Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spikade aprilmatcher preliminära i tre fall av fyra

De engelska tevebolagen vill visa fyra av fyra Manchester United-matcher i april. Trots att matcherna idag spikas så riskerar tre av fyra att flyttas ånyo, beroende på hur det går för de engelska lagen i Champions League och för United i FA-cupen.

Nya besked om de spikade speldatumen förväntas runt den 19 mars, påstår Premier League. Då ska vi också få besked om när matchen mot West Ham kan spelas. Den matchen flyttades ju för att United ska spela FA-cupkvartsfinal den 17 mars.

Uniteds Premier League-matcher i april:

  • Lördag 7 april, 18.30: Manchester city borta.
    Kan flyttas om Chelsea eller Liverpool spelar Champions League tisdagen den 10 april.
  • Söndag 15 april, 17.00: West Bromwich Albion hemma.
  • Lördag 21 april, 18.30: Bournemouth borta.
    Flyttas om Manchester United går till semifinal i FA-cupen.
  • Söndag 29 april, 17.30: Arsenal hemma.
    Flyttas om Manchester United spelar semifinal i Champions League den 1 maj.

Att derbyt fortfarande kan flyttas beror på att både Chelsea och Liverpool har fått ligamatcher på söndagen. Skulle något av de lagen spela Champions League tisdagen efter så måste deras matcher flyttas tillbaka till lördagen. Det kan i sin tur resultera i att Uniteds match då måste flyttas till söndagen. Förutsatt att varken United eller city spelar Champions League på tisdagen.

I teorin kan Arsenal spela Europa League torsdagen den 26 april och United Champions League tisdagen den 1 maj. Det är i så fall omöjligt att klämma in den matchen så att båda lagen får två dagars vila före och efter.

Idioti, om ni frågar mig.

Spelschemat i sin helhet »