Snackisar efter Brighton & Hove Albion – Manchester United 1-0

Manchester United åkte till Brighton för att ta med sig tre poäng. Det blev noll, och det går inte att påstå att laget förtjänade några poäng heller. Helt plötsligt känns andraplatsen hotad, samtidigt som Brighton säkrade kontraktet till nästa års Premier League.

United sköt noll (0) skott pÃ¥ mÃ¥l i den första halvleken. Nästan 62 % av tiden höll man i bollen, men det närmaste man kom framÃ¥t var när Lewis Dunk halkade och gav Marcus Rashford bollen snett till höger om straffomrÃ¥det. Rashford drev in mot mÃ¥lvakt och Brightons andre mittback, och en enkel passning hade gett Martial öppet mÃ¥l att stöta in bollen i. Istället höll han i bollen för länge, tappade kontrollen och “sköt” (kraftmässigt var det en passning) bollen pÃ¥ Dunk som med lätthet hann tillbaka sÃ¥ att bollen gick ut till hörna.

Ja, vi hade ju en boll inne i mål efter bara ett par minuter. Fellaini skarvade in en Rashford-frispark, men var tydligt offside och målet underkändes helt korrekt.

Annan “kul” kuriosa frÃ¥n första halvleken är att Paul Pogba stod för 13 bollförluster och Marcus Rashford elva. Och dÃ¥ stack de inte nämnvärt ut som dÃ¥liga om man skall vara helt ärlig.

Brighton däremot lyckades skjuta tre skott på mål, varav åtminstone ett tvingade De Gea till en riktigt bra räddning.

De Gea var överlägset Uniteds bästa spelare i den första halvleken, han var den enda som höll någon form av Premier League-klass.

Ja, vad skall man säga när halvleken slutar 1-0 till Brighton? United lyckades i alla fall få iväg ett par skott på mål. Det första ett par minuter in i halvleken, då Pogba skickade iväg en boll som Ryan förhållandevis enkelt räddade.

Tolv minuter in i halvleken kom så då vi väntade på, Brightons ledningsmål. Det mest anmärkningsvärda med målet var att det var ett sådant mål som mycket väl hade kunnat missats om det inte vore för målkamerorna, detta eftersom Rojo rensade undan precis på fel sida mållinjen. Men med målkamerornas hjälp såg vi att bollen var tydligt var inne, så rättvisa skipades.

Efter målet skapade United ett par halvchanser, men i ärlighetens namn var det mer än lovligt slött framåt. Rashford, för dagen komplett usel, hade ett stenhårt skott med 20 minuter kvar, tyvärr gick det lite för mitt i mål så Ryan kunde enkelt stöta ut bollen. Några minuter senare hade Martial, även han komplett usel, ett skott som gick strax över ribban utan att vara direkt farligt, och ytterligare fem minuter senare vcar det dags för Pogba att skjuta över.

Mourinho gjorde vad han kunde med vad han hade, tog ut Darmian, Fellaini och slutligen Rojo för att sätta in Shaw, Lingard och McTominay. Men spelarna ville helt enkelt inte tillräckligt mycket idag.

De som fick chansen

Nu är det inte upp till mig som skriver snackisar att betygsätta spelarna, så det skall jag inte göra. Det jag skall göra är att beröra några av de som fick chansen trots att de inte brukar starta speciellt ofta. Det var dessa spelare jag hoppades skulle ha motivationen att spela hem den här segern, men tyvärr måste jag tillstå att ingen imponerade överhuvudtaget. Vi tar det från försvaret och jobbar oss framåt

• Marcos Rojo: utbytt efter 75 minuter, och han skall vara glad att han fick spela sÃ¥ länge. Stora problem i försvarsspelet och ännu sämre i passningsspelet. Kan sÃ¥ klart förklaras med lÃ¥ng frÃ¥nvaro frÃ¥n planen
  • Matteo Darmian: utbytt efter 68 minuter, och tjae. Han var där ute pÃ¥ högerkanten och gjorde väl ingenting. Vilket med Darmian-mÃ¥tt skulle kunna vara ett positivt betyg.
  • Marouane Fellaini: utbytt efter 68 minuter. Matchhjälten frÃ¥n Arsenal hade inte nÃ¥gon jättematch idag. Om hans tidiga mÃ¥l godkänts hade det kanske kunnat bli annorlunda, men Fellaini pÃ¥ ett centralt mittfält när man skall vara bollförande är sällan positivt, sÃ¥ inte heller idag.
  • Anthony Martial: MÃ¥nga har ropat efter honom i startelvan. Idag visade han inte nÃ¥gonting till varför han ens skulle vara bänkspelare i United. Totalt iskall.
  • Marcus Rashford: Lite samma som Martial. Skillnaden är att Rashford har en magisk högerfot, som Ã¥tminstone skjuter vÃ¥rt bästa skott pÃ¥ mÃ¥l i den här matchen. Men spelmässigt sÃ¥g det läskigt dÃ¥ligt ut.