Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Huddersfield – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

Manchester United besegrade ett vilt kämpande Huddersfield med 2-0 på Kirklees Stadium efter två mål från Romelu Lukaku. För det var trots allt hemmalaget som satte United under hård press matchen igenom, men det var United som var vassare framför mål och via två omställningsmål gick Manchester United vinnande ur striden.

Inför matchstart

På förhand handlade förstås mycket av snacket om hur många antal förändringar José Mourinho skulle göra i startelva och matchtrupp. Skulle några juniorer få chansen? Får Victor Nilsson Lindelöf förtroendet från start? Svaret på båda frågorna blev ja.

Det som trots allt grämer mig rejält är att Tahith Chong inte fick Mourinhos förtroende. Chong som varit en av reserv-/ungdomslagets absolut bästa spelare under 2018. Ynglingen med Ruud Gullit-frisyren tycker jag absolut var värd en chans i dagens cupmatch. För er som inte sett Chong spela fotboll så är det en oerhört irrationell spelartyp som spelar med stort självförtroende. Med hans fina teknik och touch på bollen är jag övertygad om att han gjort nytta även i seniortruppen.

Hur som helst är det kul att två ynglingar fick chansen på bänken i form av Angel Gomes och Ethan Hamilton.

Första halvlek

Hur skönt var det inte att för en gång skull få en bra start i en match? Det känns som det var en evighet sen senast. För det dröjde inte längre än tre minuter på matchklockan innan Romelu Lukaku fann nätet. Sett till målet var det ett klassiskt Lukaku-mål där han fick bollen perfekt, från Juan Mata, i djupled och fick buffla sig fram i en-mot-en-duell. Efter att ha stött ifrån sig motståndarförsvararen placerade han säkert in bollen i nät bakom en chanslös hemmamålvakt.

Embed from Getty Images

Efter ledningsmålet var det dock Huddersfield för hela slanten. Hemmalaget radade upp farliga chanser, framförallt via fasta situationer. Uniteds spel var stundtals en misär att se. Det flöt helt enkelt varken offensivt eller defensivt, detta medan Huddersfield pumpade på rejält för ett kvitteringsmål. Någon form av resultat gav dock inte hemmalagets press utan United kunde freda sitt egna mål halvleken ut.

I slutet av halvleken lyckades United med bedriften att göra två mål, varav båda var offside. Det första målet gjordes av Juan Mata efter ett fint inspel från Ashley Young. Andra målet gjordes på en inläggsfrispark av Nemanja Matic. Mest kontroversiellt får väl Juan Matas offsidemål anses vara eftersom domaren valde att VAR-granska det. På reprisen såg Mata helt klart ut att vara onside men domaren dömde trots detta bort målet.

Andra halvlek

Huddersfield fortsatte etablera ett stort tryck mot United-buren även under inledningen andra halvlek. Hemmalaget imponerade verkligen och fick United att se ut som random bottenlag på Old Trafford. För precis som när United etablerar tryck på hemmaplan så drabbas de ofta av motståndarlagets omställningar. Denna gång var det dock United som straffade motståndarna med dessa omställningar.

För tio minuter in i andra halvlek kom den där omställningen som sedermera utmynnade i 2-0. Efter att Huddersfield lyft upp laget fick Romelu Lukaku bollen. Belgaren släppte ut bollen till Alexis Sánchez och intog en ny djupledslöpande position. Alexis släppte bollen i precis rätt läge och i friläget som följde avslutade Lukaku på allra bästa sätt.

Embed from Getty Images

United spelade dock upp sig ju mer andra halvlek led. Framförallt började man spela sig ur Huddersfields press och hitta lite kombinationer på offensiv planhalva. Med lite flyt kunde faktiskt fler mål trilla in.

Hur som helst – skönt med seger och avancemang.

Utöver att Lukakus två mål ska plussas så är även Anthony Martials sulfint och Eric Baillys comeback värda att nämna. Däremot är jag såklart besviken på att Angel Gomes inte fick chansen. Och att Chong inte var med i truppen.