Q&A med Alexis Sánchez: Jag vill komma hit och vinna allting

Alexis Sánchez är den allra nyaste Manchester United-spelaren. På fredag blir han, om allt går enligt planerna, Uniteds 909:e spelare någonsin.

Som traditionen bjuder får Uniteds nyförvärv presentera sig själva i en Q&A i MUTV. Inget undantag för Alexis Sánchez.

Vi noterar att Sánchez, förutom på den avslutande frågan, väljer att svara på spanska under intervjun.

Alexis, välkommen! Hur känns det att kalla dig själv en Manchester United-spelare?

Sedan jag var en ung grabb har jag alltid sagt att min dröm var att spela för Manchester United. Och det säger jag inte bara för att jag är här idag och det har blivit sant. Jag sa alltid som en unge att jag skulle vilja spela för United och en gång pratade jag med Sir Alex Ferguson om det. Vi snackade runt 20 minuter och jag sa till honom att min dröm var att komma hit till Manchester United. Det är verkligen en massiv klubb, väldigt mäktig. Och så nu, när jag fick möjligheten att komma hit, tittade jag på klubbmärket och mina hår reste sig för det är en mäktig klubb och den största i England.

Vad tror du att du kan uppnå på Old Trafford?

Jag tror att det i den här klubben är möjligt att uppnå vad som helst. Klubbmärket säger allt. Det är en enorm klubb på en världsvida skala och jag vill komma hit och vinna allting: Premier League, Champions League och vad som kommer klubbens väg i framtiden.

Du nämnde att du kanske hade chansen att gå hit när Sir Alex Ferguson var manager. Så det är något du har tänkt på sedan dess?

Helt rätt! Jag har alltid varit motiverad av klubben, av deras röda färger, som alltid stod ut för mig, och jag säger det här genuint från hjärtat när jag säger att det är en dröm som bli sann för mig, att spela för Manchester United. Det gör mig väldigt glad och jag är så glad att vara här på ”Theatre of Dreams”, som alla kallar det.

Hur viktig var José Mourinho?

Han indikerade att det är viktigt för klubben att jag är här. Jag tycker också att klubben själv brydde sig om att jag skulle skriva på och jag fick intrycket att de var angelägna att jag skulle komma hit och bära tröja nummer 7. Sånt går också fram till spelaren, spelare behöver ibland känna känna sig viktiga och älskade av klubben. Det var en av sakerna som lockade mig att komma hit, tillsammans med managern, som är en person som vann allting i Italien, samma som han gjorde i Spanien, och han är en manager som gillar att vinna.

Nummer 7 är ikonisk och historisk i United. Hur känns det att gå i Bests, Cantonas, Beckhams och Ronaldos fotspår?

När de sa till mig att Cristiano, Cantona, David Beckham alla hade burit den… Bara att tänka på nummer 7 får dig att drömma i ditt huvud om att lyfta Champions League-trofén och vinna Premier League-titeln. Så ja, jag uppfyller en dröm och jag hoppas ge mitt allra bästa och vinna många titlar i den här klubben.

Hur skulle du beskriva dina styrkor som en spelare?

Jag är en spelare som gillar att vinna allting. Jag är väldigt professionell i allting jag gör. Jag lever för fotboll. Jag älskar fotboll. Det är vad jag är passionerad för. Jag tränar hårt varje dag och efter en match försöker jag titta på vad som gick bra och var jag kan bli bättre. Jag gillar verkligen att spela på vänsterkanten, i mitten… Men för att vara ärlig, så länge jag spelar fotboll kommer jag att passa in var som helst!

Och dina kända hundar Atom och Humber, de följer med?

Atom och Humber är mina vänner, mina barn, de som är med mig varje dag och som jag spenderar tid med. De ser mig när jag kommer hem trött och känner mig låg och de kan förstå dig och hur du mår varje dag. Det är de som är där för dig efter en förlust eller en seger och de väntar alltid med samma uttryck i sina ansikten. Det är värt mycket att de förstår dig och bara vill göra dig glad.

Vad är ditt meddelande till Manchester Uniteds fans världen över?

Alexis Sánchez är här! Han suktar efter att vinna alla titlarna, Premier League, Champions League… Unitedfans, njut av Alexis Sánchez! Hej då.