Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Chelsea (Where Are We Now?)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Chelsea. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/02/25 17:42Manchester United – Chelsea 2-1 (1-1)

Premier League, omgång 28 • 2018-02-25, 15.05 • Old Trafford, Manchester • publik: 75 060 • domare: Martin Atkinson


     (30) N'Golo Kanté
 0-1 (32) Willian
 1-1 (39) Romelu Lukaku (Martial)
     (68) Antonio Valencia
 2-1 (75) Jesse Lingard (Lukaku)
     (85) Nemanja Matic
     (88) Álvaro Morata


Manchester United

De Gea; Valencia, Smalling, Lindelöf, Young; McTominay, Matic, Pogba; Sánchez (Bailly 81), Lukaku, Martial (Lingard 64)

Avbyare: J Pereira, Shaw, Carrick, Mata, Rashford

Chelsea

Courtois; Azpilicueta, Christensen, Rüdiger; Moses (Giroud 78), Drinkwater (Fábregas 81), Kanté, Alonso; Willian, Morata, Hazard (Pedro 73)

Avbyare: Caballero, Cahill, Zappacosta, EmersonUpdated: 2018/02/25 17:09
 • 0
 • Share


2018/02/25 17:42
Tack för idag

Med detta bommar vi igen dagens matchdagsblogg. United tog tre härliga poäng mot Chelsea. Romelu Lukaku var matchens lirare om ni frågar mig och jag gissar att det inte är många som protesterar mot det. Jag tycker också att Victor Lindelöf gör en riktigt bra match, förmodligen hans bästa som Unitedspelare. Inhoppande Jesse Lingard förtjänar också beröm, inte bara för målet utan för att han kommer in och drar upp tempot och skapar luckor.

Snackisar och spelarbetyg är på gång. I väntan på det ska ni förstås avrunda med Muss-vloggen! • 0
 • Share


2018/02/25 17:37
Tillbaka som tvåa

United är tack vare dagens seger tillbaka som tvåa i Premier League, två poäng före Liverpool och fyra före Tottenham. Ner till Chelsea, utanför Champions League-platserna, är det sex poäng. Ett betryggande avstånd, som mycket väl kan växa den närmaste framtiden.

Chelsea har nämligen ett tufft spelschema den närmaste framtiden. I nästa omgång möter de laget som förlorar mot Wigan och sedan har de Crystal Palace i ett derby. Efter cup och Champions League har de sedan derby mot Tottenham. Idel potentiella poängtapp för Chelsea.

United kan nu spela mer avslappnat och har råd med någon enstaka plump. Närmast väntar Crystal Palace om åtta dagar. Sedan igen en ödesvecka, med Liverpool på hemmaplan, åttondelsfinal i Champions League och kvartsfinal i FA-cupen.

 • 0
 • Share


2018/02/25 17:29
Conte: Oavgjort hade varit rättvist

Chelseas manager tycker att det hade varit rättvist med oavgjort.

”Jag tycker att oavgjort var det… Ja, det rättvisa resultatet i den här matchen. Men vi pratar om en förlust. Det är allt.”

Förstärker Moratas offsidemål din önskan om att VAR ska användas?

”Jag måste vara ärlig. Jag har inte sett situationen. Om du säger att det inte var offside… Jag upprepar, VAR är väldigt viktigt, framför allt i England. Det är många situationer där det är viktigt med en super-check.”

Ni började bra. Vad förändrades?

”Du måste vara klinisk och avgöra matchen. Håller du matchen öppen när motståndaren har problem kan du få betala. Vi spelade mot Manchester United, ett fantastiskt lag. Vi måste vara besvikna. Vi kan göra det bättre.”

Conte snackade med Sky Sports.

 • 0
 • Share


2018/02/25 17:23
Mourinho: Vi slog ett fantastiskt lag

José Mourinho var mycket nöjd när han pratade med Sky Sports efter Uniteds seger.

”Vi slog ett fantastiskt lag. Av någon anledning var de mästare förra säsongen och spelade som de gjorde mot Barcelona och inledde som de gjorde. För att slå ett fantastiskt lag måste du vara organiserad och ha lojala spelare.”

Om matchinledningen:

”De började väldigt bra, så enkelt är det. När de träffade stolpen tittade jag på mina spelare och undrade vad vi kunde göra. Vem kunde jag skylla på? Det var så bra spelat.

”De är ett fantastiskt lag. Jag försökte hitta ett sätt för mina spelare att vara farliga [centralt]. Vi hittade ett sätt att spela mot dem där vi inte gav bort mycket. Vi hade mer och mer kontroll efter hand, utan att skapa massor av chanser. Det var också det jag förväntade mig på förhand.”

