Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Huddersfield (dags att studsa tillbaka)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Huddersfield i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Idag görs matchdagsbloggen av Adam Fröberg tillsammans med Mikael Österdahl.


Senast uppdaterad: 2018/02/03 18:21Manchester United – Huddersfield Town 2-0 (0-0)

Premier League, omgång 26 • 2018-02-03, 16.00 • Old Trafford, Manchester • publik: 74 742 • domare: Stuart Attwell


     (23)   Philip Billing
     (27)   Juan Mata
     (45+1) Alexis Sánchez
     (48)   Tommy Smith
 1-0 (55)   Romelu Lukaku (Mata)
     (59)   Jonathan Hogg
     (64)   Michael Hefele
     (68)   Alexis Sánchez [straffmiss]
 2-0 (68)   Alexis Sánchez


Manchester United

De Gea; Valencia, Smalling, Rojo, Shaw; McTominay, Matic; Mata (Rashford 71), Lingard (Pogba 65), Sánchez; Lukaku (Martial 77)

Avbyare: Romero, Lindelöf, Carrick, Young

Huddersfield Town

Lössl; Smith, Zanka, Schindler (Hefele 59), Kongolo; Hogg; Quaner, Hadergjonaj, Billing (Mooy 33), Van La Parra (Ince 69); Depoitre

Avbyare: Coleman, Malone, Prichard, MounieUpdated: 2018/02/03 18:03
 • 0
 • Share


2018/02/03 18:21
Tack för idag

Med detta stänger vi dagens matchdagsblogg. United tog tre säkra poäng och stärker greppet om andraplatsen. United har nu en en dryg vecka att vila upp sig på inför matchen mot Newcastle den 11 februari.

Snackisar är på gång, vlogg blir det senare ikväll och vi återkommer även med spelarbetyg och mer matchreaktion.

Tack för att ni läste!

 • 0
 • Share


2018/02/03 18:13
Mourinho: Kul för Sánchez

José Mourinho var belåten när han blev intervjuad efter Uniteds seger.

“Jag tycker att vi alltid hade kontroll på matchen men verkligheten är att det var 0-0 i halvtid. Jag gissar att vi hade runt 80 procent av bollinnehavet men det var inte tillräckligt för att göra mål. I andra halvlek fortsatte vi i stort på samma sätt och målet kom. Men även vid 1-0 kände jag att matchen var helt kontrollerad. Vår backlinje var långt från det farliga området. 2-0 dödade definitivt matchen.”

Behövde ni ha tålamod?

“Tålamod utan att förlora intensiteten. Behåll pressen högt, intensiteten hög. Vi behövde bryta ner den så välorganiserade Berlinmuren.”

Borde ni ha fått straff i första halvlek?

“Min känsla ja, men domaren såg det inte likadant. Mike Dean är en väldigt erfaren domare och sa att från vårt håll såg vi det nog mycket bättre än domaren.”

Det första målet var vackert…

“Bra, allting var bra. Vi vann bollen högt, Matas position var bra och sedan rörde sig Lukaku in framför försvararen.”

Och Alexis vann straffen och gjorde mål på returen…

“Kul för honom att vinna en match. Den första Premier League-matchen hemma. Kul för honom att spela bra, kul för honom att visa viljan och glädjen han har. Det är det viktigaste. Sedan kommer målet. Antagligen inte hans drömmars mål men det är ett mål.”

Vad tycker du om prestationen totalt?

“Vi hade [kontroll] från första minuten. Men verkligheten är att det var 0-0 i halvtid. Men istället för att skylla på mitt lag föredrar jag att berömma motståndaren.”

 • 0
 • Share


2018/02/03 17:58
United – Huddersfield 2-0

Det blev till slut tre bekväma poäng för United mot Huddersfield. Hemmalaget ökade tempot i början på andra halvlek och då räckte inte Huddersfield till. Juan Mata hittade Romelu Lukaku för 1-0 efter 55 minuter och då var matchen över.

