Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Välkommen Alexis Sánchez

Så blev Alexis Sánchez äntligen en Manchester United-spelare. Vad betyder det för United? Ja, det behandlar vi i den här frågeasken!

Ryktena blev verklighet och Alexis Sánchez är nu Unitedspelare. Vad är din spontana reaktion?

Mikael Krekula: Spännande! En väldigt bra spelare och jag tyckte det var konstigt att vi inte gick hårdare för honom tidigare. En klasspelare.

Johannes Johansson: Spännande! Väldigt spännande! Den här värvningen väcker helt klart mitt intresse.

Lee Sernehov: Oväntat, men det är bara positivt, en kreativ och snabb spelare som vi behöver.

Marcus Beijar: Att det trots allt är en bra och vettig värvning sett till omständigheter och behov.

Björn Appelgren: Känns bra. Vi får in en bra spelare.

Gustav Brinck-Larsen: Positiv, känns som rätt typ av värvning. Bredda truppen genom att ta in en spelare som går rätt in i startelvan.

Mikael Österdahl: Jag har tagit mig förbi min skeptiska fas och känner nu att det kommer att bli bra. Åtminstone på kort sikt (en och en halv säsong sådär). Känns som att hans individuella tjurighet passar bra in i ett lag utan tydliga linjer i anfallsspelet.

Vad har du för förväntningar på Sánchez?

Mikael Krekula: Mycket höga förväntningar. Han har matchtempo i kroppen, bör vara rätt utvilad och kunna prestera på topp direkt. Van vid ligan. Jag förväntar mig att han bidrar till ett mycket bättre anfallsspel i United där han ska göra mål och spela fram till mål.

Johannes Johansson: Vi kan förvänta oss att han kommer in och levererar per omgående. Kanske inte efter Mourinhos taktiska ramar men med sin individuella briljans.

Lee Sernehov: Han är en spelare som kommer att göra mål, fixa assists och jobba hårt.

Marcus Beijar: Rätt höga både nu och framöver. Han behöver ju sin inkörsperiod i laget, men ligan behärskar han ju. 10-12 mål under våren?

Björn Appelgren: Att han spelar till sig en given plats och att han bidrar till att få fart på en lite avstannad offensiv.

Gustav Brinck-Larsen: Jag förväntar mig att han börjar leverera direkt. Sen kanske jag inte förväntar mig att han gör ett mål per match, men jag tror att hans blotta närvaro på planen kommer frigöra lite yta för övriga spelare så att han är en positiv injektion på det sättet.

Mikael Österdahl: Att han går in i startelvan och levererar från första dagen. Mål och assist mot Yeovil, sen ökar vi.

Vad är dina förhoppningar på Sánchez?

Mikael Krekula: Att han blir en matchvinnare som vi kanske saknat offensivt. En som gör skillnad i en bortamatch mot Manchester city.

Johannes Johansson: Att han leder oss vidare i Champions League.

Lee Sernehov: Han kommer att ge laget den lilla extra finessen och farten. Kommer bli bra

Marcus Beijar: Att han avgör den typen av matcher vi haft problem med att avgöra tidigare, redan då är mycket vunnet. Att han gör andra spelare bättre och att han gör en hel del mål.

Björn Appelgren: Best case, han ger oss CL-titeln. Haha!

Gustav Brinck-Larsen: I det korta, att vi faktiskt får en realistisk chans på CL-titeln redan den här säsongen. I det långa att vi hamnar i bättre läge för att börja vinna ligan igen.

Mikael Österdahl: Att han får en nytändning (han har faktiskt inte varit så värst bra den här säsongen) och redan i vår överträffar allt han gjorde i Arsenal. Då kan vi på allvar utmana i Champions League. På längre sikt att hans kropp håller kontraktstiden ut och längre än så.

Rykten säger att Sánchez kommer att få överlägset högst lön i truppen. Kan det ställa till problem?

Mikael Krekula: Ja, framför allt om han inte presterar för då kommer hans lagkamrater reagera, det är jag övertygad om.

Johannes Johansson: Det kan det absolut göra med tanke på girigheten hos dagens så kallade proffs. Det lär innebära att både Pogba och Lukaku vill ha lite extra bonusar.

Lee Sernehov: Tror och hoppas inte det, dom bör vara så professionella och förstå de olika villkoren för olika spelare.

Marcus Beijar: Förutsatt att han levererar, nej. Då är det upp till de andra att följa efter.

Björn Appelgren: Att lönerna är så höga som de är, är det största problemet. Om det blir ett problem i relation till övriga spelare vet jag inte.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, de spelarna som ”borde” ha lika mycket i lön som har det kommer snart få det. Detta är inte en värvning som på något sätt hotar Uniteds ekonomi.

Mikael Österdahl: Jag tror faktiskt inte det. Stora skillnader hör den moderna fotbollen till och att Sánchez får bättre lön än Pogba beror ju på att Pogba kostade 90 miljoner pund i inköp. Det inbillar jag mig att Pogba förstår.

