En enad fotbollsvärld stöttar Sir Alex

Fotbollsvärlden chockades igår, då Manchester United meddelade att Sir Alex Ferguson har opererats för en hjärnblödning. En enad fotbollsvärld har visat sitt stöd till tidernas främste manager. Här samlar vi ett axplock av reaktionerna.

Några nyheter har vi inte fått idag. Det vi vet är att Ferguson opererades på sjukhuset Salford Royal och att han nu får intensivvård där. Operationen beskrevs som lyckad.

Vi kan bara vänta. Bara hoppas och önska att han ska klara sig.

Vi tänker också tillbaka på den enastående eran då Ferguson ledde United till framgångar bortom de vildaste drömmarna. Det han uträttade borde inte ha varit möjligt. Han var, är och förblir bossen, vilket också är ett tema i väldigt många av reaktionerna.

Every single one of us loves Alex Ferguson!

Fergusons gamla klubbar

Innan det blev Manchester United (1986-2013) hade Aberdeen (1978-86), St Mirren (1974-78) och East Stirlingshire (1974) äran att få ha Alex Ferguson som manager. Han var, 1985-86, också förbundskapten för Skottland.

Spelarkarriären avslutade Ferguson i Ayr United (1973-74). Dessförinnan var han i Falkirk (1969-73), Glasgow Rangers (1967-69), Dunfermline (1964-67), St Johnstone (1960-64) och Queen’s Park (1957-60).

Fergusons kollegor

De sista åren i United assisterades Ferguson av Mike Phelan och Rene Meulensteen.

Nuvarande och före detta Unitedspelare

Så, så många av Fergusons gamla spelare har visat sitt stöd.

Fotbollsförbund

Motståndarklubbar

Många andra klubbar har också uttryckt sitt stöd. Liverpool publicerade inget på sociala medier men väl på sin hemsida.

Spelare och managers

Journalister

Supportrar

https://twitter.com/Zar_RedIssue/status/993076707467976704


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2018 MUSS.SE   |   OM MUSS & MUSCS   |   HJÄLP MUSS   |   OM MUSS.SE   |   BLI SKRIBENT   |   INTEGRITETSPOLICY   |   KONTAKTA OSS