Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fred läkarundersökt; Dalot inom 48 timmar; Mellor blev proffs; Fellaini aktuell för Arsenal

Embed from Getty Images

Läkarundersökningen rapporteras vara avklarad och vi räknar med att Fred presenteras som Manchester United-spelare inom kort, troligen redan idag.

Sommarens andra nyförvärv ser också ut att presenteras i veckan, då det rapporteras att Diogo Dalot ska läkarundersökas inom 48 timmar.

Marouane Fellainis framtid är fortfarande oviss. Det senaste beskedet är att Arsenal har seglat upp som favorit att signera belgaren på fri transfer.

Annars noterar vi att D’Mani Mellor har signerat sitt första proffskontrakt.

Läkarundersökningen avklarad

Fred läkarundersöktes av allt att döma på Carrington igår. Enligt Craig Norwood, som sällan uttalar sig men har en väldigt hög träffprocent när han väl gör det, klarade Fred läkarundersökningen. Därmed återstår bara lite pappersarbete – samt fotografering och filmning – innan Fred kan presenteras som Unitedspelare.

Vi räknar med en officiell presentation idag och återkommer givetvis med mycket mer när så sker. För nu handlar det om när och inte om. Ja, brasilianska rapporter säger att kontraktet faktiskt är signerat nu!

Dalot inom 48 timmar

När Fred är avklarad förefaller United vara redo att även presentera Diogo Dalot. Den unga portugisiska ytterbackens ska enligt uppgift läkarundersökas av United inom 48 timmar.

Medan det har snackats länge om Fred så dök Dalots namn upp närmast från ingenstans. Kul att så kan ske även i dessa tider!

Fellaini kan hamna i Arsenal

Arsenals nya manager Unai Emery är förtjust i Marouane Fellaini. Emery ville hämta Fellaini till PSG och nu har han tydligen siktet inställt på att ta Fellaini till London. Det sägs nu att det troligaste är att han signerar för Arsenal.

Vi lär få anledning att återkomma. Fortfarande har, såvitt jag förstår det, Fellaini ett erbjudande från United. Men det förefaller vara osannolikt att han spelar för United nästa säsong.

Henderson bestämmer sig snart

Målvakten Dean Henderson sitter också på utgående kontrakt. Här har dock United rätt till ett utbildningsbidrag ifall Henderson väljer att lämna United. Enligt Rob Dawson på ESPN ska Henderson fatta sitt beslut inom två veckor.

United ska vara desperata att behålla den talangfulla målvakten. Henderson själv önskar dock fortsatt a-lagsspel. Den gångna säsongen gjorde han succé på lån i Shrewsbury och han utsågs till bästa målvakt i League One.

Positivt om ståplats

Martyn Ziegler på Times kommer med goda nyheter gällande safe standing. Ziegler menar att de som bestämmer nu ska vara redo att ändra på lagen.

Lite landslagsspel

Daley Blind spelade 78 minuter när Holland fick 1-1 mot Italien på bortaplan. Det holländska målet kom dock sedan Blind lämnat planen.

Nemanja Matic spelade andra halvlek när Serbien förlorade med 1-0 mot Chile i Österrike. Det chilenska målet kom i matchens slutskede. (Alexis Sánchez har fått ledigt från sommarens landskamper.)

Marcus Rashford och England har inte spelat. Vi noterar dock att Rashford verkar trivas på träningarna. Inte så konstigt kanske, det måste ju vara hopplöst att ständigt ställas mot David de Gea och Sergio Romero på Uniteds träningar.

Mellor skrev proffskontrakt

Proffskontrakten fortsätter att ramla in för juniorlagets spelare. Den här gången är det anfallaren D’Mani Mellor som har signerat sitt första proffskontrakt.

Mellor har precis avslutat sin första säsong som juniorspelare. Han fick primärt nöja sig med att agera inhoppare, bara 7 av 22 matcher var från start. Hittills har det blivit fem mål för Mellor, som rimligen får en mer framträdande roll som andraårsjunior nästa säsong.