Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – West Bromwich Albion

Embed from Getty Images

Veckan har till stor del präglats av förra söndagens storartade vändning i derbyt på Etihad. Förvisso vilade vinsten, som det tillslut ändå blev, på en enskild spelare. Pogba tog tidigt i andra halvlek på sig ledartröjan och visade vägen för resten av laget.

Vi kan anta att helgen stundande match inte kommer att vara av samma dignitet och utan att ta till för stora ord förutsätter jag att vi kan sitta tryggt med tre poäng redan i hamn. I skrivande stund skiljer det 50 poäng mellan ligans andraplacerade United och laget som vi just nu återfinner på tjugonde plats, West Bromwich.

Manchester United

Förra söndagen var vi många som plockade ut förlusten i förskott. Många hade redan stängt av TVn när Pogba i 53:e minuten började vända ett underläge på 2-0 till vad som skulle bli en seger med 2-3 borta på Etihad. Resultatet gör föga på tabellen men det gör allt för självförtroendet.

Pogba var där och då mannen som tog kaptensbindeln och visade vägen. Han visade ett ledarskap som jag sällan tidigare sett från honom. Han hade bestämt sig för att, om han så skulle göra det ensam så skulle han ge dem blivande mästarna en riktig match.

Embed from Getty Images

På söndag finns det ingeting att vinna men det finns heller inget att förlora. Så varför inte starta med Pogba, som förhoppningsvis behåller toppformen. Tillsammans med honom en Matic, på bekostnad av Herrera. Herrera och Matic var en kombination som vi sällan sett den här säsongen men vi förstår också varför. Den funkade inte jättebra. Istället hoppas jag att Mata är tillbaka och att Rashford får chansen från start.

I backlinjen kan man anta att vi får se vad som nu blivit vårt stående inslag, Ashley Young. I senaste matchen hade han förvisso problem. Men, i ett möte mot ligans just nu sämst placerade lag tror jag att hans offensiva vilja kommer att vara framträdande. Det är full fart framåt som gäller!

Embed from Getty Images

Ni hör redan nu att jag är inställd på att det på söndag, med Unitedögon sett, kan bli en ganska trevlig tillställning. Så varför inte gör något mer av det hela och slänga in lite svensk krydda. Han fick inte chansen i förra helgens derby men på söndag är jag övertygad om att Lindelöf kommer till start. Han och Bailly bildar tillsammans i den centrala backlinjen en aggressiv och hårt arbetande duo som jag inte kan annat än att le lite extra åt.

Möjlig startelva:

De Gea
Young – Bailly – Lindelöf – Valencia
Pogba –  Matic – Mata
Sanchez – Lukaku – Rashford

West Bromwich Albion

United kommer till söndagens drabbning fyllda av optimism. Några mil söderut ser dock läget annorlunda ut. Ett oavgjort resultat mot Swansea hemma och sen åtta förluster i rad innebär att West Brom nu, och sedan länge tillbaka, hänger djupt med huvudet. Man har inte lyckats skrapa ihop mer än 21 poäng på 33 spelade matcher. Det är en kamp om överlevnad, vilket just nu innebär att man behöver hämta in sju poäng med fem omgångar kvar.

Embed from Getty Images

Trots det mörker som tynger West Bromwich så finns det ändå vissa höjdpunkter. På söndag räknar man med att två spelare som tidigare varit skadade ska finnas med i truppen. Den belgiske mittfältare Nacer Chadli och mittfältaren Sam Field. Kanske inga spelare som är avgörande för matchen men ändå är alla tillskott välkomna under en brinnande kris.

Ett kanske mer välbekant ansikte som ryktas till start på söndag är den numera utlånade Liverpoolspelaren Daniel Sturridge. Kanske den, åtminstone för mig, mest chockartade flytten som kom till stånd under vinterns transferfönster. Utan att haka upp oss på detaljer kan vi lugnt konstatera att hans karriär inte tagit den vägen som på förhand var utstakad åt honom.

Embed from Getty Images

När vi ändå pratar om välkända inslag kan vi ändå enas om att det finns en herre i West Brom-truppen så är mer välbekant än någon annan. Han har över 130 spelade ligamatcher för oss i bagaget, tog en gång klivet ut i Europa och har spelat totalt 65 matcher för sitt Nordirland. Jag pratar så klart om Jonny Evans. Har han gjort något bestående intryck för den nya klubben? Det kan jag inte påstå. Men ändå tycks andra klubbar ha fått upp ögonen för honom. Det ryktas här och nu om en flytt till både Arsenal och Manchester City. Vi får väl se hur det blir med det. Jag kostar på mig att säga att det tills på söndag inte kommer att ha hänt så mycket mer i dem spekulationerna och att Evans kommer att finnas med i den backlinje som ska sätta stopp för ett offensivt och frejdigt United.

Möjlig startelva:

Foster
Gibbs – Evans – Hegazy – Dawson – Phillips
Brunt – Barry – Krychowiak
Rondon – Sturridge

Historik

Det är klasskillnader mellan dessa två klubbar, det kan man konstatera utan att skryta till någons fördel. På dem senaste tio mötena lagen emellan har West Bromwich inte kammat hem mer än tre segrar. Vi kan dock höja ett varningens finger då två av dessa tre segrar kommit på bortaplan.

Embed from Getty Images

Den mest anmärkningsvärda matchen kom måste dock vara 2013 då det sammanlagt blev tio mål i ett möte som slutade oavgjort. United gjorde tre mål inom dem första 30 minuterna. Man lyckades sedan göra ytterligare ett innan halvtidspaus. Matchen vände dock till West Broms fördel tack vare en viss Lukaku som nätade inte bara en utan två gånger.

Matchfakta

Manchester United
West Bromwich Albion

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 34
Tid: Söndagen den 15 april 2018, 17.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Romero (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Blind (matchform)
 • Fellaini (skadad, liten chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 2:a22-5-563-2571
Hemma:2:a13-2-135-741
Bästa målskytt: Lukaku (15)
Disciplin: 57 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V5/3PalaceBPL3-2
V10/3LiverpoolHPL2-1
F13/3SevillaHCL1-2
V17/3BrightonHFA2-0
V31/3SwanseaHPL2-0
V7/4Man cityBPL3-2

West Bromwich Albion

Skador:

 • Barry (knä, juni)
 • Morrison (fot, maj)
 • Robson-Kanu (hjärnskakning, ev. 21 april)
Tveksamma:

 • Chadli (matchform, stor chans)
 • Evans (knä)
 • Sturridge (lår, liten chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 20:e3-12-1826-5221
Borta:20:e1-4-118-257
Bästa målskytt: Rodriguez, Rondón (6)
Disciplin: 62 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F24/2HuddersfieldHPL1-2
F3/3WatfordBPL0-1
F10/3LeicesterHPL1-4
F17/3BournemouthBPL1-2
F31/3BurnleyHPL1-2
O7/4SwanseaHPL1-1

United mot West Brom

Totalt: 13156-32-43233-196
Premier League: 2315-5-349-19
Hemma: 6534-17-14126-78
SENASTE MÖTENA
F2016-03-06BPL0-1
V2016-12-17BPL2-0
O2017-04-01HPL0-0
V2017-12-17BPL2-1
SENASTE HEMMAMATCHER
F2013-09-28HPL1-2
F2015-05-02HPL0-1
V2015-11-07HPL2-0
O2017-04-01HPL0-0

Domare: Paul Tierney

Assisterande: West, Garratt, fjärdedomare: Dean.
M
PL 2017/18:1335001
PL 2016/17:1030110
PL totalt:2880111
Snitt (2016-18):2,80,040,040,04
Alla domare 2016/17:3,60,050,060,21
MVOF
Dömt United:1100
Dömt West Brom:8044