Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 13

Embed from Getty Images

Lånekollen är tillbaka. Ligorna är igång igen efter landslagsuppehållet och som vanligt är det målvakterna som utmärker sig mest. Vi noterar också att Andreas Pereira är igång efter skada. Undantagsvis så tar vi upp matcherna som spelades under måndagen i dagens lånekoll. 

Dean Henderson, Shrewsbury

Tillbaka efter äventyret med U21-landslaget. Väl i ligaspel igen fick Henderson släppa tre bollar förbi sig när Shrewsbury föll med 3-1 borta mot Rochdale i fredags. Något bättre gick det sedan på måndagseftermiddagen hemma mot Oxford. Shrewsbury vann med 3-2 efter att ha haft ledningen med både 2-0 och 3-1. Henderson gjorde en stabil insats och hyllades av fansen efter matchen.

Regan Poole, Northampton

Inte med i truppen när Northampton blev förnedrade hemma mot Charlton på fredagskvällen. Gästerna vann med 4-0. Northampton åkte sedan på en ny förlust borta mot Peterborough på måndagskvällen. Poole rapporteras göra bra ifrån sig på träning, men ställs utanför truppen mycket beroende på att Northampton har sex inlånade spelare i truppen (man får bara ha fem i matchtruppen).

Sam Johnstone, Aston Villa

Johnstone har åter varit en ryktenas man under helgen. West Ham sägs vara intresserade av målvakten vars kontrakt med United löper ut i sommar (en option på ett år finns med i bilden) och i lördags gjorde Johnstone sitt bästa för att stärka aktierna på marknaden. I mötet med Hull höll han åter nollan för Aston Villa, men då Steve Bruces mannar inte förmådde göra mål slutade matchen 0-0.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Är skadefri och fick 75 minuter i mötet med Hull. Fick lämna plats för Ahmed Elmohamady i vad som tenderade vara ett rakt byte på högerbackspositionen. Rubbar fortsatt inte Terry och Chester i mittlåset.

http://gty.im/921648174

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Fick se i princip hela hemmamötet med Liverpool från bänken på lördagseftermiddagen. Kom in med två minuter kvar av ordinarie tid och då hade Crystal Palace redan förlorat matchen. Liverpools 2-1-seger innebär att det är fortsatt svettigt i botten för Roy Hodgsons mannar.

Matthew Willock, St Johnstone

Hoppade in i 72:a minuten när St Johnstone slog Hamilton med 1-0 på onsdagskvällen. Hoppade sedan in i paus borta mot Aberdeen på lördagen. St Johnstone låg under med 2-0 i halvtid och hann släppa in 3-0 innan Willock reducerade på nick i 68:e. Det hjälpte dock föga. Aberdeen hann med ytterligare ett mål och vann med 4-1.

Andreas Pereira, Valencia

Efter att ha suttit på bänken sist fick Pereira sina första minuter fotboll sedan den 27 januari när Valencia slog Leganés med 1-0 på bortaplan under söndagen. Pereira hoppade in som vänstermittfältare med tio minuter kvar.

Embed from Getty Images

James Wilson, Sheffield United

Efter att ha lämnats utanför truppen i förra omgången fanns Wilson nu med på bänken när Sheffield United mötte Brentford i lördags. Något inhopp blev det dock inte i matchen som slutade 1-1. Sheffield är nu serienia och är på väg att tappa kvalplatsen i The Championship.

Demetri Mitchell, Hearts

Knäskadad och ur spel.

Charlie Scott, Hamilton Academical

Inte i truppen vare sig mot St Johnstone borta (förlust 1-0) eller mot Kilmarnock borta (förlust 2-0).

 

Res med oss till Manchester!