Om McTominay:

”Jag tycker att han är en fantastisk spelare. En modern mittfältare, vilket i slutändan är vad de bästa mittfältarna förr var. De kan göra allt. Det enda han ännu inte gör är att göra mål. Men han har olika jobb och är inte alltid fri att göra det. Han gör grunderna bra. Men vi anpassar honom och han gör ett fantastiskt jobb för oss.

”Jag är väldigt nöjd med spelaren men vill inte individualisera. Matic var fantastisk, Pogba gjorde en mycket bra match. Mittbackarna också.

”Det kunde ha blivit oavgjort men i andra halvlek hade vi bättre självförtroende och om någon förtjänade att vinna var det vi.”

 • 0
 • Share


2018/02/25 17:05
United – Chelsea 2-1

Manchester United tog en mycket skön seger då Chelsea besegrades med 2-1 på Old Trafford. Romelu Lukaku blev stor segerregissör, då han först kvitterade till 1-1 och sedan slog inlägget till Jesse Lingards matchavgörande mål.

Därmed återtar United andraplatsen i tabellen.

Det var Chelsea som öppnade bäst och bortalaget kunde ha tagit en tidig ledning. När gästerna tog ledningen genom Willian hade United tagit sig in i matchen.

United brukar inte vara bra i underläge men idag var ett undantag. Efter ett fint anfall hittade Anthony Martial fram till Lukaku och belgaren satte bollen i nät.

Andra halvlek var länge avvaktande och framför allt Chelsea tycktes vara nöjda med oavgjort. José Mourinho plockade in Lingard, vilket visade sig vara ett bra drag. Lingard satte fart på anfallsspelet och luckor började öppna sig.

När så Lukaku – Uniteds bästa inläggsspelare – hittade in i straffområdet dök just Lingard upp på rätt plats och nickade in 2-1.

Det blev segermålet. Chelsea var nära en kvittering men linjedomaren vinkade för offside.

 • 0
 • Share


2018/02/25 15:00
Viva John Terry

Det skulle onekligen vara oförskämt att ladda upp för en match mellan Manchester United och Chelsea utan att tänka tillbaka till den där gången då Viva John Terry skulle skjuta straff i Moskva.Viva John Terry,

Viva John Terry,

Could’ve won the cup, but he fucked it up,

Viva John Terry! • 0
 • Share


2018/02/25 14:58
Tottenham vann, till slut

Crystal Palace kämpade länge och väl. Men det räckte inte hela vägen. Markeringen var otillräcklig på Harry Kane på en hörna och Tottenham vann med 1-0.

Därmed tre poäng till Tottenham.

Det är nu jämnt bakom Manchester city. Liverpool är tvåa, en poäng före United, som i sin tur har en poäng ner till Tottenham. Chelsea är nu femma, två poäng efter Tottenham. United och Chelsea har ju en match till godo men kan ju inte båda vinna. Just att vinna är vad som krävs för båda för att inte tappa en placering den här omgången.

 • 0
 • Share


2018/02/25 14:31
Martial och Mata

Anthony Martial från start innebär att Juan Mata förpassas till bänken. Mata får väldigt ofta chansen (bara Lukaku, Matic, De Gea, Smalling och Valencia har fler starter den här säsongen). I toppmatcherna är han emellertid som regel bänkad. Ja, det här är faktiskt sjunde raka matchen mot ett topp 6-lag utan Mata i startelvan.


Martial däremot får allt oftare chansen i toppmatcherna.


 • 0
 • Share


2018/02/25 14:22
Lindelöf och McTominay

Victor Lindelöf i mittförsvaret och Scott McTominay på mittfältet. Det är spelarna som nu ställs inför hittills största uppgift i Unitedkarriären.

José Mourinho väljer en 4-3-3-formation och förhoppningsvis ger det Paul Pogba chansen att dominera matchen. Med tre mot två på det centrala mittfältet är det ett måste för United att vinna mittfältskampen.

Offensivt är det mycket glädjande att Anthony Martial är tillbaka i Uniteds startelva. Gäller nu bara att Mourinho inser att Martial ska lira till vänster och Alexis Sánchez till höger. För Sánchez kan, till skillnad från Martial, spela bra fotboll på högerkanten.

Att Danny Drinkwater får chansen i Chelsea är en överraskning för mig. Att Morata får chansen från start får också ses som en överraskning, han har mestadels varit bänkad på slutet.

Oavsett är det Willian och Hazard som United ska stoppa. Lyckas vi med det är mycket vunnet. Willian hade stor uppvisning mot Barcelona i veckan och vad Hazard kan när han är på humör vet vi alla.

