Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Blind närmar sig Ajax; Ryan ersätter McKenna; Kohler betalar ärmen

Embed from Getty Images

Efter att England igår förlorat VM-semifinalen mot Kroatien hålls det paus borta i Ryssland i två hela dagar. I helgen avslutas VM och på söndag flyger Manchester United till USA. Frågan är om Daley Blind finns med på planet då. Holländaren sägs vara mycket nära en övergång till Ajax. Förutom det rapporterar vi om en ny sponsor, ett nygammalt namn i juniorleden och en jubilerande vänsterback. 

Farväl, Daley?

Daley Blinds vara eller icke vara i Manchester United har diskuterats i snart ett år. Holländaren fick mycket magert med speltid den senaste säsongen och medverkade endast i sju ligamatcher. Nu verkar tiden i Manchester närma sig sitt slut för 29-åringen. Enligt holländska De Telegraaf är en övergång maximalt 48 timmar bort och Ajax är måna om att göra klart affären innan Manchester United lyfter mot USA och träningslägret där. Blind står under kontrakt med United över säsongen 2018/19. Det betyder att Ajax kommer att behöva betala för att lösa Blinds kontrakt, men några stora summor kommer det inte att bli tal om. Ajax, som slutade tvåa i ligan den gångna säsongen, inleder årets tävlingssäsong med Champions League-kval. Den 25 juli väntar Sturm Graz på hemmaplan och mot den bakgrunden lär tränaren Erik ten Hag vara mån om att lösa Blind i tid innan dess.

Embed from Getty Images

Neil Ryan ny U18-tränare

Manchester Uniteds U18-lag har stått utan huvudtränare sedan José Mourinho valde att flytta upp fjolårets succétränare Kieran McKenna till staben kring a-laget. Nu står det klart att det blir en intern lösning även då det gäller att ersätta McKenna. Neil Ryan, som de senaste säsongerna lett U16-laget, tar över. Ryan har spenderat det senaste decenniet i Manchester och har bland annat jobbat med programmet kring Manchester United Schoolboy Scholars. Marcus Rashford och Jesse Lingard är två av spelarna som tagit sig fram till spel med a-laget via programmet som är ett av Manchester Uniteds spetsprojekt. Neil Ryan är son till Jim Ryan som vann Europacupen med United 1968 och som efter avslutad spelarkarriär ledde Uniteds reservlag och även fanns med som assisterande tränare till Sir Alex Ferguson.

Kohler pryder ärmen

Inför fjolårssäsongen möjliggjordes ärmsponsorer för klubbarna i Premier League. Manchester United, som får generellt får sägas vara rätt bra på att plocka in sponsorer, spelade fjolårssäsongen med blanka ärmar. I höst blir det ändring på det. Idag presenterade klubben Kohler som sin ärmsponsor. Kohler, som är ett USA-baserat företag som tillverkar lösningar för kök och badrum samt motorer och generatorer, har tecknat ett långt kontrakt med United. Hur långt nämns inte, men klart är att både herrarna och damerna kommer att ha företagets logo på ärmen. Klart är också att Kohler kommer att presenteras tillsammans med den nya hemmatröjan som visas upp för första gången inför mötet med Club America den 20 juli.

Grattis Luke!

Manchester Uniteds vänsterback Luke Shaw, som fanns med bland de spelare som återvände till Carrington igår, firar idag sin 23:e födelsedag. Det är lätt att glömma bort att Shaw fortsatt är så pass ung, då han gjorde sin första säsong i Premier League redan 2012/13.