Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Manchester United – Chelsea 0-4

Misären fortsätter för Manchester Uniteds reserver. Igår blev det en pinsam 4-0-förlust hemma mot Chelsea. Nedflyttning till reservlagsligans andradivision förefaller tyvärr vara en självklarhet.

Ynglingarna Tahith Chong och Angel Gomes är nu att betrakta som givna på den här nivån. Chong fortsätter att imponera och var egentligen den enda ljusglimten igår.

För Gomes går det än så länge, debutinhoppet undantaget, tyngre på den här nivån, även om vi givetvis inte ska dra några stora växlar av det. Igår blev han utbytt efter en timme, även om det möjligen berodde på att han fick en smäll tidigare under matchen. Sett till hur Gomes lagkamrater uppträdde så fanns det heller ingen anledning att byta ut honom. En möjlighet, om än långsökt sådan, är att Gomes blev utbytt tidigt för att han ska vara med i a-lagstruppen ikväll.

United öppnade annars ganska piggt igår. Joshua Bohui fick tidigt ett hyggligt läge och Cameron Borthwick-Jackson (skadeutbytt i slutet på första halvlek) tvingade Chelseas målvakt till en utmärkt räddning.

Nästan direkt efteråt, i den tionde matchminuten, sprang Castillo igenom från egen planhalva och sköt 1-0. Oerhört tamt försvarsspel av United.

Den första halvleken var sedan jämn, om något med United som det bättre laget. Något mer mål blev det emellertid inte före paus.

Vad tränaren Ricky Sbragia än sa under vilan så hjälpte det inte. Bara några minuter in på andra halvlek kunde Hazard (Edens bror Kylian) utöka gästernas ledning. Därmed var matchen effektivt över.

United borde förvisso ha fått en straff när Chong gjordes ner i straffområdet men uppträdde som ett slaget lag. James och St Clair utökade ledningen för gästerna och den andra halvleken var verkligen bedrövlig från Uniteds sida.

Sammantaget uppträder United verkligen som ett bottenlag, vilket inte minst tydliggörs när något går emot. Laget parkerar på sista plats i tabellen, med fyra poäng upp till Sunderland och fem upp till Tottenham över strecket. United har förvisso en match till godo på båda men det finns inget som tyder på att United ska kunna vända det här.

Tränaren Sbragia, ny (ja, nygammal då) inför den här säsongen, har knappast världens bästa material att jobba med. Hans arbete måste ändå ifrågasättas. United har spelat ihop 12 poäng på 17 matcher och laget är inte ens nära att snitta ett mål per match. Så dåligt är inte spelarmaterialet.

Manchester United – Chelsea 0-4 (0-1)

United: O’Hara; Riley, R Williams, Borthwick-Jackson (Warren 43), Olosunde; Redmond, Hamilton; Chong, Gomes (Buffonge 59), Dearnley (Boonen 66); Bohui