Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Oliver dömer finalen; De Gea gör sin bästa säsong; Rose på inköpslistan

Fyra Premier League-matcher ska förvisso avverkas först men fokus är redan på FA-cupfinalen mot Chelsea den 19 maj. Det betyder att även en match mot Arsenal hamnar i skuggan.

Finaldetaljer

Detaljerna för FA-cupfinalen har nu bekräftats. Klockan 18.15 lördagen den 19 maj är det avspark mellan Manchester United och Chelsea på Wembley.

De båda klubbarna får nöja sig med 28 000 biljetter vardera, eller mindre än en tredjedel av publikkapaciteten. Ja, FA hävdar förvisso att klubbarna får 80 procent av biljetterna, men detta är bara kvalificerat nonsens. Den siffran exkluderar nämligen sponsorbiljetter och dylikt, då det bara är 70 000 biljetter som är till salu, när publikkapaciteten på Wembley är ungefär 90 000.

Ungefär 14 000 biljetter (inkluderade i de 70 000 biljetterna som är till salu) går till fotbollsfamiljen.

United räknas formellt som bortalag i finalen och Unitedsupportrarna får den västra delen av Wembley.

Oliver dömer finalen

Samtidigt som FA bekräftade avsparkstiden för finalen meddelade de också att det blir Michael Oliver som får uppdraget som domare.

Oliver assisteras av Lee Betts och Ian Hussin, medan Lee Mason blir fjärdedomare. Neil Swarbrick är utsedd till videodomare och Mick McDonough assisterande videodomare.

”Jag kände mig blygsam och stolt när jag fick telefonsamtalet,” säger Oliver. Han säger att FA-cupfinalen 1994, då United slog Chelsea med 4-0 är den första FA-cupfinalen han minns. Förhoppningsvis innebär det också att han vet att det är obligatoriskt med två straffar för United.

Att Oliver dömer finalen är annars dåliga nyheter för United. United har nämligen bara 10 vinster och så många som 9 förluster på 26 matcher med Oliver som domare. Som jämförelse har Chelsea 15 vinster och 5 förluster på 28 matcher.

Den här säsongen har United haft Oliver vid två tillfällen: i 2-0-vinsten mot Leicester i augusti och i förlusten mot Manchester city i december.

Chelsea har haft Oliver fyra gånger den här säsongen, i de oavgjorda matcherna mot Arsenal (h) och Liverpool (h) samt förlusterna mot Arsenal (b, ligacupen) och Manchester city (b).

Oliver har gjort två matcher mellan United och Chelsea. Förra året i FA-cupkvartsfinalen som Chelsea vann med 1-0 på Stamford Bridge. Då blev Ander Herrera kontroversiellt utvisad efter en dryg halvtimme. I februari 2016 blev det 1-1 på Stamford Bridge, efter en sen Chelseakvittering.

Unitedsupportrar protesterar mot biljettpriser

Biljetterna till FA-cupfinalen är kraftigt dyrare än biljetterna var till semifinalen. Det får Manchester United Supporters’ Trust (MUST) att reagera.

”Prishöjningen illustrerar igen det långtgående problemet vi har med FA, både som regulator av sporten och också som den värsta syndaren när det kommer till ockerpriser på biljetter till fans,” säger MUST i ett uttalande.

”Vanliga fans ska inte straffas för FA:s tidigare dåliga finansiella beslut gällande utvecklingen av Wembley. Vi är både förbluffade och arga över ökningen, som är så mycket som 30 procent.”

Friend dömer på söndag

Det är inte bara FA-cupfinal på agendan. På söndag ska ju United spela mot Arsenal. Då med Kevin Friend som domare. Simon Bennett och Eddie Smart assisterar. Michael Oliver går som fjärdedomare, så José Mourinho får chansen att ställa in sig hos finaldomaren.

Friend är en vänlig domare för United, med bara en enda förlust på 16 matcher (13 vinster). Den här säsongen har han bara dömt United i FA-cupen, i vinsterna mot Derby och Huddersfield.

Arsenal har haft Friend 19 gånger (13-3-3). Den här säsongen i deras vinster mot Brighton (h) och West Ham (h, ligacupen) samt i förlusten mot Bournemouth (b).

Friend har inte dömt någon match mellan United och Arsenal.

Rose på inköpslistan

Tottenhams vänsterback Danny Rose finns på José Mourinhos inköpslista. Det tror åtminstone Jamie Jackson på Guardian.

Jackson tror att Mourinho vill värva en vänsterback och en högerback i sommar. Att locka Rose från Tottenham skulle dock bli dyrt, trots att Rose inte har fått mycket speltid den här säsongen.

Förra året värvades Kyle Walker till Manchester city från Tottenham för 53 miljoner pund. Det förväntas att Rose skulle kosta ungefär lika mycket. Då tycker ju jag att Juventus Alex Sandro förefaller vara ett bättre alternativ. Kieran Tierney från Celtic har tidigare kopplats samman med United som ett billigare alternativ.

Någon kanske vill inkludera Fulhams supertalang Ryan Sessegnon på listan. Sessegnon ses dock inte längre som vänsterback och han lirar som regel som vänsterytter numer.

De Gea gör sin bästa säsong

”Ja, jag är ganska nöjd med min insats. Det har varit ganska komplett, med allroundinsatser från mig,” säger David de Gea på en fråga om han nu gör sin bästa säsong.

Målvakten passar också på att hylla José Mourinho som ”en fantastisk manager”.

Pogba dubblar assisten

Paul Pogba gjorde sex assists förra säsongen. Hittills den här säsongen har han samlat ihop 12 stycken.

Stones till Old Trafford

Rolling Stones kommer i sommar att spela på Old Trafford.

Rooneys volleykanon blir tonåring

Idag är det 13 år sedan Wayne Rooney sköt på volley mot Newcastle.