Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Tack och farväl Henrikh Mkhitaryan

Efter en och en halv säsong, 63 matcher och 13 mål lämnar Henrikh Mkhitaryan Manchester United för Arsenal. I den här frågeasken tar vi farväl av Uniteds första armenier och summerar hans Unitedkarriär.

Efter en och en halv säsong lämnar Henrikh Mkhitaryan för Arsenal. Vad är din spontana reaktion?

Mikael Krekula: Lite meh. Tråkigt att det inte fungerade, verkar vara en snäll och vettig snubbe.

Johannes Johansson: Att det ändå är rimligt.

Lee Sernehov: Tråkigt, hade velat se mer av Mkhitaryan som han var i Dortmund

Marcus Beijar: Jag är varken besviken eller glad. Känns dock småtrist att ytterligare en spelare man hoppades på inte blev bra nog för en lång karriär i United.

Björn Appelgren: Att det var dags. Väldigt tråkigt. Men det var dags. Han lyckades inte spela bra tillräckligt konsekvent och relationen med Mourinho verkade ganska ansträngd.

Gustav Brinck-Larsen: Att det är ett misslyckande, trots att han gjorde mål i EL-finalen. Skulle blivit vårt kreativa nav, det har vi inte sett i mer än en handfull matcher. Tyvärr.

Mikael Österdahl: Alltid ett misslyckande när ett nyförvärv måste lämna så tidigt (enstaka specialfall undantaget). Både för spelaren och för klubben.

Gör vi rätt som gör oss av med Mkhitaryan?

Mikael Krekula: Ja, speciellt med tanke på omständigheterna. Det verkar bli ett byte rakt av och då är Sanchez bättre och egentligen bara en månad äldre. Mkhitaryan har inte presterat som man kanske förväntade sig på förhand.

Johannes Johansson: När han verkar bli en del av en affär så tycker jag vi gör rätt.

Lee Sernehov: Vi vet inte vad som sker i bakgrunden, men han gör nog bäst i att byta miljö för att komma tillbaka till den nivån han kan

Marcus Beijar: Ja, med tanke på vad vi får istället och med tanke på att han inte levererat kontinuerligt på 1,5 år.

Björn Appelgren: Ja. Tyvärr. Det ville sig inte. Fan, det känns lite ovärdigt…

Gustav Brinck-Larsen: Definitivt. Han fyllde nyss 29, så han är inget att satsa på för framtiden. Och han verkar helt enkelt inte ha det som krävs för att spela under Mourinho.

Mikael Österdahl: Ja, han gjorde det okej i Europa League (motståndet var väl på hans nivå…). I övrigt har han med få undantag (trots poängproduktionen i höstas tyckte jag inte att han var bra då heller) som bäst varit medioker.

Embed from Getty Images

Vad är ditt bästa minne av Mkhitaryan?

Mikael Krekula: Jag har träffat honom personligen, så får säga det. Sedan var jag på plats när han gjorde matchens enda mål mot Spurs några veckor senare.

Johannes Johansson: Det första spontana minnet är hans skorpionklack.

Lee Sernehov: I Europa League förra säsongen var han grym

Marcus Beijar: Målet mot Ajax på Friends.

Björn Appelgren: Skorpionsparken (wow) och målet mot Tottenham 2016/17 som jag såg live på Old Trafford. Bam!

Gustav Brinck-Larsen: Målet i EL-finalen, hans första mål och matcherna i augusti 2017 när han var briljant.

Mikael Österdahl: Målen mot Ajax och Tottenham.

Kommer du att sakna honom?

Mikael Krekula: Nej, han satte aldrig något riktigt avtryck. Tyvärr.

Johannes Johansson: Helt ärligt så tror jag inte det. Han har varit riktigt usel under alldeles för långa perioder. Sen har väl inte Mourinho behandlat han på det allra mest sympatiska sättet heller.

Lee Sernehov: Inte om jag tänker på dom sista månaderna. Tyvärr fixade han inte en jämn nivå

Marcus Beijar: Nej.

Björn Appelgren: Jag kommer att sakna hans toppar. Briljant när han var som bäst. Fick ofta Giggs-vibbar när han löpte med boll, men även dessa avtog…

Gustav Brinck-Larsen: Nej.

Mikael Österdahl: Inte ett dugg.

Vad ger du Mkhitaryan för betyg på Unitedkarriären?

Mikael Krekula: Väldigt upp och ner. Några matcher var han fantastisk medan han i andra matcher var snudd på katastrofalt dålig. Överlag är han inte godkänd. En besvikelse.

Johannes Johansson: Knappt godkänd. Han har som sagt haft alldeles för långa perioder där han varit sämst på plan, oavsett motstånd. När han varit som bäst har han dock varit en fruktansvärd tillgång. Det håller dock inte att leverera i snitt typ var åttonde match.

Lee Sernehov: Knappt godkänt, en hög högsta nivå men tyvärr har dalarna varit för många och djupa

Marcus Beijar: Underkänt. Han var poängspelare i Dortmund. Han skulle bli poängspelare i United. Det blev han inte.

Björn Appelgren: Två bergochdalbanor av fem. Höga toppar, djupare dalar.

Gustav Brinck-Larsen: I siffror: 4 av 10, sett till kostnad, förväntningar med mera. Han var helt enkelt en felinvestering som misslyckades.

Mikael Österdahl: Målet mot Ajax räddar honom från totalt fiasko. Totalt är han givetvis inte ens nära att vara godkänd (sen kanske Mourinho har en del i det…).

Embed from Getty Images

Ser du det som en risk att United kommer att ångra att vi gör oss av med Mkhitaryan?

Mikael Krekula: Mkhitaryan kommer säkert prestera bättre i Arsenal än i United men jag tror inte vi kommer ångra att vi gör oss av med honom, extra lite så med tanke på att vi får Sanchez i utbyte.

Johannes Johansson: Självklart finns det en risk. Micki lär få förtroendet av Wenger och då kan han komma att blomstra. Är ganska säker på att han blir en tillgång för Arsenal. Dock väljer jag Alexis före honom all dagar i veckan.

Lee Sernehov: Om han gör mål mot oss, haha. Nej vi har mittfältare så det räcker när Sanchez ansluter.

Marcus Beijar: Inte det minsta.

Björn Appelgren: Han kan säkert lyckas bättre i Arsenal, men ångrar oss, nej! Det funkade ju inte här. Så kan det gå.

Gustav Brinck-Larsen: Nej. Han kommer garanterat göra ett mål mot United i någon match framöver och han kan vara helt okej för Arsenal. Men för oss var han inte rätt.

Mikael Österdahl: Förutsättningarna är nog goda för att han kommer att vara mycket bättre i Arsenal än han var i United. Bara för det ska vi inte ångra något.