Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Två spelare ansluter till lägret i USA; Silly-uppdateringar

Dagens nyhetssvep handlar till stor del om en matigare silly-uppdatering från Miguel Delaney. Därtill får ni även möjlighet att läsa om vilka två Unitedspelare som ansluter till försäsongslägret i USA.

I övrigt har United bekräftat att allt ska ha gått bra med damlagets Siobhan Chamberlain, som tyvärr ådragit sig en nackskada. José Mourinho har även hyllat och tackat Daley Blind för sin tid i klubben.

Uppdatering – sillyseason

Det är Miguel Delaney, på The Independent, som under dagen publicerat en längre artikel gällande Uniteds nuvarande situation i transferfönstret.

Enligt Delaney vill United ”kickstarta” sin frustrerande transfersommar inom den kommande veckan. Klubben sägs överväga de båda Bayern München-spelarna Robert Lewandowski och Thiago Alcantara. Den tyska klubben är villig till att sälja båda två, menar Delaney.

Embed from Getty Images

Thiago väntar dock på att se om hans barndomsklubb, Barcelona, ger sig in i leken innan ett beslut ska tas. Vad gäller ”Lewa”, så ska det även finnas intresse från både Real Madrid och Chelsea.

En spelare som Uniteds VD, Ed Woordward, sägs vara angelägen att värva är Gareth Bale. Real Madrid-spelarens framtid ska vara osäker, men nye tränaren Julen Lopeteguis vilja sägs vara den avgörande faktorn i ett beslut.

Den fjärde spelaren som nämns av Miguel Delaney är Toby Alderweireld. Förhandlingarna med Tottenham ska ha brutit samman tidigare i sommar. Detta på grund av de på tok för höga summor pengar som nämnts, när belgarens kontrakt de facto går ut nästa sommar (Spurs har en option på ett år dock, med en utköpsklausul på 25 miljoner pund därifrån).

Miguel Delaney menar däremot att det finns en känsla inom klubben (United) att en deal fortfarande kan lösas.

Embed from Getty Images

Den femte och sista spelaren som behandlas i artikeln är Alex Sandro. Juventus har nu satt sitt pris på den brasilianska vänsterbacken, erfar Delaney. United ska se honom som den perfekta värvningen om Mourinho beslutar sig för att uppgradera på den positionen.

José Mourinho sägs dock återigen vara redo att ge Luke Shaw ännu en chans under försäsongen. Han ska sedermera fastställa om 23-åringen kan återvända som en spelare att lita på till vänster i backlinjen, och i så fall konkurrera med Ashley Young.

Artikeln går att läsa i sin helhet här.

Två spelare ansluter till träningslägret

Manchester Evening News kommer med uppgifter gällande Uniteds försäsongsläger i USA. Tidningen skriver att både David De Gea och Nemanja Matic förväntas ansluta inom några dagar. ”Dave” sägs vara på plats redan till matchen mot AC Milan den 25:e (juli), då han redan befinner sig i landet på sin semester.

Embed from Getty Images

De Geas Spanien fick lämna VM efter åttondelsfinalen, medan Matic och Serbien fick respass redan efter gruppspelet. De båda spelarna ska nu ha haft sin semester och sägs alltså vara redo att sluta upp med övriga truppen i USA.

Mer information får vi säkerligen ikväll (kl 18.00), då José Mourinho håller presskonferens inför den första träningsmatchen mot CF America. En sammanfattning av den kommer ni givetvis kunna ta del av här på Muss.se.

Damernas träningsmatch avbröts

Manchester Uniteds nystartade damlag spelade under gårdagen en försäsongsmatch mot Liverpool. Tyvärr fick matchen avbrytas då Siobhan Chamberlain ådragit sig, vad det såg ut som, en nackskada av allvarligare slag. Ytterst beklagligt.

United kunde sedan meddela att skadan var lindrigare än först väntat, och Siobhan påstås återhämta sig väl. Mycket glädjande nyheter, trots omständigheterna.

Mourinho hyllar Blind

Daley Blind är som bekant klar för en återkomst till Ajax, efter fyra år i Manchester United. José Mourinho vill tacka holländaren för tiden i klubben.

”Jag skulle vilja säga ett stort tack till Daley Blind för allting han gjort för klubben sedan han anlände 2014”, berättar United-managern till klubbens hemsida.

”Jag måste säga, att under mina 18 år inom tränaryrket, Daley är en av de mest professionella spelarna, både på och utanför planen, som jag har haft nöjet att arbeta med”, fortsätter han.

José Mourinho avslutar sedan med att önska Daley Blind ett stort lycka till i framtiden i sin barndomsklubb. Han tackar honom även, från botten av sitt hjärta, för sitt engagemang och sin hängivenhet under de senaste två säsongerna.