 • 0
 • Share


2018/02/25 14:08
Chelseas elva

För Chelsea blir det ett par förändringar jämfört med matchen mot Barcelona. Álvaro Morata startar på topp och Danny Drinkwater får chansen på mittfältet.


 • 0
 • Share


2018/02/25 14:06
Dagens lag

Paul Pogba och Anthony Martial startar idag för Manchester United i en 4-3-3-formation. Victor Lindelöf startar också.


 • 0
 • Share


2018/02/25 13:56
Solsken och hemmaplan

De yttre förutsättningarna är idag perfekta för fin fotboll. Sen om Mourinho och Conte är så värst intresserade av att bjuda på fin fotboll är väl en annan femma…

 • 0
 • Share


2018/02/25 13:50
Lindelöf uppges starta?

Ska Crystal Palace kanske kunna ta en poäng mot Tottenham? Tja, de har åtminstone 0-0 i halvtid. Palace var skakiga i matchinledningen men har sedan skött sig hyggligt, medan Tottenham har svårt att få igång spelet.


Samtidigt är Manchester Uniteds startelva kvarten bort. Det rapporteras att Victor Lindelöf är en av spelarna som ingår i den.


 • 0
 • Share


2018/02/25 13:38
Nanis kanon

I september 2011 flög Nani förbi Juan Mata för att sedan avlossa en kanon upp i Cechs högra kryss. Därmed 2-0 för United, Chris Smalling hade ju målat redan efter åtta minuter. Wayne Rooney satte 3-0 före paus och matchen var vunnen (det stod 3-1 när domaren blåste av matchen).
Det här var i en period då United faktiskt brukade vinna mot Chelsea och Nanis mål bidrog till den fjärde raka segern mot Londonklubben.

 • 0
 • Share


2018/02/25 13:09
Dagens första avspark

Supersöndagarna brukar inte alltid vara så värst super. Men just idag gör supersöndagen skäl för sitt namn.

Vi börjar (eller började rättare sagt, det var avspark för några minuter sen) med ett Londonderby mellan Crystal Palace och Tottenham Hotspur. Dubbelt Manchester United-intresse i den matchen (återkommer till det längre ner i det här inlägget).

Därefter dagens höjdpunkt då Manchester United möter Chelsea. Avspark 15.05. Snack om det i nästan alla andra inlägg.

Sedan avslutar vi, klockan 17.30, med ligacupfinalen mellan Arsenal och de som brukar förlora mot Wigan. Den matchen har ingen betydelse alls för Manchester United och kommer således inte bevakas i matchdagsbloggen (vi stänger ungefär när de sparkar igång). Det blir ändå en förmodat småtrevlig avslutning på fotbollssöndagen.

Ligacupfinalen är en match där båda lagen har chansen att säkra en trippel. Arsenal har redan vunnit Community Shield och med Henrikh Mkhitaryan i laget kan de nästan inte misslyckas med att vinna Europa League ens om de försöker. De som brukar förlora mot Wigan skulle idag egentligen spela för att säkra en kvadrupel. De hade dock otur och lottades mot Wigan i FA-cupen och då blev det förlust. Ligan har de redan vunnit och i Champions League kan de inte möta Wigan, så den turneringen har de ju också redan vunnit.

United-hålla-koll-på…

Mellan Palace och Spurs har vi två saker att hålla koll på. Dels har vi ju Timothy Fosu-Mensah på lån i Palace. Han startar som mittback och får tampas med Harry Kane, vilket borde vara en smal sak för Timmy.


Tottenhamrelevansen har mer med tabellen att göra. Vid seger går Spurs förbi Chelsea i tabellen (åtminstone tillfälligt) och de kommer då bara vara en poäng efter United (åtminstone tillfälligt).

 • 0
 • Share


2018/02/25 12:18
Startelvespekulation

Inför dagens match verkar alla vara inställda på att Manchester United ska spela 4-3-3 eller möjligen 4-2-3-1. Men ser vi tillbaka på säsongen så ser vi att José Mourinho har spelat någon 3-4-3-variant i stort sett alla gånger som motståndaren har spelat med trebackslinje. Och det är ju vad Chelsea gör.

Magkänslan säger ändå att det blir 4-3-3 idag. Men jag utesluter ingenting.

I mål kommer jag med en vågad gissning. Jag tror att David de Gea får chansen.

På ytterbacksplatserna är det Antonio Valencia och Ashley Young som får chansen. Jag skulle föredra Shaw till vänster och faktiskt Young till höger. Valencia känns inte het just nu.

