Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Hoppas att Wenger tas emot väl, åtminstone inte dåligt

Embed from Getty Images

José Mourinho har under dagen pratat med media inför matchen mot Arsenal som äger rum på söndag. Arsene Wenger, Alexis Sanchez, David De Gea och en jämförelse gentemot förra säsongen är ämnen som tas upp, bland annat.

Arsene Wengers presskonferens får vi återkomma med. Då Arsenal spelade match igår kväll (torsdag) i Europa League, har inte fransmannen pratat med media än inför matchen mot United. Wenger har dock pratat om känslan kring att ställas mot sin före detta spelare, Alexis Sanchez, vilket går att läsa om längre ned på sidan.

Mourinhos presskonferens

Manchester United tar emot Arsene Wenger för sista gången som Arsenal-manager på söndag. I matchen på Old Trafford kan United definitivt säkra en Champions League-plats, laget behöver endast två poäng på de fyra sista matcherna för att det matematiskt skall vara omöjligt för Chelsea att ta sig förbi.

Skadeläget: Mourinho meddelar att alla är friska förutom andramålvakten Sergio Romero som ännu inte återhämtat sig från skada.

Vad tror du att Arsene Wenger kommer att få för mottagning på Old Trafford? Han har ju haft en frostig relation med United-supportrarna på grund av rivaliteten.

”Jag känner alltid att de största rivalerna är våra största vänner eftersom de är de som pushat oss till gränsen. Och jag tror att United-fansen vet att fram till 2004, för ungefär ett decennium mellan Man United och Arsenal, mellan Sir Alex och Wenger, och de stora lag Arsenal hade som slogs axel mot axel med Man United, det gjorde Man United bättre och bättre. Jag hoppas att han får en bra reaktion (av supportrarna). Om inte bra, inte alls dålig åtminstone. Och från oss som klubb kommer han att känna respekten vi har.”

Hur ser du på den här säsongen i jämförelse med den förra?

”Den här säsongen är bättre än förra säsongen. Senast vann vi Europa League, om vi spelade Europa League i år skulle vi vinna den nu också, men vi spelade Champions League. Vi var inte tillräckligt bra för att vinna det. Inhemskt förra säsongen vann vi ligacupen, nu är vi i final i FA-cupen. Den här säsongen avslutar vi topp fyra tror jag och jag hoppas som tvåa.

”Vi har fler poäng, fler segrar, fler mål, färre mål insläppta. Inte konsekvent, men många gånger bättre fotboll, det har varit en tydlig utveckling i laget.”

Mourinho om Alexis Sanchez

”Vi alla visste hur bra han var och det var därför vi kämpade för att få honom hit. Jag var säker, sedan dag ett, att han var rätt spelare för oss. Inte bara hans fotbollsmässiga kvalitéer, utan hans mentalitet och erfarenhet också.

”Jag gillar inte januari-fönstret, men det var nu eller aldrig. Och om vi kunde ha Alexis för den resterande delen av säsongen var det bättre för oss. Vi behöver sju poäng (för att säkra andraplatsen), vi har en final att spela. Kan han hjälpa oss? Det hoppas jag, och nästa säsong efter försäsongen, efter att han har blivit mer komfortabel och anpassat sig, kommer han att bli mycket bra för oss.”

Mourinho om att De Gea potentiellt skulle kunna lämna i sommar

”Inte en chans.”

Det är svårt att veta hur mycket man kan läsa in i det svaret, men det är tydligt var United och Mourinho står i frågan.

Embed from Getty Images

Arsene Wenger om Alexis

Arsene Wenger berättade, på Arsenals hemsida, om hur det kommer bli att ställas mot sin före detta spelare på söndag.

”Vid den tidpunkten accepterade han inte vårt kontrakterbjudande och det bästa sättet där vi kunde få något från hans avgång, var att få till ett byte med en spelare av Mkhitaryans kvalité.

”För honom, var det en övergång till en annan stor klubb. Allt som allt, båda parter hade intressen till att göra vad som skedde. Självklart (kommer det vara lite märkligt att möta Alexis), det enda han inte har bytt är färgen, den är fortfarande röd.

Det är konstigt för mig att se honom i en annan tröja, för han hade ett starkt band till klubben och så klart var han här i några år. Han gjorde det otroligt bra för oss.”

Embed from Getty Images

Phil Jones om Alexis

”På hemmaplan är det lite annorlunda men han kommer fortfarande att ha det extra incitamentet att försöka sätta en över på dem”, sade lagkamraten Phil Jones till MUTV.

Kane ledsen över FA-cup-tweet

Mauricio Pochettino berättade idag på sin presskonferens inför Tottenhams match mot Watford, om Harry Kanes känslor efter FA-cupens tweet.

”Det var pinsamt. Det var skamfullt. Harry var väldigt ledsen. Vi hjälper honom att gå vidare”, sade Pochettino.

Det var efter att United slagit ut Tottenham ur FA-cupen som turneringens officiella twitterkonto lade ut en video med texten ”Vad har du i din ficka, Chris?”, varpå Chris Smalling i videon sade ”Harry Kane”. Tweeten togs sedermera bort och FA har bett om ursäkt till både Tottenham och Manchester United. Det hela är något som United-supportrarna haft väldigt roligt åt.