Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Manchester United – Sunderland 4-0

Manchester Uniteds reserver lever för att slåss en annan dag. På fredagen tog laget en utklassningsseger mot Sunderland på Old Trafford. Därmed lever hoppet om att United ska klara sig kvar i högstadivisionen vidare. Tahith Chong, Zachary Dearnley, Indy Boonen och Joe Riley skrev in sig i målprotokollet och segersiffrorna skrevs till 4-0.

Reservlagstränaren Ricky Sbragia gjorde några rockader inför den här matchen. Mest notabelt var att Indy Boonen fick chansen på topp. Boonen har annars mestadels spelat ytter under sin tid i United.

United tog kommandot direkt från avspark, utan att för den sakens skull skapa massor av målchanser. Så har det sett ut i många reservmatcher den här säsongen. Ofta har det slutat med ett defensivt misstag och ett insläppt mål. När så har skett har laget haft alldeles för enkelt att ge upp.

Den här gången var det emellertid motståndarlaget som stod för misstagen. Mitt i första halvlek slår Callum Gribbin en djupledsboll mot Tahith Chong. Försvararen hinner emellan men nickar bedrövligt och Chong får bollen i straffområdet. Med en enkel skottfint skickar han bort mittbacken och ett behärskat avslut senare är det 1-0 för United.

Chong spelar sedan en avgörande roll när United gör 2-0 i första halvleks slutskede. Ett briljant fotbollsmål, där anfallet börjar hos målvakten Kieran O’Hara. Via Cameron Borthwick-Jackson går bollen till Ethan Hamilton. Den skotska mittfältaren slår en fin djupledsboll som Chong tar hand om på vänsterkanten. Ett enkelt inspel följer och Zachary Dearnley kan spela in bollen i ett öppet mål.

United hade även hyggliga lägen genom Devonte Redmond och Indy Boonen. Sunderland stack upp på tilläggstid och skapade ett par halvchanser, i stort sett det enda de hade i första halvlek.

Andra halvleken är bara tio minuter gammal när matchen punkteras. Igen börjar anfallet hos O’Hara och Borthwick-Jackson. Den här gången slår Borthwick-Jackson långbollen själv. Boonen vinner nickduell mot mittbacken och drar med sig bollen ut på vänsterkanten. Han avancerar sedan inåt och lurar samma mittback, för att därefter placera in 3-0 vid målvaktens första stolpe.

Bara fyra minuter senare gör Joe Riley 4-0 på en målvaktsretur. Dearnley fick friläge efter förarbete av Boonen. En dålig bollkontakt gör att målvakten hinner emellan med en benparad. Målvaktens touch går dock till Riley som tar emot och placerar bollen i nät.

Matchen spelas sedan av. Precis som i slutet på första halvlek avslutar Sunderland matchen med att skapa ett par chanser. Då var det alldeles för lite och alldeles för sent. Totalt sett var United överlägsna ikväll och om något kunde det ha blivit en större seger.

För United kan vi sammanfatta vad som sannolikt är säsongens bästa insats, även om motståndaren var svag. Anmärkningsvärt är att detta är första gången på säsongen som United gör fler än ett mål i en hemmamatch i ligan.

Den match som möjligen kan konkurrera med dagens insats är 2-1-segern mot Liverpool på Anfield i början på mars. Det är inte långsökt att påstå att vissa av spelarna i det här laget är mer sugna på att springa när de får spela på en a-lagsarena.

Trots segern är United kvar på sistaplatsen i tabellen. Laget är dock bara en poäng bakom Sunderland nu. Framför allt innebär segern att United nu har kontakt med lagen närmast över strecket. Tottenham är två poäng före United och Derby tre. Tottenham och Derby har båda en match mindre spelad men möts imorgon.

För United väntar närmast en bortamatch mot Manchester city på fredag kväll. Sedan avslutas serien med en hemmamatch mot Everton den 20 april. Sannolikt krävs två segrar för att det ska bli nytt kontrakt.

Manchester United – Sunderland 4-0 (2-0)

Uniteds mål: Chong (24), Dearnley (45), Boonen (56), Riley (60)
United: O’Hara; Riley, R Williams, Borthwick-Jackson, O’Connor (Warren 71); Redmond, Hamilton; Dearnley, Gribbin, Chong (Kehinde 67); Boonen (Buffonge 76)