Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Brighton & Hove Albion – Manchester United 1-0

Embed from Getty Images

Manchester United åkte till Brighton för att ta med sig tre poäng. Det blev noll, och det går inte att påstå att laget förtjänade några poäng heller. Helt plötsligt känns andraplatsen hotad, samtidigt som Brighton säkrade kontraktet till nästa års Premier League.

Första halvlek

United sköt noll (0) skott på mål i den första halvleken. Nästan 62 % av tiden höll man i bollen, men det närmaste man kom framåt var när Lewis Dunk halkade och gav Marcus Rashford bollen snett till höger om straffområdet. Rashford drev in mot målvakt och Brightons andre mittback, och en enkel passning hade gett Martial öppet mål att stöta in bollen i. Istället höll han i bollen för länge, tappade kontrollen och “sköt” (kraftmässigt var det en passning) bollen på Dunk som med lätthet hann tillbaka så att bollen gick ut till hörna.

Ja, vi hade ju en boll inne i mål efter bara ett par minuter. Fellaini skarvade in en Rashford-frispark, men var tydligt offside och målet underkändes helt korrekt.

Annan “kul” kuriosa från första halvleken är att Paul Pogba stod för 13 bollförluster och Marcus Rashford elva. Och då stack de inte nämnvärt ut som dåliga om man skall vara helt ärlig.

Embed from Getty Images

Brighton däremot lyckades skjuta tre skott på mål, varav åtminstone ett tvingade De Gea till en riktigt bra räddning.

De Gea var överlägset Uniteds bästa spelare i den första halvleken, han var den enda som höll någon form av Premier League-klass.

Andra halvlek

Ja, vad skall man säga när halvleken slutar 1-0 till Brighton? United lyckades i alla fall få iväg ett par skott på mål. Det första ett par minuter in i halvleken, då Pogba skickade iväg en boll som Ryan förhållandevis enkelt räddade.

Tolv minuter in i halvleken kom så då vi väntade på, Brightons ledningsmål. Det mest anmärkningsvärda med målet var att det var ett sådant mål som mycket väl hade kunnat missats om det inte vore för målkamerorna, detta eftersom Rojo rensade undan precis på fel sida mållinjen. Men med målkamerornas hjälp såg vi att bollen var tydligt var inne, så rättvisa skipades.

Embed from Getty Images

Efter målet skapade United ett par halvchanser, men i ärlighetens namn var det mer än lovligt slött framåt. Rashford, för dagen komplett usel, hade ett stenhårt skott med 20 minuter kvar, tyvärr gick det lite för mitt i mål så Ryan kunde enkelt stöta ut bollen. Några minuter senare hade Martial, även han komplett usel, ett skott som gick strax över ribban utan att vara direkt farligt, och ytterligare fem minuter senare vcar det dags för Pogba att skjuta över.

Mourinho gjorde vad han kunde med vad han hade, tog ut Darmian, Fellaini och slutligen Rojo för att sätta in Shaw, Lingard och McTominay. Men spelarna ville helt enkelt inte tillräckligt mycket idag.

De som fick chansen

Nu är det inte upp till mig som skriver snackisar att betygsätta spelarna, så det skall jag inte göra. Det jag skall göra är att beröra några av de som fick chansen trots att de inte brukar starta speciellt ofta. Det var dessa spelare jag hoppades skulle ha motivationen att spela hem den här segern, men tyvärr måste jag tillstå att ingen imponerade överhuvudtaget. Vi tar det från försvaret och jobbar oss framåt

  • Marcos Rojo: utbytt efter 75 minuter, och han skall vara glad att han fick spela så länge. Stora problem i försvarsspelet och ännu sämre i passningsspelet. Kan så klart förklaras med lång frånvaro från planen
  • Matteo Darmian: utbytt efter 68 minuter, och tjae. Han var där ute på högerkanten och gjorde väl ingenting. Vilket med Darmian-mått skulle kunna vara ett positivt betyg.
  • Marouane Fellaini: utbytt efter 68 minuter. Matchhjälten från Arsenal hade inte någon jättematch idag. Om hans tidiga mål godkänts hade det kanske kunnat bli annorlunda, men Fellaini på ett centralt mittfält när man skall vara bollförande är sällan positivt, så inte heller idag.
  • Anthony Martial: Många har ropat efter honom i startelvan. Idag visade han inte någonting till varför han ens skulle vara bänkspelare i United. Totalt iskall.
  • Marcus Rashford: Lite samma som Martial. Skillnaden är att Rashford har en magisk högerfot, som åtminstone skjuter vårt bästa skott på mål i den här matchen. Men spelmässigt såg det läskigt dåligt ut.