Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Tuanzebe lånas ut till Aston Villa

Uniteds mittback Axel Tuanzebe lånas ut till Aston Villa. Lånet sträcker sig över resten av säsongen.

Den 20-årige mittbacken kommer spendera resterande del av säsongen på lån i Championshipklubben Aston Villa där också Unitedmålvakten Sam Johnstone är. Axel Tuanzebe föddes i Kongo-Kinshasa men är uppväxt i Rochdale lite utanför Manchester. Redan som 8-åring kom han till Manchester United och har sedan dess varit en av klubbens allra största framtidshopp. Tuanzebe har valt att representera England på ungdomsnivå och har meriter från Englands U21-lag.

Redan 2015 fick Tuanzebe vara med på bänken i a-laget men hans debut i tävlingssammanhang kom för nästan precis ett år sedan när han hoppade in mot Wigan i FA-cupen. Totalt blev det fem matcher i a-laget förra säsongen, både som ytterback och innermittfältare. Det är ingen tvekan om att det är som mittback han hör hemma dock. Den här säsongen har det endast blivit tre matcher, varav två lite kortare inhopp.

Som spelare är han väldigt kompetent, med ett bra klipp i steget och bra passningsfötter. Han är dessutom väldigt stark i kroppen och läser spelet bra, han har alla förutsättningar för att bli en väldigt bra mittback. Han behöver förstås mer rutin och tuffa till sig lite, kanske främst i huvudspelet, men potentialen i honom är skyhög. Han blev också utsedd till årets Reservlagsspelare i United förra säsongen.

Aston Villa har två starka kort som mittbackar i John Terry och den före detta Unitedspelaren James Chester som spelade EM-semifinal för Wales. Men vi hoppas givetvis att Tuanzebe kan slå sig in i laget som jagar en Premier League-plats nästa säsong.