Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wenger: Troligt att Sánchez går till United och Mkhitaryan till Arsenal

Det är troligt att Alexis Sánchez går till Manchester United och att Henrikh Mkhitaryan går till Arsenal. Det bekräftades av Arsène Wenger på torsdagen. Wenger tillade dock att inget är garanterat förrän det är klart.

Bortom Sánchez och Mkhitaryan handlar det om kontrakt för David de Gea och landslagsspel för Arnau Puigmal.

Wenger om Sánchez och Mkhitaryan

Vi lämnar ordet till Arsène Wenger. Arsenals manager höll idag presskonferens inför Arsenals match mot Crystal Palace på lördag. Men den matchen får ursäkta, det enda någon bryr sig om är Alexis Sánchez och Henrikh Mkhitaryan.

Vad är det senaste om Sánchez till United?

”Det är en historia där ni är väldokumenterade i media. Jag har inte mycket att addera till det. Det kan hända, det kan också inte hända.”

Så det är fortfarande kanske, kanske inte?

”Ja, det stadiet.”

Kan Sánchez spela för Arsenal igen?

”Ja, givetvis. Om det inte sker kommer han att spela på lördag.”

Hur troligt är det att affären är klar inom 24 timmar?

”Jag har jobbat på övergångar i 30 år så det är troligt att det sker. Men vid vilket skede som helst, vilken minut som helst, kan det raseras. Sådan är transfermarknaden. Så länge det inte är över linjen måste man acceptera att det också inte kan ske. De här sakerna är aldrig garanterade.”

Innebär det att Mkhitaryan går i motsatt riktning?

”Som jag förstår det, ja.”

Wenger diskuterade sedan Mkhitaryan och säger att det här skulle vara ”ett utbyte av spelare”.

Det sägs att Sánchez får ett stort lönelyft i United…

”Jag vill inte kommentera siffrorna för det är Manchester Uniteds problem. Om de vill komma ut med siffrorna de har erbjudit till Sánchez. Jag respekterar Manchester United för de genererar pengarna de ger spelarna från sina egna resurser. Du måste respektera det. Efter det är det upp till dem hur mycket de vill ge till spelaren. Överlag är Manchester United en klubb som är välskött finansiellt och på planen också. Därför har jag inga problem med pengarna de betalar.”

Wenger säger sedan att Sánchez i alla skeden har uppträtt professionellt. ”En sak du inte kan ifrågasätta gällande Alexis Sánchez är hans professionalism och hängivenhet.” Men det är omöjligt för Arsenal att konkurrera med Manchester United och Manchester city ekonomiskt, Arsenal måste hitta andra sätt att tävla på.

Kan Sánchez spela om det inte blir någon affär?

”Ja, för det är deadline nu. Jag utelämnade honom mot Bournemouth för att jag var rädd att affären skulle ske innan vi spelade mot Bournemouth. Det var redan ganska långt gånget, så jag ville inte vara i en position där jag försökte med honom och han var tvungen att åka tillbaka, så han spelade inte.”

Är han i rätt sinnesställning för att spela?

”Som du sa – du är välinformerad – det är nu de kommande 24 till 48 timmarna som det kommer att hända eller inte.”

Det jag utläser här är att det sker idag eller imorgon eller inte alls. Men sånt kan ju förändras. Transferfönstret är trots allt öppet januari ut.

Affären måste vara på plats senast 13.00 imorgon om Sánchez ska vara tillgänglig för spel mot Burnley.

När eller om något sker återkommer vi givetvis.

Kontraktssamtal inledda med De Gea

Medan det rullar på för fullt med Alexis Sánchez och Henrikh Mkhitaryan så passar Manchester United också på att inleda kontraktssamtal med David de Gea, rapporterar Telegraphs James Ducker. De Gea har efter den här säsongen ett ordinarie år och ett optionsår kvar på kontraktet.

Samtalen med De Gea ska fortfarande vara i ett tidigt skede.

Puigmal målskytt för U17-landslaget

Uniteds juniormittfältare Arnau Puigmal gjorde igår ett av målen när Spaniens U17 vann med 2-0 mot Spanien i en träningsmatch. Matchen var uppladdning inför EM-kvalet i mars.

Lingard trollar

Jesse Lingard trollar på Instagram och ber en spelare göra sig redo för sin läkarundersökning.