Embed from Getty Images

Sánchez kommer i ren byteshandel med Mkhitaryan. Det har vi nästan inte sett tidigare i toppfotbollen. Tror du att den här övergången skapar en ny trend?

Mikael Krekula: Det ryktas ofta om bytesaffärer, men händer sällan. Jag tror inte den här kommer göra någon skillnad faktiskt.

Johannes Johansson: Nej, det tror jag inte. Dessa typer av värvningar sker sällan av en anledning. Det är så mycket som måste klaffa.

Lee Sernehov: Det är bra när två spelare vill byta klubb och alla är överrens. Tror inte det blir någon trend, men kanske blir aktuellt vid fler tillfälle nu när klubbar ser möjligheten

Marcus Beijar: Trend nej, men troligen blir det vanligare i takt med att summorna blir astronomiska och klubbarna inte har råd att betala oändligt mycket.

Björn Appelgren: Kanske. Det finns ju en del eventuella bytesaffärer som skulle kunna kännas logiska och många klubbar är nog trötta på inflationen i övergångssummorna. Varför inte liksom?

Gustav Brinck-Larsen: Nej, helt enkelt för att det är en komplicerad sak att få till. Att det blev ett rakt byte den här gången beror säkerligen på Mino Raiola (Mkhitaryans agent) som inte vill få sin heder sårad genom att en av hans spelare blir en bricka i någon annans övergång.

Mikael Österdahl: Nej, det är för komplicerat med för många parter inblandade.

Är han inte för gammal?

Mikael Krekula: Ja, det är han väl egentligen. Långsiktigt är det inte någon fantastisk värvning men han kan vara en absolut nyckel för att nå en CL-titeln den här säsongen!

Johannes Johansson: Nej. Han är ju nästintill lika gammal som Mkhitaryan och de byts rakt av. Sen kommer ju inte Alexis leverera i tio år till men några bra år lär vi få ut.

Lee Sernehov: Nej, han har 2-3 år kvar på högsta nivån.

Marcus Beijar: Visst är han det, men United av idag kräver en spelare som han.

Björn Appelgren: En månad äldre än Micki. Nej!

Gustav Brinck-Larsen: Nej. Vi behöver klass in nu, det är vad vi får. Han har minst två, förmodligen tre eller fyra år kvar på hög nivå. Med tanke på att han i övergångssumma ”bara” kostar Mkhitaryan är det nästan ett fynd.

Mikael Österdahl: Kanske. Spelare som lever på snabbhet och explosivitet tenderar att ha kort hållbarhet. Men det är inget stort problem ändå, vi har bra åldersbalans offensivt. Däremot tycker jag att Mourinho generellt har tänkt för kortsiktigt i sina värvningar, vilket blir extra kännbart då vi har en trupp där många spelare (av ålders- eller kvalitetsskäl) behöver bytas ut de kommande åren.

Vilken position tror du att Sánchez oftast kommer att spela på den här säsongen?

Mikael Krekula: Lite olika. Fördelen är att Sanchez kan spela på båda kanterna, som 10:a och som striker och därmed är han väldigt mångsidig. Jag tror det kan bli så att han utgår en del från högerkanten faktiskt.

Johannes Johansson: Den är svår! Tror han kanske kommer utgå från högerkanten främst i och med att Martial och Rashford har så förtvivlat svårt att spela där.

Lee Sernehov: En av kanterna, eller som 10:a. Tror han, Pogba och Matic kommer att vara givna, sen fyller Mourinho på med de två mittfältare som är i bäst form

Marcus Beijar: Högerytter. Hoppas och tror jag. Martial är lagets bäste spelare just nu och det vore fel att äventyra det. Kan väl smyga bakom Lukaku också, men till höger primärt.

Björn Appelgren: Höger offensiv mittfältare. Alternativt centralt. Men Mourinho kan lika gärna spela honom på vänster. Har inte riktigt bestämt mig vem jag tycker att han ska peta…

Gustav Brinck-Larsen: Med tanke på att Martial börjar göra vänsterkanten till sin så ser jag den som utesluten. Lukaku har gjort anfallsplatsen till sin, och för att ge Pogba mer möjlighet att spela offensivt behövs en mer hårt jobbande spelare bredvid honom/som tia, vilket vi har i Lingard. Så då ser jag att han tar högerkanten och förpassar Mata till bänken. Men han är ju så rörlig att han inte kommer vara låst där ute.

Mikael Österdahl: Förhoppningsvis som högerytter. Det är där som laget har störst utvecklingspotential. Spelar vi Sánchez centralt kommer det tyvärr att tvinga Pogba bakåt i planen.

Har du något mer att tillägga?

Johannes Johansson: Denna värvning är precis vad vi behövde inför CL-slutspelet!

Lee Sernehov: En bra affär för båda lagen. Tror verkligen Sanchez kan ge oss det lilla extra för att ta oss lite längre i CL

Björn Appelgren: Med ett redan överpackat mittfält finns risken att Pogba får ta ett steg ner igen. Synd i så fall.