Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Huddersfield 2-0

Embed from Getty Images

Ett regnigt Old Trafford fick se Manchester United ta emot Huddersfield. Den första halvleken slutade mållöst efter att United haft 80% i bollinnehav men skapat oerhört få kvalitativa målchanser. Den stora behållningen var Alexis Sanchez, som tydligt spelade på ett par nivåer över alla andra trots en del bolltapp. I den 55:e minuten tog United ledningen efter Juan Matas precisa inlägg som Romelu Lukaku vackert skarvade in vid första stolpen. Till sist fick Alexis Sanchez göra mål i sin hemmadebut efter att ha placerat in sin egen straffretur i den andra halvleken.

Den stora snackisen innan matchen var, med all rätta, diskussionen huruvida Mourinho gjort rätt i att sätta Anthony Martial och framför allt Paul Pogba på bänken. Efter insatsen mot Tottenham i veckan var det uppenbart att portugisen ville göra ett exempel och sätta ned foten. Min personliga åsikt är att Mourinho tog ett felaktigt beslut och istället satte sitt ego framför laget och fansen.

I övrigt är domarinsatsen värd att benämna, i synnerhet då den var såpass risig som den faktiskt var. Förutom de otaliga frisparkar och offsidesituationer som bedömdes märkligt, var det framförallt ett bisarrt dåligt beslut i den första halvleken som gav stora reaktioner. Domare Stuart Attwell valde, från en mycket bra position, att fria efter att Terence Kongolo snudd på brutalt manglat ned Scott McTominay i en nickduell.

Viktig seger på alla plan

Efter den tunga matchen i veckan var det extra viktigt att ta en seger och studsa tillbaka igen. Det var precis vad United gjorde i slutändan, trots en trevande första halvlek. Kampen om Champions League-platserna kommer bli tight hela vägen in och alla poäng är viktiga. United har samlat ihop en poängbudget gentemot de andra lagen men den har minskat mer och mer, därför är det extra viktigt att att vinna den här typen av matcher.

Mourinho och spelarna fick mycket kritik efter veckomatchen mot Spurs, med risk att elda på det ännu mer vid ytterligare poängtapp var det minst sagt välkommet med en vinst. Det känns som att det sagts otaliga gånger förut, men förhoppningsvis kan vi bygga up ett momentum nu som kan tas med in i fortsättningen av vårsäsongen.

Embed from Getty Images

Efter att Mourinho valt att ta till hårdhandskarna och röra om i startelvan, kunde det ha eskalerat till något ännu värre om laget gått dåligt även idag. Istället såg Pogba och de andra på bänken ut att ha tagit det hela på ett bra sätt och firade glatt tillsammans med lagkamraterna efter 1-0. Både Pogba och Martial kom sedan in i den andra halvleken och (framförallt den förstnämnda) kommer troligen åter vara tillbaka i startelvan kommande matcher.

Alexis Sanchez – hemmadebuten

Alexis Sanchez fick göra sin hemmadebut i den röda United-trjöan. Chilenaren var pigg och energisk matchen igenom när han låg bakom det mesta som hände framåt. Hans arbetsvillighet och frenesi är sannerligen beundransvärd. Det syntes tydligt, framförallt under första halvleken, hur 29-åringen saknade spelare runtomkring sig på en liknande nivå. Med framförallt Pogba och Martial på bänken var det egentligen bara Lingard och till viss del Lukaku som Alexis kunde samspela med för att få fart på offensiven.

Embed from Getty Images

Det var längesedan jag såg en spelare bli fälld/kapad så många gånger under en och samma match. Huddersfield-spelarna hade garanterat fått strikta direktiv om att ligga tätt på honom, vilket till slut resulterade i en välförtjänt straffspark. Straffen tog Alexis hand om själv, det var ingen bra straff men såpass bra att målvakten Lössl inte kunde hålla bollen och vår nya nummer 7 kunde slå in returen i öppen kasse.

Alexis Sanchez vinnarskalle kommer bli ovärderlig för United i fortsättningen, det kan vi konstatera. Chilenarens inställning, energi och direktiv till lagkamraterna ute på planen lyser starkt genom TV-rutan. Känslan är glasklar att Alexis ankomst har tagit laget till en ny nivå, framförallt offensivt. Allt som allt en hemmadebut av hög klass.

Scott McTominay

Efter Mourinhos beslut att bänka Paul Pogba fick 21-årige Scott McTominay chansen. Engelsmannen är en vattendelare bland fansen, men trots allt är han en egen produkt och det är precis vad vi alla suktar efter – att ungdomar får chansen! Insatsen i sig var stabil men det var tydligt i den första halvleken att han hade problem med den kreativa biten, istället spelades det tillsammans med Nemanja Matic runt Huddersfields ihopsjunkna försvar. Totalt sett gör McTominay en stabil insats och skulle som sagt definitivt ha fått med sig en straff i den första halvleken. 

Res med oss till Manchester!