Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Diogo Dalot klar för Manchester United

Välkommen! till den här livebloggen. Den portugisiska ytterbacken Diogo Dalot är klar för Manchester United. I den här livebloggen följer vi utvecklingen de närmaste timmarna.


Senast uppdaterad: 06/06/2018 19:43

Diogo Dalot till Manchester United

 • Status: Klar för Manchester United
 • Född: Den 18 mars 1999 i Braga, Portugal
 • Position: Högerback
 • Tidigare klubbar: Porto (2017-2018)
 • Kontrakt: 5+1 år
 • Övergångssumma: 19 miljoner pund (enligt rapporter)
 • Tröjnummer: tbc
Updated: 06/06/2018 15:19
 • 0
 • Share

Tack för idag

Med detta stänger vi livebloggen för idag. Det kommer mer om Dalot de närmaste dagarna, var så säkra.

Tack för visat intresse.

 • 0
 • Share

Den tidigare karriären

Normalt sett brukar vi sammanfatta nyförvärvens karriär här. Men Dalots är helt ärligt inte så intressant.

Han kom till Porto 2008, när han var nio år gammal, och har vandrat upp genom systemet där. Ett kort lån till Padroense i Portugals andradivision säsongen 14/15, innan debuten i Portos A-lag kom i höstas i en cupmatch, ligadebut nu i februari och Champions League-debut i mars. Han har också representerat Portugals U15, U16, U17, U19, U20 och U21-landslag.

Hans största framgång kom med U17-landslaget, med vilka han 2016 vann EM.

 • 0
 • Share

Rehab

Diogo Dalot kommer faktiskt till klubben skadad. Det skall dock inte vara någon risk att han missar sommarturnén, meniskskadan han ådrog sig i april skall vara på bättringsvägen. Men just nu är det full rehab för Dalot.

 • 0
 • Share

Vi bryter in med lite Fred

Nej, Fred är inte presenterad som klar. Men allt tyder på att det bara är en tidsfråga, med arbetstillståndet som trolig orsak till att det dröjer.

Fina bilder spreds från Brasiliens träning inför VM, där typ alla spelare och ledare verkar gratulerar Fred till övergången. Se i länken nedan.


 • 0
 • Share

Portugis nummer 5

Diogo Dalot är inte den förste portugisiska spelaren i Manchester Uniteds A-lag. Vi har, som alla vet, ett par portugiser som gjort avtryck i klubben tidigare, om än på väldigt olika sätt. Här har ni dem, från den senaste som kom till klubben till den förste.

I klubben nu finns Joel Pereira, som är portugis trots att han är uppväxt i Schweiz och flyttade till England när han var 16, år 2012. Så klart är det så att föräldrarna kommer från Portugal och han valt att representera dem i landslaget. Pereira togs upp i A-truppen sommaren 2016 och har än så länge startat en match för Uniteds A-lag, i ligaavslutningen säsongen 16/17 mot Crystal Palace. Hans A-lagsdebut kom tidigare samma säsong då han hoppade in och fick spela tio minuter mot Wigan i FA-cupen. Han har också varit utlånad i två perioder, till Rochdale i League One och Belenenses i portugisiska högstadivisionen. Säsongen 17/18 begränsades hans A-lagsspel till blott 12 minuters spel i ligacupen.

2010 var inte Uniteds mest upphetsande transferfönster. Spelare som togs in var Chris Smalling, Chicharito och Anders Lindegaard. Tre breddspelare får man väl i ärlighetens namn säga, även om Chris Smalling hänger kvar än. Men det kom också en kille till, och han var enligt rapporterna dyrast av dem alla. Spelaren går under namnet Bebé, och han anslöt i mitten av augusti, endast fem veckor efter att han flyttat till Vitória de Guimarães som han inte spelade en enda tävlingsmatch för. Det blev dock inte många matcher i United heller, sammanlagt endast sju stycken, varav tre från start. Alla under säsongen 2010/11, sedan följde en kavalkad av lån innan han slutligen lämnade klubben 2014. Numera tillhör han Eibar i Spanien, men spenderade säsongen som nyss var utlånad till Rayo Vallecano.

Om Bebé var en ytter som misslyckades helt så var Nani, som anslöt 2007, en mer lyckad värvning. Fyra Premier League-titlar och en Champions League-vinst bland annat vittnar om en lyckad tid i klubben. Personligen gjorde han 230 matcher och på dessa matcher blev det 41 mål. Han slog också en av de viktigaste straffarna i straffläggningen i Moskva 2008, nämligen Uniteds femte straff. Hade han missat hade United förlorat finalen och John Terry hade rånats på sin hjälteroll. Säsongen 14/15 valde van Gaal att låna ut portugisen till Sporting och året efter lämnade han för Fenerbache. Numera tillhör han Valencia, mer var utlånad till Lazio säsongen som gick.

