Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 5

Återigen en händelserik lånevecka med två nya utlånade spelare dessutom.

Dean Henderson, Shrewsbury

Avtjänade sin andra match på avstängningen av tre när Shrewsbury vann efter ett sent segermål med 2-1 borta mot Bristol Rovers. Eftersom Blackburn förlorade var det tre oerhört viktiga poäng i toppstriden.

Regan Poole, Northampton

Inledde det viktiga hemmamötet med Rochdale på bänken men efter en skada på högerbacken byttes Poole in efter 36 minuter vid ställningen 0-0. Northampton bytte då till en trebackslinje där Poole var en av de tre mittbackarna. Rochdale tog sedan ledningen i den andra halvleken och det blev inga fler mål i matchen. Poole blev dessutom varnad med tio minuter kvar.

Sam Johnstone, Aston Villa

Stod för en fantastisk insats när Aston Villa tog en tung skalp efter att ha slagit Sheffield United med 1-0 på bortaplan. Johnstone stod för ett flertal viktiga räddningar och var lagets bästa spelare under matchen. Snodgrass drog dock till med ett sent segermål med ett fint placerat skott och såg till att alla tre poäng hamnade i Birmingham.

Johnstone fick sedan släppa två bollar förbi sig när Villa slog Burton med 3-2. Johnstone hade överlag en ganska lugn dag på jobbet men kunde ha gjort det bättre på det andra målet. Annars stod han för några räddningar, men ingenting som var uppseendeväckande bra.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Satt på bänken hela matchen i Villas seger. Trots att tre byten gjordes fick Tuanzebe sitta kvar. Mittbacksparet Terry och Chester, som är ett av ligans bästa, gjorde en stark insats vilket givetvis inte är till Tuanzebes fördel.

Tuanzebe inledde sedan på bänken igen men fick debutera när han byttes in mot Burton efter 65 minuter vid ledning 2-0. Tuanzebe hoppade in som högerback och skötte sig stabilt men var också ganska försiktig i sitt spel. Slog passningen till El Mohamady som sedermera spelade fram Grealish till Villas tredje mål. Matchen slutade 3-2.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Spelade hela matchen som högerback i 1-1 matchen borta mot West Ham. TFM skötte sig defensivt, och agerade stabilt, men hade det svårt med passningsspelet och sina inlägg som inte alltid hittade rätt adress. Till hans försvar var det alldeles för dålig rörelse från lagkamraterna men fortfarande inte en av hans bästa insatser. Behöver kanske bidra mer offensivt i en sådan match.

Spelade även 90 minuter hemma mot Newcastle i en match som slutade 1-1. TFM hade ett riktigt bra inspel offensivt som Zaha borde gjort mål på. I övrigt blandade han och gav, hade det stundtals ganska tufft i en mot en situationerna vilket han inte brukar ha. Men han gjorde en godkänd insats även om han själv inte var riktigt nöjd. Däremot har han blivit nominerad som en av de spelarna i Crystal Palace man kan rösta på för månadens spelare i januari.

Matthew Willock, St Johnstone

Debuterade och spelade 74 minuter när St Johnstone förlorade den tuffa bortamatchen mot Hearts med 1-0. Hearts gjorde matchens enda mål tidigt i den andra halvleken. Willock stod för en bra insats på det inre mittfältet men det hjälpte inte att en av hans mittfältskollegor blev utvisad efter en timmes spel. Willock byttes sedan ut med kvarten kvar.

Andreas Pereira, Valencia

Startade i cupsemin mot Barcelona men var tvungen att bytas ut efter den första halvleken med en skada då Sergi Roberto tacklade honom fult. Det stod då 0-0. Barcelona vann sedan matchen med 1-0.

Var sedan inte med i Valencias trupp som spelade borta mot Atletico Madrid på grund av skadan, en match Valencia förlorade med 1-0. Han beräknas bli borta i upp till sex veckor.

James Wilson, Sheffield United

Spelade 65 minuter innan han blev utbytt i hemmamötet med Aston Villa. Wilson gjorde en okej insats, och var förmodligen den som var närmast att göra mål för Sheffield United med det här spektakulära försöket.

Fick sedan chansen från start igen när man mötte Wolves på bortaplan. Wilson spelade 76 minuter innan han blev utbytt i en match som Sheffield U förlorade med 3-0. Laget var chanslöst mot suveräna Wolves som kommer promenera hem seriesegern och Wilson fick inte ut mycket när lagets anfallsspel var så begränsat.

Demetri Mitchell, Hearts

Spelade hela matchen som vänsterback när Hearts förlorade borta mot Celtic med 3-1. Hearts fick en usel start och släppte in två tidiga mål och när det sedermera blev 3-0 var matchen förstås över. Hearts reducerade, och spelade upp sig, i en den andra halvleken men det hjälpte inte. Mitchell verkar ha stått för en ganska anonym insats men kan inte lastas för något av målen. Det var en match som Hearts inte förväntade sig allt för mycket av och en förlust var inte på något sätt oväntad.

Spelade hela matchen som ytterback när Hearts gick tillbaka och höll tätt i sin defensiv efter 1-0 hemma mot St Johnstone. Mitchell var bra och fick många lovord även efter den här matchen där han var den bästa i backlinjen.

Charlie Scott, Hamilton Academical

Satt på bänken hela matchen när Hamilton förlorade borta mot Aberdeen med 3-0. Trots tre byten gjorda fick alltså inte Scott äntra planen och debutera.