Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Romero och Young siktar mot VM; Carrick nu i tränarstaben på riktigt; diverse rykten

Säsongen avslutas på lördag, då Manchester United möter Chelsea i FA-cupfinalen på Wembley. Uppsnacket inför den matchen börjar så sakta komma igång.

Det fokuseras också på det som komma ska efter FA-cupfinalen. Dels är det ju VM i sommar, något Uniteds spelare redan nu är alldeles för intresserade av. Dessutom har silly season börjat på riktigt.

Lindelöf till VM

Sveriges VM-trupp presenterades idag. Victor Lindelöf är givetvis med.

Brist på matcher inget problem för Romero

Sergio Romero får sparsamt med speltid i Manchester United. Det har resulterat i att hans plats som förstamålvakt för Argentinas landslag har ifrågasatts på vissa håll. Målvakten själv räknar dock med att vara förstaval i VM.

”Jag har aldrig känt av att vara inaktiv,” säger Romero enligt Reuters. ”För mig är matchovana inte samma för en målvakt som för en utespelare.”

Självförtroendet är det inget fel på: ”Jag har visat att jag är värd att spela för Argentinas landslag.”

Argentina nominerade igår en preliminär VM-trupp. Romero var förstås med där, liksom Marcos Rojo. En tredjedel av spelarna ska dock sållas bort innan VM börjar. Rojo har tidigare varit given i landslaget, återstår att se om hans sparsamma speltid påverkar.

Unitedspelare i VM

Lindelöf, Romero och Rojo blir inte ensamma Unitedspelare i VM. Ödet för övriga VM-aktuella Unitedspelare är dock ännu inte känt. England presenterar sin trupp imorgon, Frankrike på torsdag. På måndag får vi besked från Belgien och Spanien. När Serbiens trupp annonseras vet inte Wikipedia, som bjuder på de övriga datumen.

Om jag ska gissa så får vi 11-13 Unitedspelare i VM, med Rojo och Anthony Martial som de osäkra korten. Jag utesluter då att Chris Smalling, Juan Mata och Ander Herrera är aktuella.

Argentina: Rojo, Romero
Belgien:
 Fellaini, Lukaku
England: Jones, Lingard, Rashford, Young
Frankrike: Martial, Pogba
Serbien: Matic
Spanien: De Gea
Sverige: Lindelöf

Young hoppas på finalseger och VM-plats

”Det har varit ett massivt lyft för mig att spela vecka ut och vecka in,” säger Ashley Young till MUTV.

”Jag har njutit av säsongen och det har gått ännu bättre än jag trodde, då jag har tagit mig tillbaka in i Englands trupp. Jag håller tummarna för när truppen annonseras, det skulle vara en prestation i sig.”

Manchester Uniteds säsong är dock inte slut än.

”Om vi vinner i helgen och slutar tvåa [i ligan] kommer det att vara en väldigt bra säsong. Men om du frågar alla spelare och ledare är en seger vad vi behöver. […]

”Jag vill spela i FA-cupfinalen och vill givetvis ha framgång där. Det finns ingen bättre känsla än när du vinner FA-cupen och går upp för trapporna för hämta trofén. Förhoppningsvis kan vi göra det.”

Jones vill äntligen spela final

Chansen får anses vara stor att Phil Jones startar i FA-cupfinalen. Äntligen, för Jones i så fall. Han var oanvänd avbytare i FA-cupfinalen 2016 och i Europa League-finalen förra året. Förra årets ligacupfinal missade han på grund av skada.

”Förhoppningsvis har jag en chans att starta finalen. Jag vet inte. Det är managerns beslut. Men förhoppningsvis har jag lagt fram mitt namn och får se det på laguppställningen.”

FA-cupvinst och andraplats i ligan är det bästa utfallet för United. Jones är dock inte nöjd, då han till skillnad från Ashley Young har rimliga krav på klubben.

”Framgångsrikt för Manchester United är att vinna Premier League, addera en trofé till och göra det bra i en annan cup.

”Att sluta tvåa och vinna FA-cupen skulle antagligen vara tillfredsställande för Manchester United. Men vi vill alltid vinna mer.”

Carrick har slutat träna

Michael Carrick spelade i söndags sin sista match för Manchester United. Det visar sig att han också har gjort sin sista träning som spelare. Han kommer inte att träna med truppen inför FA-cupfinalen, istället kommer han att ta sin position som en av tränarna i José Mourinhos ledarstab.

I sin nya roll är Carrick redo att tycka till när det behövs men han vet att han har bara har en rådgivande roll.

”Jag har inte alls det sista ordet. Det är en del av att vara i staben, att arbeta med managern och försöka göra det som är bäst för klubben, stötta så gott jag kan. Det kommer att utvecklas och när han vill ha min åsikt är jag där för att ge den.”

Mourinho pratade efter matchen mot Watford om att kan vara svårt att ställa om från att vara spelare till att vara ledare. Carrick är inne på samma spår.

”Du måste ta det steg för steg. Jag förivrar mig inte. Bara för att jag var en halvhyfsad spelare garanterar det inte att man kommer att vara framgångsrik vad man än gör. Jag är väl medveten om det.”

Han tänker heller inte slå fast att hans framtid är som manager: ”Jag vill inte [säga till alla] att jag vill bli en manager.”

Willian, Alderweireld, Sandro, Fred…

Nästa säsong kommer Manchester Uniteds startelva att se annorlunda ut. Åtminstone är media fortsatt övertygade om att det kommer att ske stora förändringar i Manchester Uniteds trupp under sommaren.

En vänsterback, en mittback och minst en mittfältare kan vi vara säkra på finns på José Mourinhos önskelista. Möjligen vill managern också värva en högerback och en högerytter.

Så många kan givetvis inte anlända utan att spelare också försvinner. En lucka finns på mittfältet, då Michael Carrick har slutat. Dessutom är Marouane Fellainis framtid fortfarande oviss. Defensivt är det förväntat att Daley Blind och Matteo Darmian lämnar, medan Luke Shaw också kan vara aktuell för klubbyte. Offensivt spekuleras det fortfarande om att Anthony Martial är på väg bort.

Vänsterback: Vänsterbackspositionen är den det spekuleras allra mest om. ESPN:s Rob Dawson antyder att Danny Rose är det hetaste alternativet, medan Duncan Castles tror att Alex Sandro är toppkandidaten. Dawson nämner Celtics Kieran Tierney och Aarón Martín från Espanyol som alternativ.

Högerback: Här nämns inga namn men Castles är övertygad om att Mourinho även vill förstärka på högerbackspositionen.

Mittback: Dawson tror att United kommer att göra försök att värva Toby Alderweireld från Tottenham i sommar.

Mittfältare: En ersättare för Carrick kan vi räkna med. Om Fellaini lämnar lär Mourinho önska sig två mittfältare. Shakhtar Donetsks brasilianska mittfältare Fred har länge kopplats samman med United och det spåret är fortfarande högaktuellt. Manchester city har tidigare också haft ögonen på Fred men verkar nu vara fokuserade på Jorginho.

Jean Michaël Seri från Nice och Lazios Sergej Milinkovic-Savic är andra mittfältare som United ska ha koll på.

Högerforward: Willian har länge kopplats samman med United och det spåret är fortfarande aktuellt, enligt Dawson. Det är dock ingalunda säkert att Chelsea kan tänka sig att sälja till United. Försäljningen av Nemanja Matic till United togs inte emot väl.