Spelarbetyg: Manchester United – Arsenal 2-1

Embed from Getty Images

I eftermiddagsmatchen på Old Trafford säkrade Manchester United en Champions League-plats till nästa säsong. Matchen slutade 2-1 efter att Marouane Fellaini nickat in segermålet i den 91:a minuten, på inlägg från Ashley Young. Tidigare hade Paul Pogba gett United ledningen i den 16:e minuten.

Att det var Uniteds sista möte med Arsene Wenger som tränare i Arsenal har nog inte undgått någon. Innan matchen startade tackades fransmannen av på innerplanen, där Sir Alex Ferguson väntade med en liten gåva och José Mourinho visade sin solidaritet till sin tränarkollega. Publiken applåderade och det kändes totalt sett väldigt värdigt. Inte för mycket, inte för lite. Lagom.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Lugn och trygg. Får inte mycket hjälp vid Arsenals 1-1-mål.

Antonio Valencia: 6

Godkänd, men har det fortsatt oerhört svårt att få upp kvalitén i inläggen.

Chris Smalling: 5,5

Snacka om ojämn. Spelar bra i ett par matcher, gör ett par okej insatser följt av en eller två dåliga. Stöter katastrofalt fel vid Arsenals kvittering och kändes rent allmänt steget efter gång på gång under matchen.

Victor Lindelöf: 7

Allt som allt en fin insats av svensken. Inte bra att släppa Mkhitaryans skott mellan benen till 1-1, men sköter generellt spelet väldigt bra både med och utan boll.

Embed from Getty Images

Ashley Young: 6

Ständigt ett problem när Young allt som oftast behöver vända upp till högerfoten när han närmar sig motståndarmålet. Det gav ett segermål idag, men min personliga åsikt är att laget totalt sett tycks förlora mer än vad man vinner på det.

Ander Herrera: 6

Utbytt i 64:e. Ingen jättematch av spanjoren. Låter bollen gå bra på mittfältet men hittar lite för sällan fram i banan med passningar som hotar. Förväntade mig någorlunda mer av Herrera efter några mycket bra matcher den senare tiden. Trots allt en godkänd insats.

Nemanja Matic: 7

Var en klippa på mittfältet. Vann väldigt mycket dueller och passningsspelet upplevde jag som bättre än vanligt. Grymt viktig i den här typen av matcher.

Paul Pogba: 6,5

Pogba var bra i matchen. Gör det lite för svårt för sig vissa gånger, men laget vinner så mycket på hans höga kvalitéer i längden. Levererar än en gång i en stormatch, något han ju faktiskt börjat göra rätt ofta, och får värdigt med sig ett mål inkasserat på kontot.

Embed from Getty Images

Jesse Lingard: 6

Utbytt i 64:e. Gör framförallt en mycket bra första halvlek, där han hittar fina ytor att vända upp och driva genom gång efter annan. Med en bättre beslutsfattning och kvalité i den sista tredjedelen skulle han vara en världsspelare. Får inte riktigt till det i den andra halvleken och blir sedermera utbytt.

Romelu Lukaku: 6

Utbytt i 50:e. Får tyvärr kliva av skadad i den andra halvleken. Står för en godkänd insats fram till dess. Borde haft en assist till 1-0-målet men Alexis nick gick i stolpen och Pogba kunde istället raka in returen. Känslan är att Lukaku både är Uniteds bästa spelare på att slå inläggen OCH den bästa på att sätta dit dem.

Alexis Sánchez: 6

En godkänd insats mot sitt gamla lag. Otur att bollen inte hittar in i mål när nicken istället går i stolpen, efter en liten touch på Hector Bellerins fot, men skönt nog landade den istället på Pogbas fötter och 1-0 var ett faktum. Försöker mycket och lyckas då och då. Tycker ändå att vår ”nummer 7” märkbart har hittat in bättre i laget den senaste tiden.

Embed from Getty Images

Marcus Rashford: 5,5

Inbytt i 50:e. Lyckas inte med särskilt mycket under sitt inhopp som anfallare. Feltouch och mindre kvalitativa aktioner överlag är det som sitter kvar på näthinnan efter matchen. Behöver prestera mer jämnt, men är ju samtidigt bara 20 år vilket vi inte får glömma.

Marouane Fellaini: 5,5

Inbytt i 64:e. Trög och otajmad i spelet utanför straffområdet. Har en nick i stolpen i 89:e, borde gjort mål där. Gör sedan typiskt nog 2-1 i den 91:a minuten, vilket ändå inte riktigt räcker till godkänt i mina ögon. Skall dock ha en eloge för att han till sist krigar in tre sköna poäng på kontot.

Anthony Martial: 7

Inbytt i 64:e. Ett riktigt bra inhopp av fransmannen. Skapar i princip mer under sin tid på planen än laget gjort totalt under matchen. Snälla, snälla Mourinho, lös detta och säkra Martials framtid i klubben.

Embed from Getty Images


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS