Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matic om Mourinhos ledarskap; Herrera med skadeuppdatering; 9-0

Fotbollsvärlden har sorg. På söndagen nåddes vi av beskedet att Fiorentinas lagkapten Davide Astori är död.

Astori, italiensk landslagsförsvarare, blev bara 31 år gammal. Döden kom från ingenstans. Det var meningen att Astori idag skulle ha spelat för Fiorentina borta mot Udinese.

Matic om Mourinhos ledarskap

Nemanja Matic var en av spelarna som i veckan var med när Old Traffords Red Café hade nyöppning. I samband med detta fick Matic prata med media.

”Han vill alltid ha det bästa, han vill alltid vinna,” säger Matic om sin manager José Mourinho.

”Spelar du bra tycker han alltid att du kan göra det bättre. Det här är bra, han ber dig alltid göra mer. Jag är glad att vi jobbar med honom. Han har vunnit många titlar i sin karriär och vi kan lära oss mycket av honom.

”Han har vunnit många saker. Tränaren är bra om han har vunnit titlarna. Han har vunnit i alla länder han har varit i. Det är därför han kallas speciell.”

Herrera om sin rehabilitering

”Jag är redan mycket bättre och jobbar hårt på min rehabilitering,” säger Ander Herrera i en kort video på Twitter.

Någon närmare information om när han kan vara tillbaka i spel får vi inte.

Palace under strecket

När den 29:e Premier League-omgången inleddes låg Crystal Palace på rätt sida av nedflyttningsstrecket. Det gör de inte vid avspark mot Manchester United imorgon. Swansea vann nämligen stort mot West Ham igår och klättrade från 18:e till 13:e plats i tabellen.

Därmed skickas Crystal Palace ner under strecket.

Swanseas seger undantaget så fick Palace ändå bästa tänkbara resultat igår, då Newcastle, Huddersfield och West Ham alla förlorade, samtidigt som det blev mållöst mellan Southampton och Stoke.

Runt nedflyttningsstrecket är det löjligt jämnt, West Brom (20 poäng) på sista plats undantaget. Stoke och Crystal Palace parkerar nu under strecket på 27 poäng vardera. Southampton (28), Newcastle (29), Huddersfield, West Ham och Swansea (alla 30) är i allra högsta grad inblandade i nedflyttningsstriden.

Manchester United tappade också en placering i tabellen igår, då Liverpool programenligt vann mot Newcastle. Liverpool är därmed poängen före United och på grund av målskillnad behöver United en seger imorgon för att återta andraplatsen. Tottenham vann också igår och är tillfälligt bara en poäng bakom United.

Den här dagen 1995…

…vann Manchester United med 9-0 mot Ipswich.