Alexis Sánchez, som i mitt tycke var Uniteds bästa spelare, satt 2-0 på egen straffretur mitt i andra halvlek.

På intet sätt någon imponerande insats av United men det är poängen som räknas. Huddersfield ville och kunde väldigt lite idag.

/Österdahl

 • 0
 • Share


2018/02/03 16:56
Halvtidstankar

Mållöst efter 45 minuter på Old Trafford. Det är faktiskt ganska rättvist.

United är långsamma, omständliga och bekväma. Därmed är det väldigt enkelt för Huddersfields buss att hålla United borta från de farliga områdena.

Jesse Lingard hade ett bra läge i inledningen och Alexis Sánchez hade ett hyfsat skott, men det är egentligen allt. Sánchez och Lingard är de enda som skapar någonting.

Den stora snackisen är ändå överfallet på Scott McTominay. Där blev United rånade på en straff och en utvisning på motståndaren. Fullständigt horribelt av domaren.

/Österdahl

Updated: 2018/02/03 16:57
 • 0
 • Share


2018/02/03 15:25
Tankar kring startelvan

Stora tränare behöver kunna ta tuffa beslut, det är vi väl medvetna om efter alla framgångsrika år under Sir Alex Ferguson. MEN, detta är inte ett sådant tillfälle vad gäller Mourinho. Det handlar snarare om att Mourinho sätter sitt ego före laget och dess fans, vilket är en oerhört farlig väg att vandra.

Att sätta Paul Pogba på bänken efter en mindre bra insats mot Spurs har potential att skapa en stor spricka i truppen. Mourinho bör personligen klandras minst lika mycket för förlusten som någon annan, men att ta ut det på Pogba är inte rätt väg att gå.

Beslutet att sätta Anthony Martial på bänken är ett lika märkligt beslut i mina ögon. “Tony” har varit vår kanske formstarkaste spelare de senaste veckorna och borde självklart ha fått fortsatt förtroende. Det måste dock sägas att det kan finnas andra anledningar till dessa val, men den största sannolikheten är helt enkelt att det är Mourinhos försök att sätta ned foten.

I andra änden av planen har Phil Jones ersatts av Marcos Rojo, där jag personligen hellre sett argentinaren ta Smallings plats istället. Samma sak gäller dock här, Jones har ju en tendens att dra på sig skador och det kan möjligen även vara fallet den här gången. Trots att Jones stod för en mindre smickrande insats senast, har han faktiskt varit en av våra absolut bästa försvarare under säsongen.

Nu till det positiva. Att Luke Shaw åter får chansen kan endast ses positivt och förhoppningsvis kan han fortsätta på den inslagna vägen. McTominay är en vattendelare bland fansen, men trots allt är han en egen produkt och det är precis vad vi alla suktar efter – att ungdomar får chansen!

Vi får hoppas att detta beslut av Mourinho ger en positiv effekt både på resultatet och fortsättningen, annars kan detta vara en tydlig vändpunkt i portugisens tid i klubben. Tyvärr åt fel håll.

/Adam

Updated: 2018/02/03 15:28
 • 0
 • Share


2018/02/03 15:04
Huddersfields startelva

David Wagner ställer upp med tre (!) danskar i startelvan även denna match.


 • 0
 • Share


2018/02/03 15:02
Uniteds startelva

United gör flera större förändringar i startelvan. Den största – Pogba bänkas! Minst sagt chockerande.


 • 0
 • Share


2018/02/03 15:01
U18-seger

Man Uniteds U18-lag vann mot Derbys dito med klara 6-3 och befäster därmed serieledningen i den mycket jämna tabellen.


 • 0
 • Share


2018/02/03 14:36
The flowers of Manchester

Om tre dagar, den 6:e februari, är det 60 år sedan den tragiska flygolyckan i München inträffade. Manchester United kommer idag att hedra offren med en tyst minut inför matchen mot Huddersfield. Utanför arenan finns det möjlighet för alla ditresta att visa sin respekt på olika sätt. Spelarna kommer även att spela matchen med sorgeband.