I mittförsvaret skulle jag förstås slänga in Eric Bailly om det var jag som bestämde. Troligen bredvid Chris Smalling. Victor Lindelöf förtjänar kanske att gå före Smalling just nu men Bailly och Lindelöf har väldigt lite speltid tillsammans, varför Smalling känns som det mindre dåliga alternativet. Men nu är det Mourinho som bestämmer och jag tror att han väljer Lindelöf tillsammans med Smalling ånyo. I ett trebackssystem skulle Bailly, Smalling och Lindelöf vara givna. Vi har ju inga andra mittbackar i speldugligt skick.

Spelar vi med tre på mitten torde det vara givet att Scott McTominay spelar till höger, Nemanja Matic i mitten och Paul Pogba till vänster. I brist på alternativ är Mourinho mer eller mindre tvungen att spela Pogba.

Offensivt är det mest intressanta att se om Anthony Martial hittar tillbaka till startelvan. Vore det upp till mig skulle han givetvis vara där, inskriven före någon annan anfallare. Men Mourinho fortsätter nog med Juan Mata, Romelu Lukaku och Alexis Sánchez.

 • 0
 • Share


2018/02/25 11:43
Verón till Forlán

Med facit i hand kan vi se tillbaka på Diego Forláns segermål på tilläggstid som en nyckel bakom ligatiteln 2003. Forlán och säsongen 2002/03 är givetvis mest känd för hans två mål i 2-1-segern på Anfield. En och en halv månad slog han till igen.

Eidur Gudjohnsen hade gett Chelsea ledningen men United kvitterade tämligen omgående genom Paul Scholes. Jakten på ett segermål såg emellertid ut att bli resultatlös.

Så fick Juan Sebastián Verón bollen…


 • 0
 • Share


2018/02/25 10:47
Inget markeringsjobb på Hazard

När United vann mot Chelsea på Old Trafford förra året plockade Ander Herrera bort Eden Hazard. Den här gången är Herrera skadad. På den andra delen av fredagens presskonferens antydde José Mourinho att det inte spelar någon roll för hur United tar sig an matchen.

”Det var en speciell match. Vi spelade för att vinna Europa League och spelade många matcher och hade många trötta spelare. Ibrahimovic var så viktig för oss men var på bänken. Med så många förändringar behövde vi gå för en viss strategi. Ander fick försöka göra det jobbet mot Eden Hazard. Det var viktigt och han gjorde ett fantastiskt jobb.

”Men ni vet. Olika matcher, olika förutsättningar, olika spelare.”

 • 0
 • Share


2018/02/25 10:11
Lagnyheter

Spelarna som borde vara på plats är, med Sergio Romero som undantag, på plats. Spelarna som inte borde vara på plats är inte på plats.

Att Romero saknas betyder ju egentligen ingenting, förutsatt att David de Gea undviker att bli skadad och inte blir utvisad.

Daley Blind, Marouane Fellaini, Ander Herrera, Zlatan Ibrahimovic, Phil Jones och Marcos Rojo är spelarna som saknas. Resterande a-lagsspelare anslöt tidigare idag till Lowry Hotel, rapporterar Manchester Evening News.

Joel Pereira ersätter Romero som reservmålvakt och Kieran O’Hara får vara med som tredjemålvakt.

Målvakter: De Gea, Pereira, O’Hara

Försvarare: Valencia, Darmian, Lindelöf, Smalling, Bailly, Young, Shaw

Mittfältare: Pogba, McTominay, Carrick, Matic, Lingard, Mata

Anfallare: Sánchez, Rashford, Lukaku, Martial

 • 0
 • Share


2018/02/25 09:47
Where Are We Now?

Det brukar sällan vara roligt mot Chelsea. Förra året var ett undantag. Då bjöd Manchester United på den, vill jag påstå, allra bästa matchen under José Mourinhos ledning. Ander Herrera gjorde sitt livs bästa fotbollsmatch, vilket hade varit ett sant uttalande även om vi tog bort hans assist till Rashfords 1-0-mål och hans eget 2-0-mål.

Chelsea var ett annat lag då. De var redan utsedda mästare. Inte i teori men väl i praktik. Inför matchen mot United ståtade de med 22-2-2 över sina 26 senaste matcher (22 i ligan, 4 i FA-cupen).

Nu har de 13-9-4 på de 26 senaste (en av de oavgjorda blev en vinst på straffar). Högst mediokert.

Uniteds tabellrad på de 26 senaste är, for what it’s worth, 16-4-6.

Jämför vi formkurvor så är det… Tja, båda lagen har 2-1-2 över de fem senaste. I ett lite längre perspektiv ser det betydligt mörkare ut för Chelsea (de har 4 segrar på 13 medan United har 7 på 10).

