Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Truppen samlas imorgon; Lukaku som kapten?; Minnesmatch för Miller

VM är inte över, men imorgon samlas truppen inför säsongen 2018/19, vi tar en titt på vilka spelare som kan tänkas vara tillbaka på Carrington då. Dessutom pratar vi lite om kaptensämnet Lukaku, samt att Liam Miller skall få en minnesmatch.

Tillbaka från semestern

Vi har nu fyra matcher kvar i VM-slutspelet, trots detta samlas många spelare i A-truppen på Carrington imorgon, för att dra igång försäsongen.

Exakt hur hårt försäsongen drar igång imorgon är svårt att säga, det lär vara tester för att se spelarnas fysiska status som genomförs de närmaste dagarna. Å andra sidan har vi sett filmer på exempelvis Luke Shaw och Andreas Pereira som jobbat stenhårt för att vara i så bra form som möjligt redan till försäsongens start, så att vi har spelare som är sugna på att komma igång torde vara glasklart.

Dessa spelare är de som rimligen bör kunna vara där, om ingen av dem har fått förlängd semester.

Målvakter: Sergio Romero, Lee Grant, Joel Pereira, Kieran O’Hara
Försvarare: Eric Bailly, Chris Smalling, Daley Blind, Luke Shaw, Timothy Fosu-Mensah, Matteo Darmian, Antonio Valencia, Axel Tuanzebe, Diogo Dalot. Demetri Mitchell
Mittfältare: Juan Mata, Andreas Pereira, Ander Herrera, Scott McTominay
Anfallare: Alexis Sanchez, Anthony Martial

Som synes en rätt kraftig övervikt av försvarsinriktade spelare, detta så klart på grund av att spelare som Pogba, Lukaku, Rashford, Lingard med flera fortfarande är kvar i VM och därför kommer ansluta väldigt sent till försäsongen. Alla har ju trots allt rätt, och behov av, en viss semester.

Att vi får se en del offensiva ungdomar med på försäsongsturnén till USA lär inte vara orimligt. James Garner skall redan vara bekräftad (okej, han är mer sittande mittfältare, men det behövs också) och även spelare som Tahith Chong och Angel Gomes lär ligga bra till. Personligen hoppas jag även på Mason Greenwood, inte för att han på något sätt är redo för A-lagsspel, men hans succé i U-laget under den gångna säsongen bör ge uppmuntran.

Lukaku som kapten?

I en intressant artikel på Manchester Evening News skriver Charlotte Duncker om något som det börjat surras litegrann om nu under VM, nämligen att Romelu Lukaku tar ett extremt stort ansvar i Belgien. Faktum är att det många gånger ser ut som att han är de facto kapten, men att Eden Hazard har bandet för att han råkar vara det största namnet.

Embed from Getty Images

United är för tillfället kaptenslösa efter att Michael Carrick lagt av, och ett självklart val som ersättare finns egentligen inte. Det lär bli Antonio Valencia (OBS: vad jag tror, inte djupt grundat) eftersom han bar bindeln flest gånger förra säsongen, men vi vet också om hans ovilja att prata engelska, samt att han faktiskt inte lär ha speciellt många säsonger kvar på toppnivå.

Kanske kan en Lukaku, med väsentligt många fler säsonger kvar vara lösningen?

Minnesmatch för Liam Miller

Den förre Unitedmittfältaren Liam Miller gick bort i februari, endast 36 år gammal.

Den 25 september i år kommer det därför hållas en minnesmatch till hans ära. Den kommer spelas i Cork, där Miller föddes, och på plan kommer vi se ett lag bestående av Unitedlegendarer, och ett kombinationslag av före detta Celticspelare samt före detta irländska landslagsspelare.

Embed from Getty Images

Bekräftade spelare för Unitedlaget är bland andra Ryan Giggs, Paul Scholes, Rio Ferdinand, Denis Irwin, Jaap Stam, Louis Saha, Ronny Johnsen, Nicky Butt, David May och Louis Saha, och laget kommer ledas utav Roy Keane. Huruvida Keane också kommer spela är för tillfället oklart.

I Celtic/Irland får vi bland andra se Robbie Keane, Damien Duff, Stephen Carr, Kevin Doyle, Keith Andrews, Richard Dunne, Kenny Cunningham, Kevin Kilbane och Andy Reid, med Martin O’Neill som coach.

Pengarna från matchen kommer gå till att hjälpa Liam Millers änka och deras tre barn, samt Marymount Hospice där Miller avled.