Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Positivt om Lukaku; proffskontrakt till Williams; Fellaini antyder Unitedframtid

Vi får ett positivt, om än obekräftat, besked om Romelu Lukakus skada. Samtidigt antyder Marouane Fellaini att hans framtid är i Manchester United. Dessutom har den unga försvararen Brandon Williams skrivit proffskontrakt med United.

Vidare är domarna bekräftade för de två kommande ligamatcherna.

Vi påminner också om att det är Manchester United Player of the Year Awards ikväll!

Positivt om Lukaku

Romelu Lukaku klev av skadad mot Arsenal. José Mourinho hade inga besked att komma med direkt efter matchen. Nu meddelas dock från Kristof Terreur, som vet allt om alla belgiska spelare, att den första prognosen är positiv. Det är ingen skada som kommer att hålla Lukaku ute i veckor.

Förhoppningsvis innebär det att Lukaku inte har gjort sin sista Premier League-match för säsongen. Det skulle näppeligen vara optimalt om han gör comeback först i FA-cupfinalen.

En noggrannare undersökning krävs dock innan prognosen kan bekräftas.

Williams skriver proffskontrakt

Talangerna i Uniteds juniorlag fortsätter att belönas med proffskontrakt. Senast i raden att signera som proffs är vänsterbacken Brandon Williams. Som förstaårsjunior har Williams, född i september 2000, den här säsongen startat 20 matcher och gjort 4 inhopp.

“Den här säsongen har gått bättre än förväntat, då jag är förstaårsjunior,” säger Williams. “Att ta mig in i truppen, givetvis göra det bra i ligan och fortsätta till slutet på säsongen.

“Jag växte upp runt Manchester och har alltid varit en Unitedsupporter. Jag bara älskar klubben. Jag har varit här sedan jag var sju år, så nästan tio år.”

Fellaini antyder Unitedframtid

“Nästa säsong är en stor säsong för oss,” säger Marouane Fellaini. “Det blir tredje året för managern, så vi måste försöka vinna ligan.”

Så pratar väl inte en spelare som har tänkt lämna klubben?

Kontraktet är ännu inte signerat, dock. Som nog är bekant löper Fellainis avtal ut efter den här säsongen.

Enligt Paul Hirst på Times ska Fellaini och United hålla nya samtal den här veckan. Den belgiska mittfältaren ska önska minst två år till i United och en löneförhöjning.

Chelsea har Martial på radarn

Anthony Martials framtid fortsätter att oviss. Nu rapporterar Guardians Dominic Fifield att Chelsea har adderat sig själva till listan på klubbar som är intresserade av den franska anfallaren.

Om Martial försöker få till en flytt i sommar kommer Chelsea att agera, tror Fifield.

Vi lär få dras med rykten om Martial tills transferfönstret stänger (torsdagen den 9 augusti) eller tills Martial har signerat för en annan klubb, vad som nu kommer först. Mycket bättre vore förstås om Martial skrev på ett nytt långtidskontrakt med United, men det tycks inte vara aktuellt för tillfället.

Inga röster på Unitedspelare

Fotbollsjournalisterna i England har idag utsett Mohamed Salah till årets spelare i England.

Ingen Unitedspelare fick någon röst från de ungefär 400 röstande journalisterna.

Annars noterar vi att en av Nick Popes föräldrar tydligen jobbar som journalist. För en röst på Nick Pope som årets spelare i England är försvarbart endast om du är hans mamma eller pappa (och knappt ens då).

Pawson dömer på fredag

På fredag har Manchester United bortamatch mot Brighton & Hove Albion i den näst sista Premier League-omgången. Den matchen kommer att dömas av Craig Pawson, med Stephen Child och Stuart Burt som assisterande domare samt Stuart Attwell som fjärdedomare.

Pawson har gjort 15 Unitedmatcher (11-3-1), senast i 2-1-segern mot Liverpool i mars. Matchen mot Brighton blir hans sjätte Unitedmatch den här säsongen, i februari dömde han sin första Unitedförlust, i bortamatchen mot Newcastle. Han dömde också hemmamatchen (4-1) mot Newcastle samt båda matcherna mot Southampton.

Brighton har haft Pawson 13 gånger (3-3-7), varav ingen mot Manchester United. Den här säsongen då de vann mot Coventry i FA-cupen och då de förlorade mot Bournemouth (b) i ligan.

Moss dömer West Ham

När United har spelat den näst sista omgången i Premier League väntar så en bortamatch mot West Ham i den näst sista matchen i ligan. Den matchen kommer att dömas av Jon Moss med assistans av Eddie Smart och Harry Lennard (assisterande domare) samt Kevin Friend (fjärdedomare).

Moss är en Unitedvänlig domare, det har blivit 17 vinster och bara 2 förluster på 22 matcher. Den här säsongen vinsterna mot Swansea (b), Tottenham (h) och Watford (b) samt senast 2-2-matchen borta mot Leicester.

West Ham har också haft Moss 22 gånger (7-7-8). Senast i 3-0-segern mot Southampton i mars.

Moss har dömt en match mellan United och West Ham. Det var 1-1-matchen på Old Trafford i november 2016. Då blev José Mourinho uppvisad på läktaren.

Cupfinaldomare Michael Oliver dömer för övrigt matchen mellan Swansea och Southampton.

Manchester United Player of the Year Award ikväll

Ikväll är det dags för Manchester Uniteds årliga Player of the Year-gala. Som vanligt visas galan på MUTV (även på Viaplay). Sändningsstart är klockan 19.30 och vi kommer även att följa galan i en liveblogg här på Muss.se.