Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Manchester United – Villarreal 0-2

Kvartsfinal men inte längre för andra året i rad för Manchester United i Premier League International Cup. I år var det Villarreal som blev för svåra. United bäddade för den spanska segern med två grova försvarsmisstag i början på andra halvlek. Slutresultatet skrevs till 0-2.

Kanske var det att Villarreal dröjde väldigt länge i omklädningsrummet som fick United att tappa koncentrationen. När domaren, 20 minuter och 21 sekunder efter första halvleks slutsignal, blåste igång andra halvlek hade United spelare varit på planen i mer än fem minuter. Ingen ursäkt, förstås, men en läxa att ta med sig för spelarna.

Callum Gribbin var tillbaka i Manchester Uniteds startelva. Gribbin ska i normalfallet vara det här lagets bästa offensiva spelare men skador har spolierat hans säsong. Vanligen ytter fick Gribbin idag spela på mittfältet, bredvid Ethan Hamilton i en 4-3-3-formation.

Tahith Chong får fortsatt förtroende på den här nivån och var förstås inblandad i det mesta positiva som vi bjöds på.

Angel Gomes saknades på grund av skada. Någon information om vad det är för skada har vi inte fått.

United gör anmärkningsvärt nog faktiskt en hygglig första halvlek. För Ricky Sbragias mannar är på nivån att det är anmärkningsvärt när de gör det okej.

Matchinledningen var inte mycket att anmärka på. Zachary Dearnley var första spelare att skjuta på mål. Då hade det gått 24 minuter. Skottet? Det var så pass löst att målvakten antagligen hade hunnit knyta skorna innan han räddade.

Några minuter senare borde United ha tagit ledningen. Chong driver fram fint på högerkanten, avancerar in i straffområdet och lägger upp för Tosin Kehinde. Avslutet lämnar dock mer att önska och målvakten kan rädda med en benparad. Returen faller till Chong men han har tappat balansen efter inspelet och liggande lyckas han inte få bollen på mål. Innan sekvensen är över tvingar Hamilton målvakten till en hygglig räddning med skott ur dålig vinkel.

Chong får tio minuter senare en bra möjlighet men skjuter mitt på målvakten.

Villarreal har sitt första ordentliga anfall efter 42 minuter. Det slutar med fyra avslut som Uniteds försvar blockerar.

Så långt så väl.

Om vi kan skriva lite positivt om första halvlek så finns inget positivt att rapportera om avslutningen på matchen. United inleder andra halvlek med misstag som är sällsynta även på pojklagsnivå i amatörklubbar.

Det börjar med att Dearnley, opressad, ger bort bollen mitt på egen planhalva. Dalmau får bollen. Ro-Shaun Williams satsar allt på ett kort, vilket blir totalt misslyckat och Dalmau går förbi, med Williams hela tiden minst en meter från boll och motståndare, utan egentligen ens bjuda på en fint. Sedan lämnas Uniteds målvakt Kieran O’Hara chanslös då Dalmau rullar in bollen vid ena stolpen.

Så dåligt, så dåligt.

Bara ett par minuter senare punkteras matchen. Den här gången är det lagkapten Joe Riley som gör bort sig. Han får bollen utanför eget straffområde, vänd mot eget mål, och uppmanas av mittbacken Luca Ercolani att spela hem till målvakten. Riley lyssnar inte utan vänder inåt, mot två motståndare, och förlorar förstås bollen. Ercolani får chansen att rädda Riley men lyckas inte få ordning på bollen och Martínez kan peta in den i nät.

Så dåligt, så dåligt.

Efter 2-0 uppträder United som ett slaget lag och matchen spelas av utan mycket att rapportera om. Igen kan vi ifrågasätta hur laget reagerar på motgång. Vinklar vi väldigt positivt kan vi peka på att United faktiskt är det bättre laget i första halvlek. Men även om United dominerar spelet så leder till det bara till en och en halv kvalificerad målchans. Avsluten är också på nivån att målvakten måste göra bort sig för att släppa dem förbi sig.

För reserverna blir det nu att ladda om till ligamatchen mot Sunderland på lördag. Den matchen spelas på Old Trafford och det är i praktiken sista chansen att rädda säsongen. United är näst sist i tabellen med fyra poäng upp till just Sunderland, som är näst sist. United har dock en match till godo och en seger skulle ge ett litet hopp om att undvika nedflyttning (för det krävs att Sunderland och minst ett lag till passeras).

Förstod jag MUTV är det avspark klockan 14.15 på lördag. Dessförinnan spelar juniorerna mot Wolves. Båda matcherna ska visas på MUTV. Aningen oklart för mig, då det har kommunicerats att juniormatchen ska börja 12.30 och reservmatchen 13.30. Men det verkar vara 12.00 och 14.15 som gäller.

Manchester United – Villarreal 0-2 (0-0)

United: O’Hara; Riley, R Williams, Ercolani, Olosunde (Warren 46); Redmond; Chong, Hamilton, Gribbin (Bohui 68), Kehinde; Dearnley (Boonen 78)