Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Blind är en bra spelare, men inte tillräckligt bra för United

Daley Blinds tid i United i över. Han tillhör nu igen det Ajax han kom till första gången som åttaåring. Har gjort United rätt som släpper den sympatiske holländaren? Bland annat det diskuterar vi i den här frågeasken.

Efter fyra säsonger lämnar Daley Blind United. Vad är din spontana reaktion?

Mikael Österdahl: Att det nog är en bra affär för alla parter. Med tanke på hur truppen ser ut idag lämnas egentligen ingen lucka och han torde vara en förstärkning för Ajax.

Marcus Beijar: Att det är väntat och att det kanske dröjde en säsong för länge. En rätt begränsad spelare som ju egentligen skulle funka som truppspelare, men då det finns helt tillräckligt med spelare på de positioner där han funkar är det ju naturligt.

Adam Fröberg: Rätt beslut för båda parter. Blind har varit en bra truppspelare som kunnat fylla in på flera positioner och därmed varit väldigt nyttig. Han var mycket bra i perioder under framförallt Van Gaal, men den senaste säsongen var lite av en katastrof.

Björn Appelgren: Väntat eftersom att Mourinho nästan inte spelade honom alls förra säsongen. 12 starter bara.

Lisa Larsson: Tycker det känns helt okej. Han är en klok fotbollsspelare och jag hoppas verkligen att det kommer gå bra för honom i framtiden.

Lee Sernehov: Det var väntat, Har fått väldigt begränsat med speltid sedan Mou tog över.

Jacob Brunt: Att det är bra för samtliga inblandade parter. United får bra betalt för en spelare som ej är av tillräcklig kvalitet och Blind får komma tillbaka till sitt kära Ajax.

Gör United rätt eller fel som låter honom lämna?

Mikael Österdahl: Rätt, tycker jag. Han skulle kunna fylla en funktion som breddspelare men vi har många spelare av samma kaliber och hans spetsegenskaper är inte tillräckliga för att han ska lämna någon riktig lucka.

Marcus Beijar: Man gör givetvis helt rätt. En 28-åring med 6-7 år kvar av karriären ska inte sitta på en bänk i Manchester United.

Adam Fröberg: Rätt, klubben behöver öppna upp både plats och lön för andra spelare och Blind är en av de spelare som är mest logiska att flytta på.

Björn Appelgren: Det är tunt om backar tycker jag. Blind kan som bekant spela på vänsterbacken och göra hyfsat ifrån sig. Hade jag bestämt hade han fått vara kvar som truppspelare, mest pga sin mångsidighet. För han platsar tyvärr inte på någon position från start. Inte tillräckligt snabb för kanterna, inte tillräckligt stor eller stabil för sittande mittfältsroll och inte tillräckligt kvick eller kreativ för att spela offensiv central mittfältare. Hans passningsfot räcker inte tyvärr. Så… svaret på frågan… nja. Haha!

Lisa Larsson: Helt rätt tycker jag. Han är för bra för att inte få speltid, även om han kanske inte håller den klass jag önskar att alla Uniteds spelare skulle göra.

Lee Sernehov: Vi gör rätt, bättre att investera dom pengarna i en spelare som Mou tror på

Jacob Brunt: Rätt. Möjligen att han kunde ha varit kvar som truppspelare, under annan ledning, men under Mourinho har det varit tydligt att han inte tillhör framtidsplanerna.

Kommer du att sakna honom?

Mikael Österdahl: Nej, det kommer jag inte. Han var skadad halva våren utan att väl någon egentligen noterade det.

Marcus Beijar: Ja, litegrann. Han har ändå känts som en lojal spelare som inte gnällt utan accepterat läget rätt långt.

Adam Fröberg: Inte överdrivet. Verkar vara en fin person och absolut en habil fotbollsspelare, men timingen för övergången är rätt.

Björn Appelgren: Nej. Han har ett truppspelarvärde, men jag fastnade aldrig riktigt för honom. Gillar honom mer i holländska landslaget än i United, och det är märkligt. Jag tittar ju typ inte på landslagsfotboll…

Lisa Larsson: Njae. Nej.

