Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Huddersfield 2-0

Embed from Getty Images

Manchester United studsade tillbaka efter den urusla insatsen mot Tottenham. En mållös första halvlek följdes av ett 1-0 av Romelu Lukaku, och ett 2-0 där Alexis Sanchez gjorde sitt första mål för United, på retur efter sin egen missade straff.

Det var kanske inte glänsande men det var spel mot ett mål och även om det hade varit skönt med ett mål i första halvlek hann i alla fall jag inte bli orolig. Statistiken visar hur överlägsna United var:

  • Skott på mål: 7 – 0 (skott sammanlagt: 16 – 4)
  • Bollinnehav: 75 % – 25 %
  • Passningar: 781 – 265
  • Frisparkar orsakade: 5 – 19

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Behövde inte rädda ett enda skott i sin 300 match för United. Faktum är att han knappt rörde bollen. En oerhört lugn afton.

Antonio Valencia: 7

Får ett betyg högre än sina försvarskollegor tack vare att han hela tiden försökte. Visade snabbhet och flera fina kombinationer. Slutprodukten, tyvärr, som för ofta utan resultat. Men A for effort.

Chris Smalling: 6

Fick, något överraskande för mig, spela från start. Inte en match som passade honom, en mittback med bättre fötter är att föredra i dessa. Men godkänd.

Marcos Rojo: 6

Kommer in på bekostnad av Phil Jones. Och tjae, Rojo gör likt sin mittbackskollega en okej match. Utsätts inte för så mycket, och gick tack och lov inte fram och sköt några skott från 40 meter.

Luke Shaw: 6

Pigg, och kanske egentligen inte speciellt mycket sämre än Valencia på högerkanten. Bör, enligt mig, vara förstavalet till vänster. I samtliga matcher.

Scott McTominay: 6

Skrällen i startelvan? Men gjorde det bra, hade koll på Huddersfields mittfält tillsammans med Matic. Skulle dock önska lite fler genombrottsförsök framåt, men han visade att han håller mot sämre lag vilket är oerhört positivt. Blev tokmanglad i straffområdet – utan att få straff. Sannolikt topp tre på årets märkligaste (och mest felaktiga) domslut.

Nemanja Matic: 6

Betydligt bättre än mot Tottenham, utan att glänsa. Fick chansen att gå lite mer framåt med McTominay bredvid sig. Är placeringssäker vilket gjorde att han stoppade en del kontringar innan de hann börja.

Juan Mata: 7

Utbytt 72. Enligt mig inte det bästa komplementet till Alexis, men hade ändå ett flertal fina kombinationsförsök och många ”nästanlägen”. Fin assist till första målet drar upp betyget ett hack. Rörlig, precis som alltid.

Jesse Lingard: 6

Ut 65. Enligt den nya bedömingsnivån på Lingard är han bara godkänd. Lite som Mata, har flera fina försök att kombinera sig igenom med sina medspelare, som inte riktigt lyckades. Försöken är ändå godkända, om än inte mer.

Alexis Sanchez: 8

Bäst på plan! Fick med sig sju frisparkar, det mesta någon spelare fått i Premier League den här säsongen. Försökte hela tiden, men lider naturligtvis av att han inte riktigt känner sina lagkamrater än. Det blir dock bättre och bättre hela tiden. Kunde fått en straff i första halvlek, fick den istället i andra – en straff han dock missade men direkt slog in returen på. Första målet i Manchester United med andra ord. En nolla vi med glädje ser spräckt.

Romelu Lukaku: 7

Spelmässigt inte Lukakus bästa match, men han var ständigt jobbig för Huddersfields mittbackar. Och, när en anfallare i dödläge gör matchens första mål, då har han gjort sitt jobb bra.

Paul Pogba: 6

Inbytt 65. Oväntat (med tanke på hans status) petad, men verkar ha tagit det på rätt sätt. Fick spela knappa halvtimmen och gjorde det betydligt piggare än mot Tottenham. Garanterat tillbaka i elvan till nästa match.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 72. 20 minuter när matchen är död. Visade energi, men det handlade i princip bara om att spela av matchen.

Anthony Martial: N/A

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas.