Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea och Rashford nominerade; Scouting i Skottland; Ungdomsprojekt för Carrick

Embed from Getty Images

Imorgon är det match. Det betyder att det är rätt barskrapat på nyhetsfronten. Det vi kan notera denna lördag är några nomineringar, ett spelarrykte och lite goodwill från Michael Carrick. Samtidigt som vi noterar detta kan vi med fasa konstatera att det redan gått 19 år sedan Ryan Giggs slog till mot Arsenal.

 De Gea och Rashford PFA-nominerade

Säsongsavslutning betyder att det ska delas ut priser för det ena och det andra. PFA (Professional Footballsers’ Association) har nominerat sina kandidater till respektive kategori och bland de nominerade hittar vi två Unitedspelare. David De Gea är nominerad till priset som årets spelare. Att spanjoren ska vinna den trofén får ses som osannolikt då de andra nominerade är Harry Kane, Mo Salah, Kevin De Bruyne, Leroy Sane och David Silva. I kategorin bästa ungdomsspelare är Marcus Rashford nominerad tillsammans med Kane, Ederson, Sane, Raheem Sterling och Ryan Sessegnon.

Tierney fortsatt på radarn

Att Manchester United och José Mourinho lär förstärka defensivt i sommar får ses som en självklarhet. Att det blir förstärkning på ytterbackspositionerna får ses som närapå lika självklart. En spelare som det fortsatt rapporteras om är Celtics vänsterback Kieran Tierney. United sägs ha skickat scouter till Skottland för att se 20-åringen på plats i helgen. Tierney, som skulle ha spelat landskamp för Skottland under senaste landslagsuppehåll, sägs intressera Mourinho och ses som ett relativt billigt alternativ som ersättare för Luke Shaw. Tierney har medverkat i 28 ligamatcher för Celtic denna säsong och gjort tre mål.

Embed from Getty Images

Michael Carrick + Manchester United Foundation = sant

Michael Carrick, som avslutar den aktiva spelarkarriären efter säsongen, offentliggjorde på fredagskvällen ett välgörenhetsprojekt riktat till unga fotbollsspelare. Projektet är treårigt och kommer att ske inom ramen för Manchester United Foundations och Michael Carrick Foundations verksamheter. Projektet finansieras från Carricks sida med pengar som samlades in under hans testimonial ifjol. Fokus kommer att ligga på att ge unga spelare chansen att träna gratis och utvecklas. Carrick lyfte under lanseringen fram vikten av god coachning, något han själv kommer att praktisera kommande säsong då han tar plats i Uniteds tränarstab.

Den här dagen..

…för 19 år sedan (ja, det är så länge sedan redan) gjorde Ryan Giggs det kanske snyggaste fotbollsmålet någonsin.

 

Res med oss till Manchester!