Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

VM2018 Dag 22: Pogba gick för guldet

Embed from Getty Images

Semifinalsomgång och nerverna på helspänn. Med unitedögon sett hade vi tre spelare att skugga denna kväll. Det blev en jämn match ända in i slutskedet och det fanns inte mycket att sakna över de 96 minuter som spelet pågick.

Ett Frankrike i underläge

Ja, det blev en jämn match. Vilket vi på förhand hade kunnat tippa. Inledningsvis var spelet ganska försiktigt. De båda lagen ville känna lite på varandra innan man satte den slutgiltiga taktiken. Men det tog inte många minuter innan tempot växlades upp och det var Belgien som tog kommandot.

Embed from Getty Images

Det kändes för en stund solklart att Belgien skulle spela sig till matchens inledande mål. Men man lyckades inte riktigt hela vägen och till stor del berodde det på att Lukaku inte hade sin bästa dag på jobbet. Han hade en central roll där han ständigt skulle ligga och pressa på offsidelinjen för att utmana Frankrikes backlinje. Men han var hårt uppvakad av både Umtiti och Pavard som stundtals, bokstavligt talat, hängde på hans axlar.

Inte heller Belgiens straffområdetsgigant fick till det idag. Efter att Fellaini blivit målskytt tidigare under VM var han nu hårt bevakad, inte minst av Pogba. Fellaini fick dessutom ta på sig en stor del av ansvaret i den fasta situation som som kom att ta Frankrike upp i ledningen och mot seger i matchen. En lite för sen reaktion och ett steg efter ledde till att Umtiti blev målskytt och Fellaini slashas. Ett ödesdigert misstag för Belgiens fortsatta resa mot VM-guld.

Pogbas kväll

Men trots att Belgiens unitedspelare inte levererade ikväll kunde man glädjas tillsammans med deras, för kvällen, blåklädda klubblagskamrat.

Embed from Getty Images

Pogba var, bortsett från möjligen Varane, mannen som gjorde det mesta för Frankrike ikväll. Framförallt briljerade han med sitt defensiva arbete. Han hade en tydlig uppgift i att backa upp den befintliga backlinjen, särskilt vid fasta situationer. Med sina snabba fötter och sin enorm spänst kunde han vid flera tillfällen avvärja potentiella målchanser.

Framåt tyckte jag att han emellanåt tenderade att tappa i tempot men han spelfördelade utan problem. Han gav sina lagkamrater Mbappé och Griezmann precis vad dem behövde för att utföra sitt jobb, vilket de inte fullt ut gjorde. Ingen skugga kan kastas över Pogbas insats idag, snarare tvärtom. Han gick för guldet och nu är det inom räckhåll.

Morgondagen

Frankrike är alltså vidare till final, och tur är det för mig och mina förhandstippningar. Imorgon får vi veta vem som ställs mot vem i den slutgiltiga omgången då England möter Kroatien Luzjniki-stadion. Kan bli en fartfylld tillställning med många unitedkänningar.

Kroatien – England, 20:00, TV4