Den första portugisen som spelade A-lagsfotboll för Manchester United behöver ingen presentation. Med sina 118 mål på 292 matcher, och det var innan han utvecklades till den målspruta han varit under 10-talet i Real Madrid, är Cristiano Ronaldo en legendar i Manchester United. Blott 18 år gammal anslöt han sommaren 2003, innan han blev världens dyraste spelare 2009 då Real hostade upp pengar. Tre Premier League-titlar och en i Champions League är de största titlarna han tog med klubben, och har var den senaste spelaren som på riktigt bar upp tröja nummer 7 i klubben.

 • 0
 • Share

Lite mer videointervju

United har släppt en fyra minuter lång intervju med Dalot. Där klargör han också ett par saker:

Hur han beskriver sig som spelare: ”Som en hårt arbetande spelare, snabb på att lära mig.”

Högerback primärt: ”Jag föredrar att spela högerback, men om jag behöver spela på en annan position gör jag det, inga problem.”

Dessutom, T:et i efternamnet skall icke uttalas. ”Dalo” med andra ord.

Se hela intervjun på manutd.com, Uniteds Facebook eller via Twitterlänken nedan.


 • 0
 • Share

Helt okej engelska

Engelskan verkar vara skaplig, vilket väl förväntas av en 19-årig europé idag. Kanske har vi snart en ordinarie högerback som vågar prata engelska i media?


 • 0
 • Share

CL-debuten lovade mer

Jag skall vara helt ärlig med att jag inte såg matchen, och på highlights jag sett sticker han inte direkt ut pt något håll. Men faktum är att Dalot fick 90 minuter i Champions League på engelsk mark tidigare i vår.

Det var i Portos åttondelsfinal borta mot Liverpool, och matchen slutade 0-0. Tyvärr för Porto hjälpte detta inte, då man hemma fick stryk med 5-0, men då spelade inte Dalot heller. Klart samband kan vi se där.

Dalot får gärna fortsätta hålla nollan mot Liverpool framöver.

 • 0
 • Share

Höger, eller vänster?

Ja, vad gäller egentligen. Spelar han helst till höger eller vänster. Frågan är inte helt omotiverad, vilket känns ovant för oss Unitedfans. Det är inte ofta United värvar en så här okänd spelare till A-truppen.

Hans är primärt högerfotad, och den position han oftast spelat på är till höger i backlinjen. Dock har han vid sina relativt få framträdanden i Portos förstalag mestadels spelat till vänster i backlinjen. Anledningen till detta är dock enkel, han ersatte Portos ordinarie vänsterback som blev skadad under en kort period. Till höger i backlinjen hade Porto dock full täckning, så där behövdes han inte.

I Porto B, där han spelat betydligt fler matcher, var hans position i början av säsongen mestadels som höger wingback, även om han under senare del av säsongen fick flytta över lite till vänster där också.

Han är med andra ord användbar på flera positioner, något som säkert kan vara till hans fördel när det gäller att få speltid nästa säsong.

 • 0
 • Share

Mourinho: En extremt talangfull försvarare

José Mourinho har också uttalat sig i samband med värvningen:

”Diogo är en extremt talangfull ung försvarare med alla kvaliteter för att bli en fantastisk spelar för den här klubben. Han har alla egenskaper som en ytterback behöver: fysiken, taktisk intelligens och teknisk kvalitet, kombinerat med mentaliteten från Portos akademi, som förbereder spelare för mognaden de behöver för att nå en professionell nivå.

”I hans åldersgrupp är han den bästa ytterbacken i Europa och vi tror alla att han har en ljus framtid framför sig i Manchester United.”

 • 0
 • Share

Dalot: En otrolig möjlighet för mig

I ett första uttalande efter övergången till United har Diogo Dalot följande att säga:

”Att gå till Manchester United är en otrolig möjlighet för mig. Jag har växt upp i Portos akademi så jag är tacksam för allt de har gjort för mig. Men chansen att komma till den största klubben i världen är något jag inte kunde missa.

”Jag ser fram emot att jobba med José Mourinho och lära mig allt jag kan från en så framgångsrik tränare. Jag ser fram emot att spela tillsammans med de fantastiska spelarna i truppen.”

 • 0
 • Share


06/06/2018 15:18

5+1 år

Diogo Dalot har signerat ett femårskontrakt med en option på ytterligare ett år, bekräftar United. Övergångssumman är inte bekräftad men förväntas hamna runt 19 miljoner pund.

 • 0
 • Share


06/06/2018 15:16
United bekräftar Dalot

Manchester United har precis bekräftat värvningen av Diogo Dalot från Porto!


 • 0
 • Share