Lånekollen 17/18 – vecka 6

Mycket bänknötande i veckans lånekoll men mycket intressanta händelser finns ändå att rapportera om, bland annat Mitchells första seniormål.

Dean Henderson, Shrewsbury

Avtjänade sin sista match på avstängningen när Shrewsbury förlorade hemma mot Plymouth med 2-1. Shrewsbury tog ledningen med 1-0 men bortalaget kunde, trots att de missade en straff, vända och vinna.

Regan Poole, Northampton

Var inte med i truppen när Northampton vann borta mot Wimbledon med 3-1. Northampton börjar sakta men säkert kliva i tabellen.

Sam Johnstone, Aston Villa

Höll nollan i derbyt hemma mot Birmingham. Villa vann matchen med 2-0. Johnstone hade dock en lugn dag på jobbet men gjorde det han behövde på ett felfritt sätt.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Fick ingen speltid när Villa vann med 2-0 över Birmingham i derbyt. Bruce gjorde alla tre byten också. Får, som jag tidigare nämnt, det svårt att få speltid som mittback då Chester och Terry kanske är ligans bästa par. Det är inte bara att byta ut Chester som spelade EM-semifinal senast och som dessutom visat att han är en fullgod PL-spelare likt Terry. Det Tuanzebe kan hoppas på är skador, då Terry visat sig vara lite skör på äldre dagar. Annars finns det platser som ytterback och innermittfält där han kommer få chanser framöver.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Spelade hela matchen som mittback borta mot Everton. Den första halvleken var stabil från TFM men i den andra föll han och Palace ihop. Han får dessutom ta på sig ett av målen i en match som slutade 3-1.

Matthew Willock, St Johnstone

Inledde på bänken i St Johnstones bortamöte med Motherwell. Men på grund av en skada redan i den 20:e minuten byttes Willock in vid ställningen 0-0. I den andra halvleken gjorde Motherwell sedan två mål på kort tid och kunde vinna med 2-0.

Han spelade sedan 61 minuter centralt på mittfältet borta mot Hearts i cupen innan han blev utbytt. St Johnstone förlorade stort med 3-0.

Andreas Pereira, Valencia

Är fortsatt skadad och missade när Valencia vann derbyt hemma mot Levante med 3-1. Valencia hakar på och ligger bra till i jakten på en CL-plats.

James Wilson, Sheffield United

Blev kvar på bänken matchen igenom när Sheffield United slog Leeds hemma med 2-1. Det var viktiga poäng i jakten på playoff. Billy Sharp gjorde båda målen.

Demetri Mitchell, Hearts

Spelade hela matchen som wingback när Hearts slog St Johnstone med 3-0. Mitchell var återigen väldigt bra och såg till att sätta sitt första seniormål någonsin också. Dessutom utsedd till man of the match för tredje gången den här säsongen.

Det är uppenbart att Mitchell är för bra för den skotska ligan men det är inte helt givet att ta chansen, därför roligt att han verkligen tar den. Mycket nödvändig erfarenhet om han ska ha någon chans att slå sig in i United.