Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Romero saknas i några veckor, i övrigt många tillbaka

Embed from Getty Images

José Mourinho har mött pressen igen, denna gång inför morgondagens match mot Swansea. Han hade glädjande nyheter på många plan, nämligen att det bara är Sergio Romero och Daley Blind som definitivt saknas imorgon, även om Ashley Young fortfarande är osäker. Mourinho fick också chans att prata en del om att Zlatan Ibrahimovic lämnat klubben och vad han kan bidra med i USA.

Här är vad Mourinho hade att säga.

Match mot Swansea, vad är skillnaden mot att möta dem nu jämfört med tidigare under säsongen?

”De har förbättras mycket. Vi spelade mot dem i början, men efter det hade de en svår period och hamnade i en svår position. Men sen Carlos [Carvalhal] kom har laget uppenbarligen förbättras mycket. De har fått poäng som många inte trodde de skulle få. Och nu är de inte långt ifrån att få fira en fantastisk prestation; att stanna i Premier League. Så vi kommer möta ett lag som är mycket bra organiserat, i synnerhet defensivt. De försvarar inte bara med många spelare utan också välorganiserat med en klar ide sin sin försvarsrörlighet. Och sen är de farliga vid kontringar, de är farliga vid fasta situationer särskilt med sina tre mittförsvarare som är väldigt farliga på offensiv planhalva.

”Och jag tycker att mentalt kan man se att Carlos har gjort ett fantastiskt jobb. Laget ser glada ut, laget ser ut att ha självförtroende. De får poäng nästan var som helst, även i svåra situationer med bara tio spelare i, jag tror, 75 minuter mot Huddersfield så lyckades de få en poäng. Så de hittar sätt att få poäng och de gör det väldigt bra.”

Han [Carlos Carvalhal] kallade dig ”kungen av fotboll i Portugal” igår. Så du de kommentarerna?

”Ja, jag pratade med honom igår kväll. Han kallade mig ”kungen av coacher” inte ”kungen av fotboll”, och han sa att sedan min vinstperiod med Porta och sedan jag lämnade landet öppnade jag dörren för fler portugisiska tränare att lämna, vilket jag vet är sant. Men jag pratar med Carlos några gånger i veckan, den här veckan var inte annorlunda. Så ikväll pratade vi lite och jag tackade honom för sina fina ord, för det är en sak att tänka och en annan sak att säga, och han sa det publikt framför er.”

Hur ser laget ut inför imorgon. McTominay, Romero och Young hade problem.

”Romero är skadad, och jag tror han blir borta i några veckor. Jag tror att han i slutändan hade tur, för det var en hård kontakt, en hård kontusion och det kommer ta ett tag att återhämta sig.

” Ashley Young hade problem i slutet mot Italien, men vi tror att det finns en chans för honom att komma återhämta sig. Och Daley Blind kom tillbaka från sin behandling Holland och har började träna med oss de senaste dagarna, och han den enda som inte är redo än. Bortsett från Daley, som tränar med oss men så klart inte är redo efter några månaders skadefrånvaro, så återhämtade vi oss från alla andra problem. Inklusive Phil Jones, och Marcos Rojo har så klart redan spelat för Argentina. Så, bilden har förbättras mycket för oss i den aspekten.”

Om Young saknas imorgon, spelar Luke Shaw då? Och vad är situationen där, det har varit lite snack…

”Om han är tillgänglig är Luke Shaw alltid ett alternativ. Ashley Young var tillgänglig mot Brighton och jag startade med Luke Shaw. Så det är inget problem.”

Det har ryktats att du pratade med Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps i veckan.

”Inte sant, inte sant. Jag tror att senast jag pratade med Didier var när vi spelade mot varandra för många år sedan. Jag har inte pratat med Dider på lång tid.

Vad tycker du om Pogbas insats för Frankrike?

”Jag kommenterar inte mina spelares insatser i landslagen.”

Slutligen, Zlatan Ibrahimovic presenteras för LA Galaxy idag. Hur stor förlust är han för er i omklädningsrummet, och vad skall LA Galaxy förvänta sig för spelare?

”För mig är det alltid ledsamt när de stora spelarna går mot slutet. Jag minns till exempel Luis Figos sista match med mig och med Inter, och jag minns det som ett av mina sorgligaste ögonblick. För jag känner mig alltid ledsen när de stora slutar eller går mot sin sista period av sin karriär. Så för mig var Zlatans hej då-ögonblick mer åt det hållet. Han är en stor, stor spelare som toppfotboll, europeisk fotboll, förlorar nu. Och vi förlorar för alltid, för han kommer aldrig tillbaka till den här nivån av fotboll. 

”Men jag tycker det är fantastiskt för honom, i den här perioden. Jag tycker det är ett fantastiskt sätt att inte gå från att vara en spelare till att vara en före detta spelare. Jag tror att dessa sista, förmodade, år kommer vara väldigt bra för honom och väldigt bra amerikansk fotboll. För vad han kan göra, vad han kan lära, vad han kan attrahera, hans personlighet, hans passion för fotboll, den professionalism han alltid har – även hans återhämtning har visat vad en professionell spelare skall vara – jag tycker han att MLS och USA som fotbollsland kommer få mer än vad Zlatan kommer att få. För honom kommer det bara vara att njuta av sina sista år av sin fotboll.”

Träningsmatch mot Liverpool i juli

BBC rapporterar att Manchester United och Liverpool skall mötas i träningsturneringen International Champions Cup i juli. Exakt var matchen kommer spelas är inte klart än, mer än att det sker i USA. En arena i Ann Arbor, Michigan, som rymmer 107.000 åskådare sägs vara med i snacket i alla fall.

Carrick – överskattad eller Englands förlorade talang?

Matthew Henry, även han på BBC, har författat denna text (som får ses som någon form av debattinlägg) om Michael Carrick är överskattad eller om brittiska förbundskaptener gjort ett stort misstag som inte använt honom. Klart läsvärd text.

Inga brittiska domare i VM

En nyhet som kanske inte har helt med United att göra, men nog får det ses som lite förvånande att inga domare från England (eller Wales, Skottland och Nordirland för den delen) kommer döma i fotbolls-VM i sommar. Det är första gången på 80 år som ingen domare från Storbritannien är med och dömer.

Det är FIFA som har bekräftat detta, rapporterar The Guardian.