Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Levitt signerar proffskontrakt; Sánchez om United och Arsenal; McTominay om Mourinho

Manchester United fortsätter att belöna spelarna i det framgångsrika juniorlaget med proffskontrakt. Senast i raden att signera är den walesiska mittfältaren Dylan Levitt.

Samtidigt snackar Alexis Sánchez om United och Arsenal medan Scott McTominay pratar om de råd som José Mourinho har gett honom.

Levitt signerar proffskontrakt

Den walesiska mittfältaren Dylan Levitt har idag signerat sitt första proffskontrakt med Manchester United. Levitt, 17 år gammal, inledde säsongen som reserv i juniorlaget. Efter en rad imponerande inhopp har han emellertid spelat till sig en ordinarie plats i laget.

Redan walesisk U19-landslagsman kan Levitt förväntas vara en av de tongivande spelarna i juniorlaget nästa säsong. Han är en kreativ och passningsskicklig central mittfältare, som nog allra helst spelar i rollen som nummer 10, även om han också behärskar defensivare utgångspositioner.

Sánchez om United och Arsenal

”Det är väldigt annorlunda här,” säger Alexis Sánchez i en intervju med MUTV, då han får en fråga om skillnaderna mellan United och Arsenal.

”Jag tycker att United är en klubb med mer historia och vi vill vinna titlar nästa år.

”Vi behöver fortsätta utvecklas. United är en storklubb, som jag fortfarande anpassar mig till. Och jag ser fram emot att ge allting jag har nästa år och siktar på att vinna allting som går att vinna.”

McTominay om Mourinhos råd

Få kunde förutspå att Scott McTominay skulle göra den säsong som han har gjort. Nu har den skotska mittfältaren samtalat med den före detta Unitedspelaren Danny Webber.

”José Mourinho har verkligen varit otrolig för mig det här året,” säger McTominay.

”Han har hjälpt mig så mycket vad gäller vad jag kan göra. Allt från att vara mer ödmjuk till att vara bättre på träningsplanen och bara att vara en bättre människa i allmänhet.”

Så vad fick McTominay för råd av managern när det var dags att flytta upp till a-laget?

”Han sa ’spelarna måste gilla dig’ och det är en av de viktigaste sakerna då du går in i ett nytt omklädningsrum, att du är en person som går att tycka om och att du kommer överens med alla. Det har gjort mig gott.”

Hela intervjun går att se på Uniteds Youtube.