Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United till USA i sommar

Embed from Getty Images

Under måndagskvällen bekräftade Manchester United hur upplägget för kommande försäsong kommer att se ut. Precis som ifjol åker United till USA för ett träningsläger innefattandes åtminstone två matcher. För motståndet står mexikanska Club America och amerikanska San Jose Earthquakes. Ytterligare matcher lär tillkomma under vårens gång och troligt är att de spelare som spelar VM i Ryssland antingen får ledigt eller sparsamt med speltid sett till resedatumen. 

När Manchester United i sommar inleder sin tredje försäsong under José Mourinhos ledning (vi utgår ifrån att han är kvar) så kommer man att göra det på beprövat vis. Precis som ifjol åker Manchester United till USA för att dels träna och dels spela ett antal träningsmatcher. Hur många de blir låter vi vara osagt, men det lär inte stanna vid de två som klubben meddelade om under måndagskvällen. Den 19 juli, fyra dagar efter VM-finalen i Moskva, möter Manchester United mexikanska Club America på Phoenix University Stadium i Arizona. Arenan tar 63400 åskådare och är till vardags hemmaarena för Arizona Cardinals i NFL.

Tre dagar senare är tanken att United ska möta San Jose Earthquakes på Levi’s Stadium i Santa Clara. Den arenan tar 68500 åskådare och är bekant för United sedan fjolårets turné. Det var här som United mötte Real Madrid i en match som slutade 1-1. Utöver dessa två matcher har det under förra veckan talats om ett möte med Liverpool i USA under sommaren. Troligt är att den matchen spelas tre-fyra dagar efter mötet med San Jose och att ytterligare matcher tillkommer. United mötte förutom Real Madrid även Los Angeles Galaxy, Real Salt Lake, Manchester City och Barcelona under vistelsen i USA. Mötet med de amerikanska lagen var renodlade träningsmatcher medan de övriga gick inom ramen för den krystade träningsturneringen International Champions Cup. Uniteds eventuella deltagande i motsvarande turnering i år nämndes inte under måndagen.

Någon kommentar från José Mourinho fanns inte att tillgå under måndagen. Däremot kommenterade Ed Woodward turnén.

”Turnén är en central del i lagets förberedelser för en lång och intensiv säsong och för andra året i rad åker vi till USA. Träningsanläggningarna är av världsklass och matcherna kommer att spelas inför en passionerad publik vilket gör förutsättningarna ideala för spelarna inför en ny säsong. Klubben, tränaren och laget, får alltid ett varmt mottagande när man besöker Amerika och våra miljontals fans är måna om att komma oss än närmare.”

Med VM-finalen så nära inpå den första träningsmatchen är det troligt att José Mourinho dels väljer att plocka med sig en del juniorer och i nuläget utlånade spelare till USA. Troligt är också att United, under förutsättning att genomgångarna lyckas, presenterar nyförvärv före eller under turnén. Detta förutsätter förstås att spelarna i fråga inte spelar VM. Under mästerskapsår brukar spelare som spelar landslagsfotboll få ledigt från träningsmatcherna under juli månad oavsett hur långt respektive nation tar sig i turneringen i fråga.

Matcherna i USA kommer att sändas av MUTV och troligen också av någon betalkanal i Sverige.