Spelarbetyg: Sevilla – Manchester United 0-0

Embed from Getty Images

Manchester United tog sig an Sevilla på klassiska arenan Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Försnacket handlade nästan enbart om Paul Pogbas vara eller icke vara i Uniteds startelva, vilket sedermera resulterade i att fransmannen placerades på bänken till fansens stora irritation.

Efter en första halvlek där United underpresterade ordentligt spelade laget upp sig någorlunda i den andra utan att på något sätt övertyga. Resultatet skrevs till sist till 0-0 och det får vi nog vara tacksamma (men inte nöjda) för, trots allt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 8

Vansinnesräddning i första halvlekens sista minut. Världens bästa målvakt, det räcker så.

Antonio Valencia: 6

Stabil som vanligt. Hade det lite tufft under en period i den första halvleken när Sevilla ofta anföll på Uniteds högerkant, men det kändes snarare som att Mata var den skyldiga och inte Valencia.

Chris Smalling: 5,5

Smalling fortsatte tyvärr i den inslagna vägen med att stå för ytterligare en svagare insats. Betyget speglar mestadels den första halvleken där han stod för flertalet försvarsmissar, däribland markeringsmissar och sämre positioneringar. Bättre i den andra halvleken när Sevilla-pressen avtog. En hållen nolla höjer betyget någorlunda.

Victor Nilsson Lindelöf: 6

Bland Lindelöfs absolut bästa insatser i United-tröjan. Förutom en situation av bristande kommunikation i den första halvleken var han mycket säker både bakåt och framåt i spelet med boll. Mer av detta, tack!

Embed from Getty Images

Ashley Young: 5,5

Kom inte till sin rätt särskilt ofta. Märktes att han ville ta sig framåt när tillfälle gavs, men det resulterade sällan i något produktivt. Det görs återigen tydligt hur bristande Youngs kunskaper är i det defensiva positionsspelet.

Nemanja Matic: 6

Det taktiska spelet defensivt sköter Matic stabilt som vanligt. Spelar enkelt med bollen men jag önskar fortsatt mer där. Tyvärr en bra bit ifrån den fina formen vi såg i början av säsongen. Allt som allt en godkänd match.

Ander Herrera: N/A

Utbytt 17′. Skadade sig tyvärr tidigt efter att äntligen ha varit tillbaka i spel efter tidigare skadebekymmer. Hade en fin framspelning till Alexis precis innan baksidan gick sönder.

Scott McTominay: 6

Jag kan fortfarande inte säga riktigt vad det är McTominay är bra/dålig på. Han sköter sig helt okej matchen igenom, men det saknas en hel del offensivt där det inte händer särskilt mycket.

Embed from Getty Images

Juan Mata: 5

Utbytt 80′. I en match där taktiken tydligt bygger på att backa hem och ställa om på kontring blir Mata totalt överflödig. Det hade definitivt gett mer för laget om Mourinho startat en Martial eller Rashford istället. Bra på små ytor som vanligt men saknas tyvärr det där lilla extra, som så ofta.

Romelu Lukaku: 5

En frustrerande match för vår belgiska anfallare. Får det tufft med mindre ytor mot svårare motstånd, som vanligt. Bör åtminstone få bollen på mål i den första halvleken efter Alexis fina framspelning och har därtill ett par halvchanser han kunde förvaltat bättre. Började lovande i sit target-spel men kändes sedan igen mer och mer när bollarna studsade ifrån honom.

Alexis Sanchez: 6

Utbytt 75′. Kämpar frenetiskt och det är tydligt vilken kvalité som finns i den lilla kroppen. Kommer inte helt till sin rätt men gör totalt sett en godkänd insats. Framspelningen till Lukaku i första halvlek borde resulterat i något bättre.

Paul Pogba: 5,5

Inbytt 17′. Det var tydligt hur fransmannen ville imponera efter sin tunga period de senaste veckorna. Lyckades ibland, men oftast blev det inte riktigt som han ville. Uppenbart vilken nivå som finns där inne, så klart.

Embed from Getty Images

Anthony Martial: N/A

Inbytt 80′. För lite speltid för betygsättning.

Marcus Rashford: N/A

Inbytt ’75. För lite speltid för betygsättning.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS