tillbaka i spel efter en tids skadefrånvaro. Detta med besked! Jösses vilket läckert mål när han enkelt passerade unge Josh Tymon och med vänster (!) fot sköt in ledningsmålet.Steven Ireland – just precis, den Steven Ireland – skulle ha kvitterat matchen efter drygt 20 minuters spel. Lufsade in i straffområdet och om det inte vore för det blöta gräset på Old Trafford hade han gjort mål i sin första start i Premier League på mycket mycket länge. Chansen var dessutom inte hans första i matchen, ett tecken på att United släppte till på tok för mycket chanser. Bidragande orsak var Nemanja Matic som inte alls såg ut att ha återhämtat sig i Dubai, snarare gottat sig i solen. 
Det såg också stundtals rörigt ut i backlinjen. Viss del i detta hade Luke Shaw som gång efter gång positionerade sig fel i defensiva arbetet. Även Chris Smalling gjorde saker som Chris Smalling brukar göra, i negativ bemärkelse.

Anthony Martial ville inte vara sämre än Valencia när han bjöd på matchens andra mål. Förarbete av Pogba till Martial som mycket delikat smekte in 2-0 bakom Jack Butland. Pogbas nionde assist för säsongen – bäst i serien.

Embed from Getty Images

45 minuters spel och två oerhört snygga mål! Inte utan ett ofarligt Stoke som mycket väl kunde ha gjort ett eller två mål. Ireland, Chuopo-Moting och Shaqiri hade alla tre chanser att måla.

Andra halvleken började på samma sätt som långa stunder under första, tempofattigt! Handlade i stort om missade målchanser och väldigt mycket regn. Juan Mata gjorde sitt bästa för att vara med i målprotokollet, lyckades dessvärre inte. Det gjorde istället Romelu Lukaku som efter ett par halvchanser fick sitt mål, till 3-0.

Embed from Getty Images

Känslan är att vissa spelare som i inledningen av säsongen inte var ordinarie eller gjutna i elvan, nu verkligen har spelat till sig en given startplats. Jesse Lingard är, givetvis, en av dessa spelare efter sin smått otroliga transformation under hösten 2017. Luke Shaw tycks ha gjort vänsterbacksplatsen till sin, vilket är väldigt roligt efter hans långa långa frånvaro. Högst oklart om vad som händer med honom i sommar dock. Anthony Martial har imponerat till vänster i anfallet och bör få starta även kommande matcher där, framför Rashford som inte riktigt kommit upp i nivå. Phil Jones har varit bitvis strålande i sitt försvarsspel, och faktiskt inte (!) alltför mycket skadad heller. Låt oss hoppas att fler fyller på och överraskar oss under våren.

Slutligen: Paul Pogba var, som så ofta förr, fantastiskt bra!

Embed from Getty Images

Övrigt från omgången

Få missade nog holmgången på Anfield igår kväll när Liverpool och City möttes. Hemmavinsten, 4-3, betydde att Citys obesegrade svit bröts. Frånsett alla uppenbara rubriker efter matchen kan det ändå konstateras att det var en särdeles underhållande fotbollsmatch.

Tottenham tog en säker och omfattande seger hemma på Wembley mot ett Everton återigen rasar nedåt i tabellen. Chelsea kryssade ännu en gång och har förtvivlat svårt med målskyttet, hemma mot Leicester. Arsenal förlorade borta mot Bournemouth och har åtta poäng up till fjärdeplatsen i tabellen.

Res med oss till Manchester!