Spelarbetyg: Tottenham – Manchester United 2-0

Embed from Getty Images

Manchester United förlorade med 2-0 borta mot Tottenham på Wembley i vad som var ett av säsongens absolut största bottennapp. Ett insläppt mål efter elva sekunder satte nivån för kvällen och United kom inte i närheten av att hota Tottenham. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Hade inget direkt att göra på någotdera målen. Inte hans fel att mittlåset fallerar.

Antonio Valencia: 5

Antonio Valencia har genom åren gjort sig känd för en ytterback som i första hand klarar offensiven bättre än defensiven. Mot Tottenham klarade han ingendera.

Chris Smalling: 4

På hälarna. I kvadrat. Inte alls med på 1-0-målet efter elva sekunder samtidigt som han signalerar en uppgivenhet i kroppsspråket. Tungt att se.

Phil Jones: 4

Kommer helt fel in i situationen som ger 2-0 och där och då avgörs ju egentligen matchen. Kanske inte fullt så uppgiven som Smalling, men inte godkänd.

Ashley Young: 5

På hälarna precis som Smalling från avspark och inte alls med då Eriksen kommer sättandes i läget innan målet. Obegripligt varför Shaw inte spelar.

Nemanja Matic: 4

Totalt osynlig. Totalt borta. Matic har känts borta under en längre tid, men nu fanns det absolut inget att hämta för Matic mot ett Tottenham på ett pinsamt enkelt sätt spelade bort serben.

Paul Pogba: 5

Utbytt 63′. Pogba byts ut efter en slätstruken insats där man dels kan lasta Mourinho för rollen fransmannen fick. Dock ska man kunna förvänta sig så mycket mer av en spelare som Pogba i den här typen av matcher.

Jesse Lingard: 5

Utbytt 63′. Kommer inte heller han in i matchen och visar upp en sviktande form. Känns inte bekväm i rollen och får kanske en annan roll i Sánchez närvaro.

Anthony Martial: 5

Oavsett spel till höger eller vänster så kommer Martial inte in i matchen han heller. Något mindre dålig i första, men borde kanske ha ersatts i andra. Fellainis skada ställer till det.

Alexis Sánchez: 6

Har kanske inte fått den bästa starten i United, men visar ändå intentioner som är goda. Den som har bäst fart under fötterna efter 1-0-målet och den som försöker visa exempel. Hämmas av anemiska lagkamrater.

Romelu Lukaku: 5

Har problem mot bättre lag, fortsatt. Kommer till avslut men ligger också offside på ett sätt som inte förväntas av en spelare som han. Hade fått ge plats för Rashford i mitt tycke.

Juan Mata: 4

Inbytt 63′. Nytt kontrakt på fickan. Det syntes inte på planen.

Marouane Fellaini: N/A

Inbytt 63′, utbytt 70′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ander Herrera: 4

Inbytt 70′. Var han ens på planen?

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS