Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubben

Supporterklubben organiserar om

Under säsongen 2017/18 har Manchester United Supporters Club Scandinavia genomfört ett stort projekt för att staka ut vägen framåt för supporterklubben. Detta resulterade i ett beslut att supporterklubben ska arbeta för att stärka och tydliggöra den skandinaviska identiteten.

Vi har alltid varit en gemensam supporterklubb i Sverige, Danmark och Norge men detta har kanske inte alltid varit tydligt utåt. Manchester United Supporters Club Scandinavia är den största officiella supporterklubben för United i världen och föreningen har ett utmärkt samarbete med United.

Som en del i detta har vi, vilket du förmodligen redan har noterat, idag bytt logga på hemsidan. Vi kommer efter hand uppdatera vår identitet även på sociala medier och andra ställen. Vidare återstår lite småjusteringar här och var.

Styrelsen blir kommitté

I samband med detta har styrelsen för Muss också upplösts. Framöver kommer supporterklubbens verksamhet i Sverige att ledas av en kommitté som rapporterar direkt till supporterklubbens VD. Detta kommer efter föreningens årsmöte att regleras i stadgarna.

Den nya kommittén består initialt av Björn Appelgren, Gustav Brinck-Larsen, Anna Ohlsson, Rune Sørlie och Mikael Österdahl, som alla under en längre tid har jobbat för supporterklubben.

Kommitténs mandat är att:

  • Skapa redaktionellt innehåll på svenska
  • Främja lokala mötesplatser (lokalavdelningar och supporterträffar)
  • Jobba för att fler svenskar ska få resa till Manchester för att se United live

Muss.se

På Muss.se har vi i samband med den här omorganiseringen en ny logga och en delvis omgjord meny. Dessutom lite mindre följdjusteringar. Innehållsmässigt kommer vi inte att ändra, utöver de förändringar som sker naturligt i samband med kontinuerliga utvärderingar av vad vi gör.

Resor 2018/19

Nästa stora grej som sker i supporterklubben är nu på torsdag. Klockan 10.00 får vi spelschemat för den nya Premier League-säsongen. Kort därefter släpper vi våra Manchesterresor för säsongen 2018/19!