Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bara arbetstillståndet kvar för Sánchez; semester för spelarna; Watford byter manager

Bara detaljer återstår innan Alexis Sánchez äntligen kan presenteras som en Manchester United-spelare. Det som känns som en evighetslång saga (men i själva verket bara har varat någon vecka) kan äntligen få sitt slut.

Samtidigt har United nuvarande spelare (inte Henrikh Mkhitaryan, får en anta) fått en minisemester. I andra nyheter har Watford bytt manager (igen) medan Unitedprodukten i Yeovil blev för arg för att få spela mot United.

Bara formaliteterna återstår för Sánchez

Alexis Sánchez kommer att presenteras som Manchester United-spelare inom 48 timmar, meddelades på flera håll igår. Idag eller imorgon, således. Chilenaren genomförde igår den obligatoriska läkarundersökningen. Därefter blev han filmad och fotograferad inför den officiella presentationen.

Sánchez fick också den stora äran att samtala med Sir Alex Ferguson. Det var nära att det blev United för Sánchez redan under Fergusoneran, men den gången blev det Barcelona istället.

Fortfarande återstår arbetstillståndet att lösa. För detta var Sánchez tvungen att lämna Manchester, då myndigheten inte har något kontor i Manchester.

Vad med Mkhitaryan?

Medan det närmast rapporteras minut för minut om Sánchez så är det inte alls lika intensivt gällande Henrikh Mkhitaryan. Indikationerna är emellertid att han gjorde sin läkarundersökning hos Arsenal igår. Mkhitaryan, precis som Sánchez, måste också lösa ett arbetstillstånd.

Rimligen presenteras övergångarna samtidigt, då det ska vara en ren bytesaffär, där inga pengar skyfflas mellan klubbarna.

Mkhitaryan fyllde år igår. Födelsedagen firade han med sin snart före detta lagkamrat Paul Pogba och deras gemensamma agent Mino Raiola.

Manchester United gratulerade inte Mkhitaryan på Twitter, vilket jag kan tycka är lite dålig stil. United passade istället på att uppmärksamma Nicky Butt och Phil Neville.

Minisemester för spelarna

Med jättemånga dagar mellan matcherna mot Burnley och Yeovil passar José Mourinho på att ge spelarna några dagars semester.

”Vi kan ha vår söndag ledig och några av spelarna kan till och med resa för att träffa sina familjer utomlands innan vi, nästa vecka, är tillbaka i FA-cupen, som är en vacker turnering att spela i,” sa Mourinho till MUTV efter segern mot Burnley i lördags.

Watford byter manager

Den senaste tidens dåliga resultat får Watford att reagera. Marco Silva sparkas och ersätts av Javi Gracia.

Unitedprodukt avstängd mot United

Manchester United-produkten Otis Khan får inte spela för Yeovil mot Manchester United i FA-cupen på fredag. I helgen blev han nämligen utvisad i förlusten mot Chesterfield efter att ha fått ett utbrott mot domaren. Khan är således avstängd.