Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Prislapp på Alex Sandro; Ajax-tränaren om Blind; Ledarstaben på Carrington

På dagen då det är precis en månad kvar till Premier League-premiären mellan Manchester United och Leicester City, levererar vi det sedvanliga nyhetssvepet med en blandad kompott.

Ni kan bland annat läsa om Juventus prislapp på Alex Sandro, vad Ajax tränare har att säga om Daley Blind samt lite annat smått och gott.

Juventus prislapp på Alex Sandro

Turerna kring Juventus vänsterback Alex Sandro fortsätter. Nu är det italienska Tuttosport som menar att Turin-klubben satt sitt pris på brassen.

Embed from Getty Images

”Alex Sandro finns i sikte hos Chelsea och Manchester United, men även PSG överväger. Juventus är självsäkra på att återfå åtminstone 35-40 miljoner euro. Där delar i så fall skulle återinvesteras i Matteo Darmian eller Juan Bernat (Bayern München)”, skriver tidningen.

Vad som egentligen sker verkar ingen egentligen ha koll på, där olika nyhetskällor rapporterar olika saker. Vi kommer säkerligen få anledning att återkomma i ämnet.

Ajax-tränaren om Daley Blind

Daley Blind fortsätter att kopplas ihop med en flytt hem till Ajax. Nu har Amsterdam-klubbens tränare, Erik ten Hag, yttrat sig om Manchester Uniteds 28-åring.

”Han är en spelare med mycket erfarenheter från Premier League och det holländska landslaget. Han har en stabil personlighet. Precis som med värvningen av Dusan Tadic, så räknas detta också som en betydande ansträngning av klubben. Vi gör allt vi kan men det beror även på andra parter”, berättade ten Hag för Sky Sports.

Embed from Getty Images

Ajax ska även vara ute efter Boca Juniors försvarare Lisandro Magallan, som enligt tränaren ska vara betydande i jakten på Blind.

”Han (Magallan) är fortfarande med i bilden, men huruvida han faktiskt kommer är fortfarande oklart. Det kommer att bli en av Magallan eller Blind. Båda två ser inte ut att vara realistiskt”, avslutar ten Hag.

Att United lyckas rensa i truppen tycks vara avgörande för klubbens värvningar, därav känns det mycket viktigt att lyckas göra sig av med spelare som Daley Blind och Matteo Darmian. Två spelare som inte anses ha betydande roller som situationen både är och har varit ett tag.

Ledarstaben tillbaka på Carrington

Manchester Uniteds till viss del nya ledarstab har idag varit tillbaka på träningsanläggningen Carrington. Både José Mourinho och Michael Carrick har blivit fotade under sina respektive bilfärder till anläggningen.

Då Rui Faria nu tackat för sig efter 17 år som José Mourinhos högra hand, ska det nu bildas en ny ledarstab för att ackompanjera managern. De som ska ta över, men i ej bekräftade roller, är Michael Carrick, Kieran McKenna samt Stefano Rapetti.

De spelarna som ej deltagit i VM kommer sedermera tillbaka till försäsongsträning imorgon (onsdag), för att sedan flyga ut till USA för det årliga försäsongslägret på söndag.

https://twitter.com/utdxtra/status/1016637083119734784

Den här dagen…

…För ett år sedan bekräftade Manchester United värvningen av Romelu Lukaku från Everton. Med 34 PL-matcher, 23 poäng och en bra förstasäsong i bagaget tar belgaren snart nya tag mot ett än bättre 2018/2019!

United med fin gest

Manchester United visar sig från sin allra finaste sida.

Efter att de 12 fotbollspelarna och tränaren som suttit fast i en grotta i Thailand nu blivit räddade, vill klubben visa sitt stöd och sin välvilja genom att bjuda in allihop, samt räddningsarbetarna, till Old Trafford den kommande säsongen.