Lee Sernehov: Minns knappt när han spela sist, så det kan jag inte påstå

Jacob Brunt: Utan att låta alltför hård, men nej.

Vilket är ditt bästa minne av Blind?

Mikael Österdahl: När han briljant placerade bollen i Liverpools nät på en frisparksvariant hösten 2015. Ett mål som har fallit lite i glömska av det som hände sen med Martials debut.

Marcus Beijar: Hans mål mot Liverpool hösten 2015.

Adam Fröberg: Blinds första United-mål borta mot West Bromwich, men kanske framförallt den snudd på felfria insatsen i Europa League-finalen 2017 som jag hade äran att se på plats.

Björn Appelgren: Att han startade EL-finalen, typ så.

Lisa Larsson: Får väl vara lite mainstream och säga målet mot Liverpool för 2-3 säsonger sedan. Någon frisparksvariant, fantastiskt snyggt.

Lee Sernehov: Minns tyvärr inget utan att använda youtube haha

Jacob Brunt: Målet mot West Bromwich! Riktigt snyggt skott.

Vad ger du Blind för betyg på Unitedkarriären?

Mikael Österdahl: Tycker att det totalt sett blir godkänt. Borde kanske inte ha fått en så framträdande roll som han trots allt hade ett tag men tycker att han fick mer skit än han förtjänade.

Marcus Beijar: En sexa. Han är godkänd men inte mer.

Adam Fröberg: Godkänd, men varken mer eller mindre. Han har som sagt varit nyttig som rotationsspelare på flera positioner, men för att nå bättre betyg hade han behövt bidra mer samt varit närmre en ordinarie plats i elvan över en längre tid.

Björn Appelgren: Mellanmjölk. Om ön något oförtjänt. Borde fått fler chanser. Kanske framförallt centralt på mittfältet. Då hade det nig blivit närmare grädde.

Lisa Larsson: En 3:a av 7.

Lee Sernehov: Knappt Godkänt dom två första, två sista har han inte fått spela tillräckligt för att ge ett rättvist betyg

Jacob Brunt: 3 av 5. En habil truppspelare som ibland varit viktig och presterat men samtidigt också visat upp brister i defensiven och förmåga.

Har Blind motsvarat, överträffat eller inte nått upp till de förväntningar du hade på honom?

Mikael Österdahl: Försöker minnas vad jag tänkte för fyra år sedan men lyckas inte. Om tanken då var att han skulle bli en slags ny John O’Shea så är det väl ungefär vad han blev. Om tanken var att han skulle bli en ledande mittfältare så är det långt ifrån verkligheten.

Marcus Beijar: Han kostade väl kring 13 miljoner pund i tiderna och kom under en era som kan definieras som den kanske tråkigaste i United i mannaminne. Ja, han har ungefär motsvarat det man kunde vänta sig, säsongen då han spelade mittback var han närapå lite över förväntan.

Adam Fröberg: Inte nått upp till förväntningarna riktigt. Hade personligen förhoppningar på att han skulle bli en viktig startspelare från dagen han kom, och främst som central defensiv mittfältare. Där har han inte motsvarat förväntningarna, tyvärr.

Björn Appelgren: Trodde han skulle få spela mer som mittfältare så han har nog inte levt upp till vad jag trodde. Samtidigt är det ju knappast hans fel att han inte har spelats sär så mycket.

Lisa Larsson: Jag hade typ inga förväntningar på honom när han kom, mest för att jag inte kände till så värst mycket om honom. Men som han beskrevs så blev jag kanske lite besviken. Jag tycker Blind är en bra spelare, men inte tillräckligt bra för United.

Lee Sernehov: Trodde mer på honom, men det känns som skador o tränare byte satte stopp för hans Unitedkarriär

Jacob Brunt: Har i stort sett motsvarat de relativt låga förväntningar som man hade inför att han värvades av van Gaal efter VM 2014.