Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 8

Embed from Getty Images

Ny vecka, ny lånekoll. Återigen imponerar Manchester Uniteds utlånade målvakter och en viss Timothy Fosu-Mensah. I Skottland går det mer trögt, medan Andreas Pereira inte är frisk nog att spela med Valencia. 

Dean Henderson, Shrewsbury

Det blev återigen två matcher för Henderson den gångna veckan. Efter 1-1 hemma mot Gillingham i tisdags (då Shrewsbury även tappade serieledningen) höll han nollan borta mot Charlton på lördagen. Shrewsbury vann med 2-0 och Henderson verkar ha gjort en bra match.

Regan Poole, Northampton

Regan Poole ställdes utanför Northamptons matchtrupp för fjärde matchen i rad när laget spelade 0-0 hemma mot Oxford i lördags. Poole har inte spelat sedan den 3 februari då Northampton föll mot Rochdale.

Sam Johnstone, Aston Villa

Precis som för målvaktskollegan Henderson blev det två matcher och fyra inspelade poäng för Johnstone den gångna veckan. Aston Villa inledde med att spela oavgjort, 1-1, hemma mot Preston i tisdags för att sedan vinna borta mot Sheffield Wednesday med 4-2 i lördags. Johnstone togs ut i veckans lag i The Championship av statistiksajten Who Scored, vilket ju tyder på goda insatser i bägge matcherna.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Om Johnstone hade en lyckad vecka med Aston Villa hade Axel Tuanzebe en mindre lyckad. Han startade som högerback mot Preston, men fick kliva av med skadekänningar i 85:e minuten. Problem med en hamstringmuskel gjorde sedan att han inte fanns med i truppen i segern mot Sheffield Wednesday. Aston Villa ligger på tredje plats i tabellen efter veckans matcher och får hoppas på en snabb återhämtning från Tuanzebes sida.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Fosu-Mensah fick förtroendet som mittback när Crystal Palace tog emot Tottenham hemma i söndags. Roy Hodgsons mannar gjorde en bra insats mot ett ineffektivt Spurs, men tappade en poäng i 87:e minuten när Harry Kane skallade in matchens enda mål. Fosu-Mensah fick dock genomgående goda betyg för sin insats, vilket förstås bådar gott inför framtiden. Borde enligt mig vara en given truppspelare redan nu med tanke på Uniteds försvarsbesättning.

Matthew Willock, St Johnstone

Fanns inte med i matchtruppen när St Johnstone följde upp förra veckans kryss mot Celtic med att slå Ross County hemma med 2-0. St Johnstone är nia i skotska ligan efter den 28:e omgången.

Andreas Pereira, Valencia

Missade fjärde raka ligamatchen när Valencia befäste fjärdeplatsen i La Liga genom 2-1 hemma mot Real Sociedad. Rapporterna talar om att Pereira snart ska vara kvitt sina problem med ena akillessenan och redo för en plats i truppen om en dryg vecka. Valencia möter Athletic Bilbao borta på onsdag, men den matchen kommer troligen för fort på för Pereira.

James Wilson, Sheffield United

Efter att ha suttit på bänken mot Leeds senast fanns James Wilson inte med i truppen mot QPR hemma (seger 2-1) och Hull borta (förlust 1-0) i veckan. Det ska dock inte bero på att Wilson är petad, utan på en vristskada. Han antas kunna vara med mot Reading på tisdag, så skadan torde inte vara desto allvarligare.

Demetri Mitchell, Hearts

Spelade 90 minuter som vänstermittfältare då Hearts föll med 2-0 mot Rangers på Ibrox. Efter tre matcher som vänsterback flyttades Mitchell alltså upp i banan nu. Blev varnad i 19:e minuten.

http://gty.im/916620654

Charlie Scott, Hamilton Academical

Fanns för andra matchen i rad inte med i Hamiltons trupp. Hamilton vann med 2-1 mot Partick Thistle. Scott har ännu inte fått göra debut för sin nya klubb.

 

Res med oss till Manchester!