Båda lagen spelade oavgjort mot spanskt motstånd i Champions League i veckan. Uniteds 0-0 i Sevilla är på pappret mycket bättre än Chelseas 1-1 hemma mot Barcelona.

Jag tror ändå inte att många ifrågasätter mig om jag påstår att Chelseas prestation var ett par klasser bättre.

Oavsett dagsform brukar vi ha det svårt mot Chelsea. Inte ens Sir Alex Ferguson vann på beställning mot Chelsea (Champions League undantaget). Segern förra året är den enda på 14 (varav 4 under Fergie).

Båda lagen har en pressad tabellsituation inför dagens match. United passerades av Liverpool igår och behöver en seger för att återta andraplatsen vi har haft hela säsongen (ja, förutom där i början när vi var etta, förstås). Chelsea passeras sannolikt av Tottenham idag och behöver då en seger för att ta tillbaka fjärdeplatsen.

Mourinho och Antonio Conte har inför matchen försökt tona ner sitt bråk. Gissningsvis har de båda planerat att inte bråka men hettar det till får de nog svårt att kontrollera sig. Oavsett kan vi vara säkra på att det är två managers som är desperata att vinna.

Det betyder inte att det blir någon gladfotboll. Conte och Mourinho har gemensamt att de ser defensiven som vägen till framgång. Men det innebär att dagens match blir mycket intressant.

För det skulle vara väldigt jobbigt för båda lagen att förlora. Det brukar kunna leda till oavgjort som kompromiss. Men jag kan inte tänka mig att Conte och Mourinho har några tankar på att kompromissa idag. Och krävs det ett slag under bältet… ja, då får vi ett slag under bältet.

Det brukar sällan vara roligt mot Chelsea. Förra året var ett undantag. Då bjöd Manchester United på den, vill jag påstå, allra bästa matchen under José Mourinhos ledning. Ander Herrera gjorde sitt livs bästa fotbollsmatch, vilket hade varit ett sant uttalande även om vi tog bort hans assist till Rashfords 1-0-mål och hans eget 2-0-mål.

Chelsea var ett annat lag då. De var redan utsedda mästare. Inte i teori men väl i praktik. Inför matchen mot United ståtade de med 22-2-2 över sina 26 senaste matcher (22 i ligan, 4 i FA-cupen).

Nu har de 13-9-4 på de 26 senaste (en av de oavgjorda blev en vinst på straffar). Högst mediokert.

Uniteds tabellrad på de 26 senaste är, for what it’s worth, 16-4-6.

Jämför vi formkurvor så är det… Tja, båda lagen har 2-1-2 över de fem senaste. I ett lite längre perspektiv ser det betydligt mörkare ut för Chelsea (de har 4 segrar på 13 medan United har 7 på 10).

Båda lagen spelade oavgjort mot spanskt motstånd i Champions League i veckan. Uniteds 0-0 i Sevilla är på pappret mycket bättre än Chelseas 1-1 hemma mot Barcelona.

Jag tror ändå inte att många ifrågasätter mig om jag påstår att Chelseas prestation var ett par klasser bättre.

Oavsett dagsform brukar vi ha det svårt mot Chelsea. Inte ens Sir Alex Ferguson vann på beställning mot Chelsea (Champions League undantaget). Segern förra året är den enda på 14 (varav 4 under Fergie).

Båda lagen har en pressad tabellsituation inför dagens match. United passerades av Liverpool igår och behöver en seger för att återta andraplatsen vi har haft hela säsongen (ja, förutom där i början när vi var etta, förstås). Chelsea passeras sannolikt av Tottenham idag och behöver då en seger för att ta tillbaka fjärdeplatsen.

Mourinho och Antonio Conte har inför matchen försökt tona ner sitt bråk. Gissningsvis har de båda planerat att inte bråka men hettar det till får de nog svårt att kontrollera sig. Oavsett kan vi vara säkra på att det är två managers som är desperata att vinna.

Det betyder inte att det blir någon gladfotboll. Conte och Mourinho har gemensamt att de ser defensiven som vägen till framgång. Men det innebär att dagens match blir mycket intressant.

För det skulle vara väldigt jobbigt för båda lagen att förlora. Det brukar kunna leda till oavgjort som kompromiss. Men jag kan inte tänka mig att Conte och Mourinho har några tankar på att kompromissa idag. Och krävs det ett slag under bältet… ja, då får vi ett slag under bältet.Hur det går? Säg det. Men jag blir mycket förvånad om inte laget som gör första vinner.

 • 0
 • Share