Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 4

En del spellediga spelare då FA-cupen varit igång, men gott om spelare som fått speltid ändå. Dessutom en avstängning och en ny man of the match.

Dean Henderson, Shrewsbury

Spelade hela matchen i EFL-trophy när Shrewsbury avancerade till semifinal efter 2-1 hemma mot Oldham.

Blev samtidigt återigen uppmärksammad av fansen för sina insatser.

Ham missade sedan bortamötet med Portsmouth. Anledningen är aningen kontroversiell, i en match borta mot Blackburn fick han saker kastade mot sig av hemmafansen. Henderson reagerade med att kasta tillbaka sakerna. Efter en lång utredning bestämdes det att Henderson blir avstängd i tre matcher, något Shrewsbury inte direkt var nöjda med och de meddelar att de tänker överklaga. Matchen då? Shrewsbury tog en tung bortaskalp genom att vinna med 1-0. Samtidigt spelade Blackburn bara 11 mot Northampton, så en liten revansch för både Henderson och klubben som därmed drar ifrån i jakten på direktuppflyttning.

Regan Poole, Northampton

Spelade alla 90 minuter när Northampton gjorde en stark insats och spelade 1-1 borta mot Blackburn. Northampton ledde länge med 1-0 och Poole, som spelade mittback, hade faktiskt en bra möjlighet att göra 2-0 men hans skott gick över ribban från ett bra läge. Överlag dock, som nämnt, en stark poäng för Northampton som just nu ligger ovanför strecket efter några bra insatser. Poole skötte sig väldigt bra i en väldigt stabil backlinje som fick jobba hårt när topplaget jagade kvittering.

Sam Johnstone, Aston Villa

Aston Villa har varit spellediga under veckan.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Har också varit spellediga denna FA-cup helg.

Matty Willock, FC Utrecht

Var inte med i truppen när Utrecht spelade 0-0 hemma mot Ajax. En viktig poäng för Utrecht i kampen om Europaplatserna samtidigt som Ajax tappade mot PSV i toppen.

Andreas Pereira, Valencia

Satt på bänken hela matchen när Valencia tog sig vidare i Copa del Rey efter straffläggning mot Alaves. Valencia förlorade matchen med 2-1 men eftersom man också vann första mötet med just 2-1 blev det förlängning och straffar. Valencia gjorde tre byten men Pereira fick alltså återigen vara kvar på bänken. Valencia är nu i semifinal i cupen.

Inledde sedan på bänken i det viktiga hemmamötet med Real Madrid. Efter 77 minuter vid underläge 1-2 fick Pereira komma in som tredje och sista byte, det hjälpte dock föga eftersom Real på slutet gjorde både 1-3 och 1-4 som sedermera blev slutresultatet.

James Wilson, Sheffield United

Fick ingen speltid, men var med på bänken, när Sheffield United avancerade i FA-cupen efter 1-0 mot Preston. Anfallaren Billy Sharp gjorde enda målet i matchen på straff med tio minuter kvar.

Demetri Mitchell, Hearts

Spelade hela matchen när Hearts vann borta mot Hamilton med 3-0. Mitchell gjorde återigen en bra match, var inte lika framträdande offensivt som förra matchen men var däremot bättre defensivt den här gången. Mitchell har ännu inte varit med och släppt in något mål för klubben.

Spelade sedan hela matchen som wingback när Hearts spelade 1-1 hemma mot Motherwell. Laget tog ledningen med 1-0 i den andra halvleken men i matchens sista sekunder kvitterade bortalaget till 1-1. Det var det första insläppta målet under Mitchell och det första insläppta på ett flertal matcher. För Mitchell personligen gick det dock bra, som vanligt inblandad i mycket offensivt och skötte defensiven bra. Det ledde till ännu en man of the match.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Har varit spellediga och därför inte kunnat debutera ännu, vilket förmodligen är bra då han hinner träna flera gånger och komma in i sin nya klubb. Tuanzebe kommer åtminstone inledningsvis få det tufft att slå sig in som mittback. Få lag i serien har bättre mittlås än Terry och Chester, men det finns öppningar både som defensiv mittfältare och högerback.