Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: Tottenham i FA-cupsemifinal

Embed from Getty Images

Tottenham och Manchester United gjorde det igår, idag söndag tog sig Southampton och Chelsea till semifinal i FA-cupen. Efter matchen mellan Leicester och Chelsea, som gick till förlängning, lottades också matchparen. För Manchester Uniteds del föll lotten på kanske svårast möjliga motstånd, det vill säga Tottenham Hotspur. 

Helgen 21-22 april är Manchester United tillbaka på Wembley. Där och då väntar i FA-cupens semifinal. För motståndet står Tottenham. Detta står klart efter söndagskvällens lottning. Tottenham får ses som det svårast tänkbara motståndet, då Chelsea och Southampton trots allt är sämre lag både på pappret och formmässigt. Manchester United har mött Tottenham två gånger i ligan denna säsong. Hemma vann United med 1-0 efter ett sent avgörande från Anthony Martial. Borta förlorade vi med 2-0 efter en av säsongens absoluta plattmatcher. Tottenham och Manchester United har mötts totalt 15 gånger i FA-cupsammanhang, och statistiken är nästan kusligt jämn. United har fem segrar, Tottenhm fem, medan fem matcher slutat oavgjort.

Det senaste mötet lagen emellan i FA-cupen hämtar vi från säsongen 2008-09. Då, i den fjärde omgången, vann United med 2-1 hemma efter mål av Paul Scholes och Dimitar Berbatov. Sedan tidigare är det klart att ligamatchen mot Bournemouth, som skulle ha spelats den 21 april, skjuts upp. Nytt datum för den matchen är inte klart.