I olyckan omkom 23 personer varav 8 spelare, 2 tränare och 1 klubbsekreterare. Vi kommer aldrig att glömma dem.


 • 0
 • Share


2018/02/03 13:25
Pogbas medverkan osäker

Enligt Rob Dawson på ESPN förväntas Mourinho göra en del förändringar i startelvan. Detta till följd av den svaga insatsen mot Spurs i veckan. Det skulle inte förvåna om Marcos Rojo, Luke Shaw och Juan Mata startar idag, menar Dawson. Han säger även att det skall vara osäkert om Pogba startar eller ej.

 • 0
 • Share


2018/02/03 12:40
Juniorerna möter Derby

Den perfekta uppladdningen till matchen mot Huddersfield är att titta på Manchester United! Det är nämligen så att juniorerna idag har hemmamatch mot Derby. Det är avspark klockan 13.00 och du ser matchen på MUTV/Viaplay.

United toppar tabellen efter 13 omgångar och det gäller att vara etta efter 22 omgångar för att gå till final mot ettan från den södra gruppen. Alla poäng är viktiga i en galet jämn tabell, där Liverpool, Manchester city och Everton alla är en poäng bakom United. Derby ligger femma i serien, sju poäng bakom United.

United ställer idag upp med ett ungt lag. De äldre juniorspelarna laddar för Uefa Youth League-matchen mot Brodarac på onsdag.

Mason Greenwood spelar på topp och är definitivt en spelare att hålla ögonen på. Andra intressanta namn är mittbacken Lee O’Connor samt mittfältarna Jimmy Garner och Arnau Puigmal. Greenwood och Garner är landslagsspelare för Englands U17 medan Puigmal spelar för Spaniens U17. O’Connor är också landslagsman men har nu flyttat upp till Irlands U19.

 • 0
 • Share


2018/02/03 12:04
Lagnyheter

Marouane Fellaini missar dagens match på grund av en knäskada som han drog på sig mot Tottenham senast. I övrigt missar även Zlatan Ibrahimovic och Eric Bally, som Mourinho dock bekräftat skall vara tillbaka den här månaden. Matteo Darmian skall inte heller ha blivit uttagen till matchen.

Bekräftad trupp från Manchester Evening News nedan.

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira

Försvarare: Antonio Valencia, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Marcos Rojo, Luke Shaw, Ashley Young

Mittfältare: Nemanja Matic, Paul Pogba, Scott McTominay, Michael Carrick, Jesse Lingard

Anfallare: Juan Mata, Alexis Sanchez, Anthony Martial, Marcus Rashford, Romelu Lukaku

/Adam

 • 0
 • Share


2018/02/03 11:05
Dags att studsa tillbaka

Ibland är det extra skönt med ett tätare spelschema, speciellt efter en tung förlust. Nu, efter kanske säsongens största bottennapp i onsdags mot Tottenham är det dags för United att studsa tillbaka. Detta skall göras i dagens hemmamatch mot Huddersfield på Old Trafford.

Personligen önskar jag lite ändringar i startelvan efter den så intetsägande insatsen senast, men förväntar mig inga stordåd. Förhoppningsvis låter Mourinho vår största stjärna (de andra får faktiskt ursäkta) Pogba spela högre upp i banan igen, men det är inte omöjligt att det är för mycket begärt.

Paul Pogba hade en av sina sämsta matcher i United-tröjan senast (det var han inte ensam om) och bör vara revanschsugen mot Huddersfield. Tillsammans med storförvärvet Alexis Sanchez med flera borde vi kunna ges en lördagseftermiddag att glädjas av.

Huddersfield kommer till matchen efter en tung period utan seger på de fyra senaste matcherna. Senast torskade David Wagners mannar mot Liverpool på hemmaplan med klara 3-0 och har vad det ser ut som en tuff vår till mötes.

Senaste matchen lagen emellan slutade med United-förlust (1-2) och innebar säsongens första nederlag. Så, visst har vi alla en revansch att utkräva!

/Adam

Updated: 2018/02/03 11:07
 • 0
 • Share