Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Blind klar för Ajax

Embed from Getty Images

Sent på måndagskvällen kom beskedet vi väntat på, Daley Blind lämnar Manchester United för att gå tillbaka till Ajax. Övergångssumman sägs ligga på 14 miljoner pund, som kan stiga till ca 18 miljoner.

Holländaren värvades till United sommaren 2014, då primärt tänkt för en roll på det defensiva mittfältet. Första säsongen blev det också mestadels spel där, men konkurrensen hårdnade sommaren efter då både Bastian Schweinsteiger och Morgan Schneiderlin värvades in, varför Blind flyttades ned till backlinjen där han växlade mellan att spela centralt och till vänster.

Embed from Getty Images

Sammanlagt blev det 141 matcher, varav 132 från start, i Unitedtröjan, och på dessa lyckades han göra sex mål. Toppnoteringen gällande matcher kom 2015/16 då han startade hela 55 matcher, varav 35 i ligan. Förra säsongen växlade han dock mestadels mellan bänken och läktaren, innan han också blev borta ett bra tag på grund av skada. Sammanlagt startade han endast 14 matcher, varav fyra i ligaspelet, under sin sista säsong i klubben.

Varken United, Blind eller Ajax har släppt några officiella kommentarer än, de kommer vid ett senare tillfälle.

Sannolikt är det den obligatoriska läkarundersökningen hos Ajax som skall göras innan holländarna presenterar Blind, eller så kan det vara några smådetaljer kvar som skall lösas i kontraktet, och United släpper inte sina kommentarer innan han är presenterad av Ajax. De smådetaljerna, om det nu är några, kring kontraktet är dock inget som skall kunna stjälpa övergången i det här läget, det hade varit en rejäl överraskning.

Vi önskar Daley lycka till hemma i Holland.