Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

VM2018 Dag 7: Djurvännerna lyckades vinna

Se där, på dag sju vet vi vilka de tre första utslagna lagen i detta fotbolls-VM är, detta trots att ingen grupp är färdigspelad och att det endast i grupp A och B har spelats mer än en match. Men trots att vi alltså inte kommit längre i mästerskapet så får vi redan säga farväl till Egypten, Saudiarabien och Marocko. Ja, lagen skall ju så klart spela sina tredje och sista matcher i nästa vecka, men chansen till avancemang är borta för alla tre.

I och med att vi i grupp A redan vet vilka två lag som åker ut så vet vi naturligtvis vilka två som också gått vidare till slutspel, nämligen hemmanationen Ryssland och VM-historiens första hemmanation, Uruguay.

Embed from Getty Images

I grupp B däremot är det mer öppet efter Portugals och Spaniens segrar idag. Dessa två lag bör gå vidare, men Iran har fortfarande chansen att skrälla sig vidare, det krävs dock sannolikt en seger i sista omgången mot Ronaldos Portugal.

Att allt detta blev resultatet av dagens matcher var tur, för själva matcherna var inte mycket att hänga i granen. Tre gånger 1-0, och helt ärligt var det inte de roligaste 1-0-matcherna i historien.

Vi går igenom dem en i taget ändå, vi har ju faktiskt lite Unitedkopplingar att titta på, däribland en djurvän.

Saudi gav en match i alla fall

Dagens första match innehöll en av de före detta Unitedspelare som jag trodde skulle ha minst chans till spel i VM, Guillermo Varela. Högerbacken fick dock, för andra matchen i rad, spela 90 minuter. Och, tjae, han gjorde det väl okej.

Precis som sist så imponerande han inte stort, men han gjorde inte heller bort sig. Mycket skall väl till för att han skall vara i närheten av att komma med i VM:s bästa elva, men det är än så länge inga negativa rubriker om honom heller. Och det är ju roligt. Kanske spelar han till sig en chans i Europa igen tack vare det här mästerskapet?

Embed from Getty Images

Matchen i sig var inte jättemycket att ta med sig, även om saudierna jämfört med öppningsmatchen var bra mycket bättre idag, vilket i och för sig inte säker så mycket. Bitaren gjorde matchens enda mål efter ett jättemisstag från Saudiarabiens målvakt vid hörna, vilket innebär att saudiernas nästa match enbart blir av akademiskt intresse.

Uruguay vinner utan att imponera, vilket ju är en styrka det. Det borde dock kunna spraka mer framåt, om Cavani kommer igång på riktigt kan det bli en rolig fortsättning för sydamerikanerna.

His name is Ronaldo

Ja, det finns ju faktiskt en spelare som håller en helt egen nivå i Portugal, och han heter Cristiano Ronaldo. Hattrick i första matchen, och han följde upp det med att göra matchens enda mål när Portugal såg till att Marocko inte längre har chansen att gå till slutspel.

Embed from Getty Images

Matchen i sig var inte speciellt bra denna heller. Ronaldos mål kom redan efter fyra minuter, då han tog sig loss från sin bevakning på en hörna och nickade in sitt fjärde mål i turneringen.

Större delen av matchen var faktiskt sedan Marockos, som om de hade haft en anfallare med en procent av Ronaldos målgörarförmåga hade gjort både två och tre mål i den här matchen. De skapade chanser så det räckte och blev över, men det fanns helt enkelt ingen som kunde sätta dit bollarna, vilket vi känner igen från deras första match i turneringen då de förlorade med 1-0 mot Iran.

Nu snackar vi buss

Det höll på att gå vägen mot Argentina för fyra år sedan, det höll i 54 minuter idag – men Irans defensiv behöver kompletteras av en något bättre offensiv för att kunna komma någonstans i ett VM.

Carlos Queiroz ställde upp upp ett lag som i defensiven började pressa ungefär halvvägs på egen planhalva, enligt någon form av 6-3-1-uppställning. Spanjorerna hade ruskiga problem, men en turlig studs gjorde att Diego Costa snubblade in en boll i andra halvleken, och vips så var iranierna tvungna att anfalla.

Och de hade en boll inne, ett mål som de firade som att de vunnit VM-guld – både spelare, bänk och även diverse ledare. Problemet var att ingen tittat ut mot den assisterande domaren, för han stod där ute med flaggan i luften, ty det var offside. VAR bekräftade också detta, vilket egentligen inte behövdes då det var ganska tydligt när reprisbilderna rullades.

Det mest anmärkningsvärda där var att de Gea igen läckte in bollen. I United hade jag förväntat mig att han räddat den, men det är inte samma de Gea som spelar i landslaget vad det verkar. Detta var också det enda skott iranierna fick mot mål, så de Gea fick alltså sin första VM-nolla utan att behöva rädda ett enda skott.

Embed from Getty Images

Det kanske finaste från hela dagen var dock inför matchen, då den förre Unitedspelaren Gerard Piqué upptäckte en liten fågel på plan. En fågel han bestämde sig för att varsamt plocka upp och ta av planen. Samma fågel (okej, jag har inte frågat om det var samma, men vi förutsätter det) hade smugit in på planen även i halvtid, då var det Isco som kom till räddning och bar fågeln av planen.

Morgondagen

Imorgon får vi återigen se våra grannar från sydväst, vi får se Pogba vars Frankrike bör kunna besegra Peru och slutligen en riktigt intressant kvällsmatch mellan Argentina och Kroatien. Notera att samtliga matcher imorgon sänds på TV4.

Danmark – Australien (14.00) TV4
Frankrike – Peru (17.00) TV4
Argentina – Kroatien (20.00) TV4