Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landskamper för fyra spelare; Välgörenhet på Old Trafford; 13 år sedan van der Sar

Embed from Getty Images

Vi närmar oss VM med stormsteg och rapporterar om fyra Unitedspelare som har spelat sina sista träningslandskamper inför VM. Dessutom har vi en välgörenhetsmatch på Old Trafford ikväll, en push för att vi på Muss.se VM-laddar i början av veckan samt att United lagt ut en fin var der Sar-video då det idag är 13 år sedan han skrev på för Manchester United.

Landskampskoll

Fyra spelare har som sagt spelat matcher med sina landslag, för samtliga var det lagens sista landskamper inför VM.

Victor Lindelöf spelade 90 minuter för Sverige mot Peru i Göteborg i går kväll. Matchen slutade 0-0, och det är brister i den svenska offensiven som det pratas mest om. Defensivt ser det mer stabilt ut, och där är Lindelöf en viktig kugge.

David de Gea är redan i Ryssland, närmare bestämt i Krasnodar. Där mötte Spanien igår Tunisien, och tog en seger med 1-0. De Gea rapporteras ha haft en lugn afton.

Nemanja Matic nöjde sig med 45 minuter när Serbien besegrade Bolivia med 5-1 i Graz, Österrike. 4-0 stod det när han klev ut i halvtid, och just det fjärde målet är klart värt en tittning.

Trots 70 % bollinnehav och 19 skott jämfört med USA:s två så slutade matchen mellan Franrike och USA 1-1. Julian Green gav USA ledningen precis före halvtid, och Kylian Mbappé kvitterad i minut 78. Pogba spelade hela matchen. Fransmännen reste idag till Ryssland, Pogba med en egendesignad ryggsäck. Så klart.

Embed from Getty Images

Dessutom kan vi meddela att Fred inte medverkade för Brasilien idag mot Österrike. Han går dock utan problem, och skadan han haft verkar vara på god väg att läka. Brasilien vann matchen enkelt med 3-0.

Soccer Aid på Old Trafford

På Old Trafford ikväll spelas en välgörenhetsmatch, blandat med kändisar och (mer eller mindre) legendariska fotbollsspelare. Pengarna som samlas in tillfaller Unicefs arbete för att hjälpa barn att växa upp hälsosamt, glad och säkra.

Spelare med Unitedkoppling är Wes Brown, Phil Neville och Michael Owen i ena laget, mot Edwin van der Sar, Jaap Stam, Juan Sebastián Verón och en viss Eric Cantona i det andra. Utöver dessa medverkar även bland annat Usain Bolt som ju är uttalad Unitedsupporter.

Matchstart är 21.00, tyvärr verkar matchen svår att se på svensk tv, undertecknad har i alla fall inte lyckats hitta vart man skall vända sig för att se den.

VM-uppladdning på måndag och tisdag

Vi på Muss.se kommer köra VM-uppladdning på Facebook på måndag och tisdag kväll. Sarah Svensson har analyserat grupperna A till D och Adam Fröberg i sin tur grupperna E till H, naturligtvis med stort fokus på Uniteds spelare och spelare med Unitedkoppling.

På måndagen kör vi de fyra första grupperna, och på tisdagen den fyra sista. Om tekniken är med oss räknar vi med att starta vid 21.00. Håll utkik på Facebook.

13 år sedan van der Sar

Idag är det 13 år sedan Edwin van der Sar, vid 34 års ålder, skrev på för Manchester United. Det blev 266 matcher, 135 hållna nollor och sju stora titlar under hans sex säsonger i klubben.